Verbreed je horizon met NHK World Japan
Terug naar de blog

Verbreed je horizon met NHK World Japan

31-3-2023

Met het free-to-air kanaal NHK World Japan open je een nieuwe wereld aan cultuur, nieuws, actualiteit en meer. In deze blog lees je alles over NHK World Japan en wat je echt niet mag missen.

Wat zijn free-to-air kanalen?

Als je een satellietabonnement hebt bij Canal Digitaal, heb je naast ons zenderaanbod ook toegang tot free-to-air-kanalen. Free-to-air kanalen zijn ongecodeerde zenders die vrij te ontvangen zijn voor iedereen die een satellietschotel heeft. De televisiezender wordt zonder versleuteling uitgezonden en is daardoor gratis te ontvangen. Standaardzenders bij Canal Digitaal zijn bijvoorbeeld BBC World News, CNN International, Nickelodeon Germany en de zender die we in deze blog uitlichten: NHK World Japan.

NHK World Japan

NHK World is een Japanse, internationale omroeporganisatie die onderdeel is van Nippon Hoso Kyokai- de publieke omroep van Japan. NHK World is gericht op het buitenland en is onderverdeeld in NHK World Radio Japan, NHK World TV en NHK World Premium. NHK World Japan is de enige publieke omroep die wordt gefinancierd uit vergoedingen van tv-kijkers. Verder levert NHK een breed scalaaan onpartijdige programma’s van hoge kwaliteit in binnen- en buitenland. Als missie streeft NHK World Japan ernaar dat de organisatie de meest vertrouwde keuze is voor media en nieuwsbronnen. Nieuws is niet het enige wat je kunt zien op NHK World Japan, je vindt in de programmering van NHK World onder andere ook talkshows, documentaires, lifestyleshows en achtergronden bij actualiteiten. Daarnaast is het doel van NHK World Japan om je perspectief te verbreden en laat de organisatie het echte Japan en Azië zien. Een mooie manier om meer te leren over dit bijzondere land.

Drie series die jij gezien moet hebben!

NHK World Japan heeft veel bijzondere programma’s. Hieronder geven we een aantal hoogtepunten die zeker de moeite waard zijn.

Dear Detective: From Rampo with love

</p

Aan het begin van de 20e eeuw waren de straten in Tokio ruw en verlangde de lokale bevolking naar een held. Hirai Taro, later bekend als de beroemde Japanse mysterieschrijver Edogawa Rampo, was nog een onbekende. Als hij de bejaarde rechercheur Shirai Saburo ontmoet, begint alles te veranderen. Ondertussen is Shirai geïntrigeerd door Hirai's originele ideeën en grenzeloze passie. De twee bedenken een onwaarschijnlijke samenwerking en beginnen aan een spannende reis als detectives.

- Aflevering 1: 23 april om 00:10 uur, 06:10 uur, 12:10 uur en 18:10 uur.

- Aflevering 2: 30 april om 00:10 uur, 06:10 uur, 12:10 uur en 18:10 uur.

Dive in Tokyo

</p

Tokio: waar zowel traditie als de nieuwste trends bestaan. Ga met ons mee op reis om het echte Tokio te ontdekken terwijl we de historische oude steden bewonderen en onderweg veel leuke verrassingen tegenkomen.

Verken de hoofdstad van Japan zoals je hem nog niet eerder hebt gezien in Dive in Tokyo.

- Woensdag 19 april om 00:30 uur, 05:30 uur, 10:30 uur, 15:30 uur en 21:30 uur.

Zero Waste Life

</p

Ontmoet mensen in heel Japan die streven naar een leven zonder verspilling volgens de traditionele filosofie van "Mottainai", die waarde hecht aan het koesteren van de dingen die we hebben.

- Vrijdag om 01:45 uur, 06:45 uur, 12:45 uur, 17:45 uur en 22:45 uur.

Met NHK World Japan zie je het nieuws en de actualiteiten vanuit een Japans perspectief. Ook door hun documentaires en series geen je jezelf een frisse blik op de wereld. Bekijk nu NHK World Japan op kanaal 88 bij Canal Digitaal!