Tv kijken buiten Nederland
Terug naar de blog

Tv kijken in het buitenland

4-11-2021 Op de hoogte

Met tv van Canal Digitaal kun je op twee manieren tv kijken in het buitenland: via satelliet-tv en met de Canal Digitaal TV App. Die tweede mogelijkheid is nieuw, want vanaf 1 april 2018 kunnen alle Canal Digitaal-klanten (met een Nederlands adres) met onze TV App in alle EU-landen tv kijken. Dit kan via wifi, 3G en 4G. Het zogenaamde geoblock wordt dan opgeheven.

Met de Canal Digitaal TV App tv kijken in het buitenland

Je kon met de Canal Digitaal TV App al overal in Nederland live tv kijken en via TV Gemist programma’s terugkijken. Per 1 april kunnen Canal Digitaal-klanten met een Nederlands adres dat in alle EU-landen. Hartstikke mooi, want zo maakt het dus helemaal niet meer uit waar je de app gebruikt. Ook op de camping in Frankrijk, in het huisje in Spanje of in de camper in Italië kun je ‘gewoon’ Nederlandse tv kijken.

En omdat roamingkosten sinds vorig jaar zijn afgeschaft, hoef je je ook geen zorgen te maken om een hoge telefoonrekening. Je kunt je internetbundel namelijk ook in andere landen van de Europese Unie gebruiken.

EU-geoblock opgeheven

Op 1 april 2018 is het geoblock in de Europese Unie opgeheven. Alle klanten van Canal Digitaal met een Nederlands adres kunnen nu via de Canal Digitaal TV App en Live TV in andere EU-landen tv kijken. Je kunt dus in de zomervakantie al Nederlandse tv kijken in het buitenland. Een melding als ‘deze uitzending is niet beschikbaar op jouw locatie’ krijg je nu dus niet meer.

Je kunt tv kijken in het buitenland via wifi, 3G en 4G. Roamingkosten zijn inmiddels ook afgeschaft, maar houd er rekening mee dat je wel mobiele data van je provider verbruikt. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi, anders stream je zo door je bundel heen. Voor vragen over je verbruik, verwijzen we je naar je provider.

Wat zijn de voordelen van de Canal Digitaal TV App?

Elke klant van

satelliet-tv

van Canal Digitaal kan de Canal Digitaal TV App gratis gebruiken. Met deze app kijk je heel eenvoudig al je favoriete programma’s waar en wanneer je maar wilt. Op je smartphone of tablet. Dit kan je er allemaal mee:

 • Kijk live tv in HD;

 • Uitzending gemist? Kijk programma’s tot zeven dagen terug via TV Gemist;

 • Begin Gemist: start opnieuw als je net te laat inschakelt;

 • Toegang tot meer dan 100 gratis filmhuisfilms on-demand;

 • Herinnering: mis nooit meer je favoriete show.

In ons zenderoverzicht kan je een overzicht vinden van welke interactieve diensten er op welke zenders beschikbaar zijn.

Tv kijken in het buitenland met Live TV

Live TV is de browserversie van de Canal Digitaal TV App. Je vindt deze op livetv.canaldigitaal.nl, waar je inlogt met je Mijn Canal Digitaal-account. Sinds het opheffen van de geoblock kunnen alle Canal Digitaal-klanten met een Nederlands adres in alle EU-landen tv kijken met Live TV. Handig als je een uitzending wilt kijken op je laptop.

Voordelen van tv kijken via satelliet-tv

Bij Canal Digitaal kun je altijd tv in het buitenland kijken via de satelliet. Geoblock of niet. Ook in niet EU-landen kun je op deze manier Nederlandse tv kijken. Dit gaat in de hoogste kwaliteit, net als thuis. Op deze manier kijk je tv in het buitenland zonder dataverbruik. Daarover gesproken: met satelliet-tv ben je niet afhankelijk van de kwaliteit van het mobiele netwerk in het andere land of van de (mogelijk) lage snelheid van de beschikbare wifi-verbinding.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot