Wat is IPTV?
Terug naar de blog

Wat is IPTV?

4-11-2021 Op de hoogte

Op zoek naar een nieuw tv-abonnement kom je aardig wat opties tegen. Van tv kijken via satelliet tot tv kijken via internet of zelfs overal onderweg via een app. Ook de optie IPTV komt vaak voorbij. Wat is IPTV? En is een IPTV abonnement illegaal? Wij leggen uit wat het is én wat de voordelen zijn.

Wat is IPTV?

IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. Waar je met normaal tv kijken het signaal ontvangt via een coaxkabel, kijk je met IPTV televisie via het internet. Je ontvangt alle tv-zenders die je gewend bent via een ADSL- of glasvezelverbinding.

Wat is het verschil tussen IPTV en tv kijken via internet?

Het verschil tussen IPTV en tv kijken via internet is dat je geen tv kijkt via je computer of telefoon, maar gewoon thuis via je televisie. IPTV is een vorm van tv kijken, waarbij je – net als via de kabel – een kastje hebt die het internetsignaal omzet naar een tv-signaal. Doordat Canal Digitaal IPTV levert via een razendsnelle glasvezelverbinding kan dit in hoge kwaliteit. Tv kijken via internet kan daarnaast bij Canal Digitaal ook gewoon via onze web portal, CANAL+ app en Smart TV-oplossing.

Wat is het grootste voordeel van IPTV bij Canal Digitaal?

Naast dat je altijd je lievelingsprogramma’s in de beste kwaliteit kijkt, heeft IPTV nog meer handige voordelen. Je bepaalt zelf wat en wanneer je kijkt, dankzij functies als pauzeren en terugkijken. Hieronder zetten we de interactieve diensten van IPTV bij Canal Digitaal op een rijtje:
- Kijk op twee schermen tegelijk met de CANAL+ app
- Pauzeren, Begin gemist, TV gemist (tot 7 dagen terug)*
- Kijk films & series on demand met CANAL+ series
- Kijk waar en wanneer je wilt met de gratis CANAL+ app
*Bekijk ons zenderoverzicht om te zien bij welke zenders je deze interactieve dienst kan gebruiken.

Hoe werkt IPTV?

Net als bij een kabel- of satellietabonnement verstuurt een IPTV aanbieder een tv-signaal naar zijn abonnees. Bij IPTV wordt dit geleverd over het internet. Je aanbieder zorgt voor een HD-ontvanger die het signaal ontcijfert en vertaalt naar haarscherp beeld en zuiver geluid op je televisie.

Wat heb ik nodig voor IPTV?

Is IPTV iets voor jou? Bestel dan IPTV van Canal Digitaal via een van onze resellers en je ontvangt automatisch alle benodigdheden voor IPTV, namelijk: - Een ADSL of glasvezelmodem, bijvoorbeeld in je meterkast - Een geschikte HD-ontvanger - Een ethernetkabel

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor IPTV?

De kwaliteit van IPTV hangt sterk af van je internetsnelheid. Bij Canal Digitaal kijk je altijd al je favoriete programma’s in de hoogste kwaliteit. De leveranciers van Canal Digitaal houden een deel van hun netwerk beschikbaar voor het tv-signaal. Mocht de hele straat Netflix gebruiken, downloaden of online gamen dan ervaar je nog steeds de beste beeldkwaliteit. Doe de postcodecheck en ontdek direct wat er op jouw adres beschikbaar is.

Is IPTV illegaal in Nederland?

Er zijn online twee varianten van IPTV te vinden. De ene is legaal en loopt via tv-aanbieders, zoals Canal Digitaal. Zij zorgen ervoor dat je de auteurs- en contentrechten betaalt voor alles wat je bekijkt. Daarnaast zijn er ook online IPTV boxen te bestellen, waarmee je honderden en soms zelfs duizenden kanalen kunt bekijken. Deze boxen zijn illegaal en Stichting Brein kijkt samen met de overheid hoe ze deze illegale diensten kunnen stoppen. Ook is het een veiligheidsvraagstuk. Een tv-aanbieder als Canal Digitaal heeft zich aan Nederlandse en Europese wetgeving te houden. De illegale aanbieders daarentegen niet. Er zijn talloze voorbeelden bekend, waarbij de aanbieders van de illegale boxen criminele activiteiten uitvoeren op jouw internetverbinding in plaats van dat ze alleen jouw tv-signaal bezorgen. Aan jou dus de vraag of je criminelen wilt spekken, of niet.

Hoe hoog zijn de boetes bij illegale IPTV aanbieders?

Tim Kuik (directeur van Stichting Brein): “Dit is illegale handel. Als je wacht tot je gewaarschuwd wordt, dan ben je te laat“. Wordt je gepakt dan worden kosten en schade gevorderd. Die loopt snel op. Je kunt er persoonlijk aansprakelijk voor worden gesteld. Ook kan er aangifte gedaan worden en kan je strafrechtelijk vervolgd worden. Opzettelijk bedrijfsmatig inbreuk maken is strafbaar als misdrijf, er staat 82.000 euro boete op en 4 jaar gevangenisstraf.“

IPTV abonnement van Canal Digitaal

Canal Digitaal levert IPTV. Wij bundelen onze krachten samen met internetaanbieders, waardoor je het beste glasvezelinternet van een van onze partners ontvangt én het top tv-aanbod van Canal Digitaal. Ontvang met een IPTV abonnement interactieve televisie en internet. Je geniet daarnaast nog van extra voordelen als: - Minimaal 81 tv-zenders, waarvan 52 in HD - Alle sportwedstrijden via ESPN compleet - Toegang tot premium-pakketten als Film1, Ziggo Sport en ESPN compleet - Kijk gratis op twee schermen tegelijk met de CANAL+ app - Pauzeren, Begin gemist, TV gemist (tot 7 dagen terug)* - Kijk honderden films & series on demand - Kijk waar en wanneer je wilt met de gratis CANAL+ app *Bekijk ons zenderoverzicht om te zien bij welke zenders je deze interactieve diensten kan gebruiken.