Wie wint dit jaar de US Open?
Terug naar de blog

Wie wint dit jaar de US Open?

28-8-2017 Op de hoogte

Vandaag begint in New York alweer het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar, de US Open. Kan bij de mannen Roger Federer op Flushing Meadows voor de derde keer dit jaar een Grand Slam winnen? Of wordt het toch de huidige nummer één van de wereld, Rafael Nadal? Ook zijn we bij de vrouwen reuzebenieuwd naar de terugkeer van Maria Sharapova. Kan zijn meteen terugkeren naar de wereldtop?

Van maandag 28 augustus tot en met zondag 10 september | Eurosport, kanaal 28 | Elke dag vanaf 18.00 uur

Wordt het opnieuw Federer tegen Nadal?

Ja, ook wij waren verrast door de successen eerder dit jaar: de 35-jarige Roger Federer die in 2017 de Australian Open én Wimbledon wint. Of het er ook drie worden? Zelf weet hij dat nog zo net niet. “Twee Grand Slam-titels in een jaar is op mijn leeftijd al redelijk bizar”, vertelde hij in gesprek met CNN. “Als ik in vorm ben, kan ik ver komen. Maar of ik ook kan winnen? Ik probeer realistisch te blijven, want ik ben geen 25 meer. Al ga ik natuurlijk mijn uiterste best doen om zo ver mogelijk te komen.”

Hij kan ongetwijfeld op felle tegenstand rekenen. Zo is Rafael Nadal na de verloren finale in Wimbledon uit op revanche.Grote afwezigen dit jaar zijn titelverdediger Stan Wawrinka, Andy Murray en Novak Djokovic, die vanwege blessures ontbreken. Daarmee zijn drie tennissers uit de mondiale top vier afwezig.

Wij zetten ons geld op de eerste Grand Slam van Alex Zverev. De 20-jarige Duitser is momenteel de nummer zes van de wereld. Op Wimbledon kwam hij al tot de vierde ronde en in de voorbereiding voor de US Open won hij de Washington Open. Kan dit jonkie de oude rotten Nadal en Federer een poepje laten ruiken? Wij denken van wel!

De terugkeer van Maria Sharapova

Bij de vrouwen staat de US Open in het teken van de afwezigheid van Serena Williams en de terugkeer van Maria Sharapova. De Russin heeft een dopingschorsing erop zitten en dit is de eerste Grand Slam waarvoor ze een wildcard krijgt. De enige keer dat ze de US Open won was alweer in 2007.

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Angelique Kerber, maar 2017 is voorlopig nog niet haar jaar. Ze is als zesde geplaatst en kan straks vast op felle concurrentie rekenen van Simona Halep, die Roland Garros won, en Garbine Muguruza, die in de Wimbledon-finale van Venus Williams won.

De Nederlandse inbreng op de US Open

We blijven nog even bij de dames. Want ook Kiki Bertens is er bij. Ze heeft tot nu toe een lastig jaar, waarin ze toegeeft soms te veel van zichzelf te eisen. Nadat ze vorig jaar op Roland Garros tot de halve finale reikte, werd de druk soms te groot. Zonde, want ze heeft enorm veel talent! We hopen daarom ontzettend dat ze de komende weken in New York gaat vlammen. Zij speelt maandag haar eerste wedstrijd tegen Maria Sakkari.

De Nederlandse dames zijn sowieso goed vertegenwoordigd dit jaar. Naast Bertens doen er namelijk nog twee mee. Richèl Hogenkamp, de nummer 102 van de wereld, speelt maandag tegen Arina Rodionava. Lesley Kerkhoven plaatste zich knap via het kwalificatietoernooi voor haar eerste Grand Slam-toernooi ooit. Zij komt dinsdag in actie tegen Sorana Cirstea.

Saillant detail: winnen Bertens en Hogenkamp allebei hun eerste wedstrijd? Dan treffen ze elkaar in de tweede ronde. Jammer en mooi tegelijk, want hierdoor komt er sowieso een Nederlandse in de derde ronde terecht.

Bij de mannen verwachten we veel van Robin Haase. Voor het eerst start hij de US Open als geplaatste speler: nummer 32 om precies te zijn. Hij speelt in zijn eerste wedstrijd tegen Kyle Edmund en verwachten toch wel dat hij deze keer verder in het Grand Slam-toernooi komt dan anders.

US Open kijken bij Canal Digitaal

Je kunt elke speeldag van de US Open bij Canal Digitaal kijken. Eurosport zendt het toernooi dagelijks uit. Deze zender is voor iedereen beschikbaar, ook met je 

Basis HD

-pakket. Je vindt Eurosport op kanaal 28. De uitzendingen beginnen rond 18.00 uur ’s avonds. Op zaterdag 9 september is om 22.00 uur de finale bij de vrouwen. Een dag later is op hetzelfde tijdstip de mannenfinale.

Wie wint volgens jou dit jaar de US Open?