Wat is interactieve tv?
Terug naar de blog

Wat is interactieve tv?

2-3-2018 Durf te vragen

Update! Vanaf 1 april kunnen alle Canal Digitaal-klanten (met een Nederlands adres) met onze TV App in alle EU-landen televisiekijken. Dit kan via wifi, 3G en 4G. Het zogenaamde geoblock wordt dan opgeheven. Zelf de inhoud van je tv gids bepalen? Ideaal als je het perfecte tv-avondje voor jezelf wil samenstellen. Goed nieuws: het kan met interactieve tv, een techniek waardoor er een hoop mogelijk is op tv-gebied. Wat is interactieve tv precies? Wij leggen het uit en zetten alle voordelen voor je op een rij.

Wat is interactieve tv?

Interactieve tv is televisie via internet en is ook in combinatie met satelliet-tv te gebruiken. Met interactieve tv heb je zelf de controle over hoe je tv-kijkt. Je kunt een programma pauzeren op een moment dat het jou uitkomt, bijvoorbeeld als je naar het toilet moet. Ook kun je een uitzending op een van de bekende Nederlandse zenders vanaf het begin laten afspelen als je later inschakelt. Daarnaast is het mogelijk om on-demand een uitzending te kijken. Kortom, met interactieve tv bepaal je zelf hoe je tv-avond eruit komt te zien.

Wat zijn de voordelen van interactieve tv?

De voordelen van interactieve tv zijn vooral de mogelijkheden die het biedt en die we hierboven beschreven. Deze lichten we graag toe.

Zelf de inhoud van je tv gids bepalen met TV Gemist
Met interactieve tv heb je toegang tot TV Gemist. Met deze functie kun je uitzendingen van een aantal zenders tot zeven dagen daarna kunt terugkijken. Kortom, zo kun je dus de inhoud van je tv gids voor een lekker avondje televisie bepalen! En dat zonder dat je aan gezette tijden hoeft te houden. Lekker ontspannend!

Programma pauzeren met interactieve tv
Word je gebeld tijdens die goede film? Of moet je écht even een sanitaire stop maken op het moment dat je favoriete serie aan staat? Met een ontvanger van Canal Digitaal is de oplossing dan simpel: gewoon de uitzending pauzeren! Je kunt de uitzending hervatten zodra het jou weer uitkomt.

Programma opnieuw starten
Ook handig is dat je met interactieve tv bij op meeste zenders een uitzending bij het begin kunt laten beginnen. Ook als deze uitzending nog aan de gang is. Ideaal voor als je was vergeten dat bijvoorbeeld De Luizenmoeder op tv was en je pas halverwege inschakelt. Met een paar drukken op de knop begin je gewoon bij het begin. Een actueel overzicht van zenders waarop deze diensten beschikbaar zijn kan je vinden in onze zenderoverzichten.

Zelf je lijst met favoriete zenders samenstellen
Heb je een broertje dood aan eindeloos gezap? Met interactieve tv kun je je eigen zenderlijst maken. Hiermee kom je tijdens het zappen alleen tijdens de zenders waarin jij echt geïnteresseerd bent en sla je andere zenders, waarop voor jou nooit wat te zien is, over. Dit kan in het interactieve gebruikersmenu van je tv-ontvanger onder ‘Mijn Account’.

Interactieve tv bij Canal Digitaal

Alle voordelen van interactieve tv zijn ook mogelijk met satelliet-tv van Canal Digitaal. Je kunt op twee manieren interactieve tv kijken bij Canal Digitaal.

1. Via interactieve tv-boxen
Met de MZ-101- of MP-201-ontvanger kun je interactieve tv kijken op je televisie. Deze ontvangers krijgen de interactieve tv-functies zodra je ze via een ethernetkabel aansluit op je wifi-modem.

2. Via de Canal Digitaal TV App
Bij Canal Digitaal gaan we met interactieve tv nog een stapje verder. Je kunt de voordelen van interactieve tv namelijk ook via de Canal Digitaal TV App benutten. Dit kan op je smartphone of tablet. Daarnaast ondersteunt de app Chromecast, zodat het mogelijk is om het beeld van de app af te spelen op een tv. Kortom: mogelijkheden genoeg met interactieve tv van Canal Digitaal! Download Canal Digitaal TV App app store