WK Allround schaatsen kijken
Terug naar de blog

WK Allround schaatsen kijken

01/03/2018 Kijktips
Met de Olympische Spelen van Pyeongchang nog vers in het geheugen, bereiden we ons alvast voor op het volgende grote sportevenement van deze winter. Het WK Allround schaatsen vindt dit jaar plaats op 9, 10 en 11 maart in ons eigen Olympisch Stadion en is te zien op de NPO. Wij nemen het programma van het WK Allround schaatsen met je door.

Bijzondere locatie: De Coolste Baan van Nederland

De afgelopen weken kon je in het Olympisch Stadion terecht om op De Coolste Baan van Nederland te schaatsen. Het WK Allround schaatsen fungeert als het slotstuk van deze speciaal aangelegde schaatsbaan. Het is de tweede keer dat het WK Allround in Amsterdam plaatsvindt. De vorige keer was 125 jaar geleden, tijdens de eerste editie van deze kampioenschappen in 1893. Dit was ook het jaar dat Jaap Eden zich liet huldigen in het Olympisch Stadion. Als eerste wereldkampioen allround schaatsen, zal Jaap Eden centraal staan in een speciaal eerbetoon aan hem en aan alle wereldkampioenen allround schaatsen die in zijn voetsporen zijn getreden.

WK Allround schaatsen kijken:

Het WK Allround schaatsen kijk je op live op de NPO. Het live verslag zal op vrijdag 9 maart om 19:00 uur beginnen op NPO 3. Op zaterdag begint de uitzending op NPO 1 om 16:00 uur en op zondag kijk je vanaf 13:00 uur. Beide huldigingen worden direct na het schaatsen uitgezonden.

Onze WK Allround mannen

Kleuren we het podium, net als vorig jaar, weer compleet oranje op het WK Allround? Met deze drie toppers is die kans zeer zeker aanwezig. Sven Kramer Met maar liefst negen keer de titel WK Allround op zijn naam, zijn de verwachtingen wederom hoog voor Sven Kramer. Na zijn historisch derde keer goud op de 5000 meter en een tegenvallende 10.000 meter in Pyeongchang, zijn wij benieuwd naar zijn prestaties op het WK Allround schaatsen. Patrick Roest Dat allrounden zijn specialiteit is, bewijzen de gouden medailles die Patrick Roest in 2014 en 2015 op het WK Allround Junioren won. Vorig jaar eindigde hij in een spannende race, op de tweede plaats op het WK Allround, vlak na Sven. Met een verse zilveren medaille van de 1500 meter in Pyeongchang op zak, is Patrick meer dan klaar voor het WK Allround. Marcel Bosker Ruim een maand geleden won Marcel Bosker de NK Allround in Heerenveen, waarmee hij zich voor het eerst kwalificeerde voor het WK. Roest en Kramer schitterden in afwezigheid tijdens het NK Allround 2018. “Als ze er niet zijn, kun je zo ook niet verslaan”, was Boskers antwoord hierop. Dit maakt het tijdens het WK extra spannend, om deze drie toppers tegen elkaar te zien strijden.

Onze WK Allround vrouwen

De één is pas twee jaar junior-af en de ander rijdt op dit WK misschien wel haar laatste race. Een ding is zeker; de drie vrouwen dingen allemaal mee naar een medaille op deze wereldkampioenschappen. Ireen Wüst Ze heeft niet één, niet twee, niet drie, maar vier Olympische Spelen op een rij gouden medailles gewonnen. Wát een topprestatie van Ireen Wüst! De titelhoudster WK Allround schaatsen heeft in totaal al zes keer een gouden medaille op het WK Allround binnengesleept. De grote vraag die bij velen speelt is “Zou dit het afscheidstournee zijn voor Ireen Wüst?” Antoinette de Jongh Antoinette de Jongh heeft bij de junioren allround al drie NK-titels en een WK-titel op haar naam staan. Twee jaar geleden won zij zilver op het WK Allround en dit jaar gaat Antoinette de strijd aan om goud in de wacht te slepen. Anouk van der Weijden Het NK Allround heeft Anouk van der Weijden al gewonnen dit jaar. In Pyeongchang liet zij zien dat ze niet kapot te krijgen is, door zich na een pijnlijke val alsnog te kwalificeren voor de finale op de massastart. Laten we hopen dat haar knie inmiddels is genezen en Anouk op volle kracht aan het WK Allround schaatsen begint.

Spoorboekje

In de drie dagen dat het WK Allround schaatsen zal duren, schaatsen de deelnemers vier afstanden. Voor de dames gelden de volgende afstanden: 500 meter, 1500 meter, 3000 meter en 5000. De heren zullen 500, 1500, 5000 en 10.000 meter rijden. Het programma ziet er als volgt uit: Officiële opening ISU WK Allround 2018 Dames 500 m Dames 3.000 m Eerbetoon aan de Nederlandse medaillewinnaars Pyeongchang 9 maart | NPO3 | 19:30 - 22:05 [add_single_eventon id="1307" show_excerpt="no" ev_uxval="1"] Heren 500 m Dames 1.500 m Heren 5.000 m Dames 5.000 m Huldiging dames wereldkampioen allround 2018 10 maart | NPO1  | 15:50 - 19:05 [add_single_eventon id="1320" show_excerpt="no" ev_uxval="1"] Heren 1.500 m Heren 10.000 m Huldiging wereldkampioen allround heren 11 maart | NPO1  | 15:50 - 17:55 [add_single_eventon id="1321" show_excerpt="no" ev_uxval="1"]   Wie gaat het WK Allround schaatsen 2018 winnen?