Voor Wat Hoort Wat: taakstraf in een bejaardentehuis
Terug naar de blog

Voor Wat Hoort Wat: een pact tussen vier probleemjongeren en boze bejaarden

11-1-2021 Kijktips

Wat krijg je als vier veroordeelde probleemjongeren vriendschap sluiten met de bewoners van een luxe bejaardenresidentie? Een tragikomische fictieserie die je niet meer loslaat. Origineel, ontroerend en ongelofelijk grappig. Nu te zien bij Canal Digitaal.

Bejaarde bewoners op dievenpad

Nouri, Roxy, Amber en Sverre zijn geen lieverdjes. De een steelt een auto, de ander is een vechtersbaas, nummer drie een notoire winkeldief en de laatste een illegaal pokeraar. Maar financiële nood breekt wet en dus komen de vier jeugddelinquenten hun taakstraf uitvoeren tussen de senioren. En dat zorgt al snel voor botsingen én onverwachte vriendschappen.

Ondertussen loopt de schuldenberg van het bejaardentehuis op. Directrice Viviane klopt voor hulp aan bij bankdirecteur Werner. Deze laat het ingelegde geld om La Belle Epoque te redden, helaas verdwijnen. Het rustoord lijkt verloren. Dan maakt een groepje bewoners plannen om het verdwenen geld terug te stelen van de bank. En daar kunnen ze de hulp van hun jonge verzorgers wel bij gebruiken.

Jong en oud talent

De cast is een combinatie van aanstormend talent en ervaren zwaargewichten die hun sporen in de tv- en filmwereld dik hebben verdiend. Zo schitteren Chris Lomme, Jaak van Asche (F.C. de Kampioenen) en Peter Faber (Schatjes! Ciske de rat) als levenslustige bewoners. De jonge cast wordt vertegenwoordigd door model Lize Fereyn, Jacob Ooghe (Familie), Maxime Vandommele (Vechtershart) en Sahin Avci (Amigo’s). Een leuke mix!

Comedy met een vleugje drama

Regisseur en schrijver Christophe van Rompaey heeft samen met Jacques Boon en scenaristencollectief Maliboe verschillende tegenstellingen (jong of oud, rijk of arm, boven- of onderaan de maatschappelijke ladder) uit weten te werken tot een frisse serie, waarin humor en tragiek elkaar soepel afwisselen.

Waar kijk je Voor Wat Hoort Wat

Nieuwsgierig geworden? De Eén-reeks Voor Wat Hoort Wat kijk je via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via je Canal Digitaal satellietontvanger (indien verbonden met internet). Naast Voor Wat Hoort Wat bieden we nog meer series aan, deze vind je onder Canal+ Series. De beste Europese series haal je hiermee gewoon in huis.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot