When The Dust Settles: negen dagen voor én na de ramp
Terug naar de blog

When The Dust Settles: negen dagen voor én na de ramp

8-12-2020

Wat gebeurt er als veiligheid niet meer vanzelfsprekend is? En op welke manier hebben persoonlijke keuzes impact op anderen? De Deense serie When The Dust Settles, over het leven voor en na een aanslag, komt ongemakkelijk dicht bij de werkelijkheid. When The Dust Settles is voor het eerst op de Nederlandse tv, nu exclusief te zien bij Canal Digitaal via de TV App.

Realitycheck met When The Dust Settles

Na een terroristische aanslag in Kopenhagen raken de levens van acht ‘total strangers’ volledig verstrikt. Wat ging er vooraf aan dit tragische moment en hoe beïnvloedt het nu de levens van deze verschillende personen? Loodgieter Morten probeert samen met zijn vrouw hun zoon het rechte pad op te trekken en de zure oude Holger verstoot zijn kinderen. De kleine Marie is bang is om haar moeder kwijt te raken en Ginger is dakloos. Zangeres Lisa is per ongeluk zwanger geworden en kapper Jamal heeft het gehad met zijn familie, chef-kok Nikolaj spaart niemand op zijn missie naar succes en minister van Justitie Elisabeth blijft haar pensioen maar uitstellen. In drie weken tijd raken de levens van deze hoofdpersonen met elkaar verstrengeld. Een gewelddadige terroristische aanslag is voor hen allemaal een realitycheck: als de dood zo dichtbij is, maak ik me dan druk om de dingen die er écht toe doen?

Toppers in de cast

De in Zweden opgegroeide Iraanse regisseur Milad Alami debuteerde met de film The Charmer en viel daarmee gelijk in de prijzen op festivals in onder meer Chicago, Palm Springs en Gotenburg. Al zijn werk wordt geproduceerd door Stinna Lassen, die ook in deze serie aan de knoppen zit. Scenarioschrijver Dorte Høgh sleepte in 2009 een Oscarnominatie binnen met haar korte film ‘The Pig’, die ze ook zelf regisseerde. Ook de cast bestaat uit toppers: Karen-Lise Mynster (Elisabeth) schittert niet alleen in ieder Deens theaterstuk maar ook op tv en in de bios. Haar schouw staat vol awards voor haar acteerwerk en culturele invloed.

Nominatie

When The Dust Settles is een krachtige personage-gedreven serie die memorabele, emotionele verhalen op een aangrijpende manier vertelt, aldus producent Walter Iuzzolino. ‘De serie is één grote sociale ironie, waarin de karakters elkaar helpen en een gemeenschappelijk gebrek aan empathie voor hun dierbaren hebben’, is te lezen op Variety.com. When The Dust Settles is genomineerd voor de C21 Drama Award als ‘Best non-Engelse drama’ van dit jaar.

Waar kijk je When The Dust Settles?

Nieuwsgierig geworden? When The Dust Settles kijk je via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via de satelliet. Naast When The Dust Settles bieden we nog veel meer series aan in onze Canal+ Series. De beste Europese series haal je hiermee gewoon in huis.