Updates voor de HD-ontvanger en nieuwe TV App
Terug naar de blog

Updates voor de HD-ontvanger en nieuwe Canal Digitaal TV App

10-10-2017 Op de hoogte

Update! Vanaf 1 april kunnen alle Canal Digitaal-klanten (met een Nederlands adres) met onze TV App in alle EU-landen televisiekijken. Dit kan via wifi, 3G en 4G. Het zogenaamde geoblock wordt dan opgeheven.

Canal Digitaal brengt vandaag een aantal belangrijke updates uit voor je HD-ontvanger en HD-recorder (oftewel de Set Top Box), de Canal Digitaal TV App en Live TV via de browser. In dit blog leggen we uit wat er voor jou gaat veranderen en hoe je kunt updaten.

De update voor de app is beschikbaar voor alle gebruikers die de Canal Digitaal TV App 2.0 al hebben geïnstalleerd. Heb je versie 1.0 van de Canal Digitaal app dan raden we aan aangeraden deze te verwijderen en de 2.0-versie te downloaden.

De update voor de ontvanger en recorder is beschikbaar voor de HD-ontvanger MZ-101 en HD-recorder MP-201.

Canal Digitaal TV App 2.0 updaten

Ben je al een gebruiker van de

Canal Digitaal TV App

? Dan krijg je vanzelf een update naar de nieuwe versie aangeboden via de App Store (iOS) of Play Store (Android). Mocht je nog versie 1.0 van de Canal Digitaal-app gebruiken, dan zul je de nieuwe app handmatig moeten downloaden uit de App Store of Play Store. Daarover krijg je vanzelf een melding in de app.

We raden je aan om te updaten naar versie 2.0. Versie 1.0 wordt namelijk niet meer ge-update. Zo kun je blijven genieten van extra functies in de app. De

Canal Digitaal TV App

1.0 kun je vervolgens verwijderen.

Nieuwe functies in de Canal Digitaal TV App

De update voegt twee belangrijke functies toe aan de app van Canal Digitaal: ‘Bekijk op TV’ en ‘Opnemen op Afstand’. Met ‘Bekijk op TV’ kun je programma’s via de app naar je televisie sturen. ‘Opnemen op Afstand’ maakt het mogelijk via de app een opname te starten op je HD-recorder. Voor beide functies moet je HD-ontvanger of HD-recorder wel op internet aangesloten zijn.

Bovendien is de app nog gebruiksvriendelijker geworden. In de iPad-app draait het tv-beeld nu met je mee afhankelijk van de houding van je iPad. In alle varianten van de app wordt de volumebalk nu sneller verborgen, zodat je minder lang gestoord wordt tijdens het kijken.

We blijven eraan werken om je programma’s te bieden die bij jouw interesses passen. Dat betekent dat de kijktips die je in de app kunt vinden nog beter bij jou passen. Het zenderoverzicht heeft ook een kleine wijziging ondergaan: erotische zenders zijn nu alleen nog beschikbaar in het overzicht met alle zenders. Ze zijn verwijderd uit het overzicht van jouw persoonlijke zenders.

Tot slot kan het in de vernieuwde app gebeuren dat je in sommige programma’s niet meer kunt doorspoelen. Dit doen wij alleen als de eigenaar van het programma ons daarom vraagt.

HD-ontvanger of HD-recorder updaten

De MZ-101 en MP-201 krijgen ook een belangrijke update.

Zodra de update beschikbaar is zal je een melding krijgen wanneer je de ontvanger of recorder aanzet op tv te kijken. Via deze melding kun je het apparaat eenvoudig updaten. Dat duurt ongeveer 15 minuten als je ontvanger niet op internet is aangesloten en de update via de satelliet verloopt. Houdt hier dus rekening mee dat je even geen tv kunt kijken zodra je de update start.

Heb je de ontvanger of recorder via het internet verbonden? Dan is de update al geweest en hoef je niets te doen. We raden aan om het apparaat aan het internet te verbinden omdat updates dan sneller geïnstalleerd worden. Het is dus de moeite waard om dat te regelen mocht je dat nog niet gedaan hebben. Zeker omdat je dan ook toegang krijgt tot een groot aantal interactieve diensten en snellere updates in de toekomst.

Hoe doe je dit? Via het instellingenmenu kun je onder het kopje ‘Installatie’ via de ‘Installatiehulp’ je ontvanger of recorder opnieuw installeren nadat je een internetkabel hebt aangesloten

Nieuwe functies in HD-ontvanger en HD-recorder

De update van de ontvanger of recorder brengt een aantal nieuwe functies met zich mee. Met ‘Begin Gemist’ kun je via het menu met programma-informatie naar het begin van een programma dat op dat moment bezig is spoelen. Handig als je net het begin van de uitzending hebt gemist. Natuurlijk kun je op elk moment weer overschakelen naar de live-uitzending

Wanneer je een programma start via ‘Begin Gemist’, ‘TV Gemist’ of video on-demand is de opstarttijd korter dan voorheen en zal je ontvanger sneller de best beschikbare kwaliteit selecteren. Het kan bij deze functies gebeuren dat het niet mogelijk is om te door of terug te spoelen. Dat gebeurt alleen als de maker van het programma ons daarom vraagt.

We hebben in de menu’s onze nieuwe huisstijl doorgevoerd en het een en ander veranderd. Bij het zoeken naar een programma zal je in het vervolg ook je eigen opgenomen programma’s tegenkomen. Op veler verzoek hebben we bovendien de manier waarop de ontvanger opstart veranderd. Zodra je de ontvanger aanzet zal je nu automatisch terugkeren naar de laatst bekeken zender. Handig, maar vergeet niet om even door te zappen als je de televisie afsluit nadat je een zender bekeken hebt die je liever niet met je hele huishouden deelt.

Verbeteringen aan Live TV via het web

Als je met Canal Digitaal

Live TV kijkt

via de browser van je computer kun je ook van een aantal verbeteringen genieten. Ondertiteling staat nu standaard aan en de tekstgrootte past zich aan de grootte van het kijkvenster aan. Net als in de app van Canal Digitaal hebben we de kijktips voor Live TV via het web verbeterd en blijven we daaraan werken. Als je de Live TV-pagina met je HD-recorder verbonden hebt zijn opnames die je gemaakt hebt op de recorder nu ook te vinden via de zoekfunctie.

Al met al een paar mooie updates voor de Canal Digitaal producten. Allemaal met hetzelfde doel: meer kijkplezier! Enjoy!