WK damesvoetbal kijken
Terug naar de blog

WK damesvoetbal kijken

4-7-2019 Kijktips

De zomer staat voor de deur en ook dit jaar is er weer heel veel moois aan sport op tv. Zo verdedigen de Oranje Leeuwinnen de Nederlandse eer op het WK damesvoetbal en staan ze nu zelfs in de finale. Bij Canal Digitaal kijk je de finale live. Ben je op vakantie? Met het Canal Digitaal Op Vakantie-pakket kijk je zelfs vanaf iedere bestemming. Zo mis je geen seconde van deze sportzomer.

WK damesvoetbal kijken doe je zo!

De finale van het WK vrouwenvoetbal is live te zien via NPO. Waar je ook op vakantie bent deze zomer, met het Canal Digitaal Op Vakantie-pakket mis jij geen wedstrijd. Kijk live vanaf iedere bestemming of de Oranje Leeuwinnen kampioen worden. Bijna overal in Europa geniet jij via satelliet van de Nederlandse televisie en profiteer je van de beste beeldkwaliteit met het mooiste geluid. Zelfs in de middle of nowhere. Ook ben je niet afhankelijk van andermans wankelende wifi met als gevolg haperende streams of vertraagd geluid. Of je nu vanaf de caravan, bank of vanuit je ligstoel kijkt: juich live mee voor de Hollandse Helden tijdens al je favoriete sportwedstrijden. Meer informatie over het Canal Digitaal Op Vakantie-pakket? Ga naar de website en kijk nu tijdelijk de eerste week gratis.

Terugblik halve finale: Nederland - Zweden

Woensdagavond speelde Nederland de halve finale tegen Zweden. Met groot succes, want de Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor het eerst voor de finale. Een mijlpaal in de geschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal. De wedstrijd was niet altijd van een hoog niveau, maar toch was de spanning in het stadion voortdurend te voelen. Pas vanaf de tweede helft kwamen er écht kansen. Zo schoot Nilla Fischer namens Zweden tegen de paal, nadat Sari van Veenendaal nét bij de bal kon. Vivianne Miedema haalde opnieuw haar koptalenten tevoorschijn, maar deze bal kwam helaas op de lat. Na de reguliere speeltijd stond het dus nog gelijk. Verlengen! En daar viel de beslissing wél. In de 99e minuut was het Groenen die van afstand raak schoot. Dit bleek genoeg voor de beslissing en zo plaatst Nederland zich met een 1-0 overwinning voor de finale van het WK damesvoetbal.

Vooruitblik finale tegen de Verenigde Staten

De Oranje Leeuwinnen staan in de finale tegen de Verenigde Staten, de regerend wereldkampioen. De wedstrijd is op zondag 7 juli om 17:00 uur. Afgelopen dinsdag speelde de Verenigde Staten de halve finale tegen Engeland. Een spannend duel, waarin de Amerikaanse vrouwen met een 2-1 overwinning te sterk waren voor de Engelsen. De meeste actie was in de eerste helft, waarin de Verenigde Staten scoorden via goals van Christen Press en Alex Morgan. Het was Ellen White die daar tussenin nog de gelijkmaker maakte. In de tweede helft leek het even opnieuw gelijk te worden via weer White, maar haar goal werd door de VAR wegens buitenspel afgekeurd. Vervolgens kreeg Engeland ook nog een strafschop, maar deze werd gemist. Hierdoor plaatsten de VS zich uiteindelijk voor de finale. Het is de vijfde keer dat de Amerikaanse vrouwen in de finale staan, waarbij ze drie keer het WK-goud wonnen. Ook vier jaar geleden waren de Verenigde Staten de winnaar van het WK Vrouwenvoetbal. Zal het de Oranje Leeuwinnen lukken om, net als Japan in 2001, de Verenigde Staten te overtreffen? Kijk live naar de finale Nederland – Verenigde Staten op zondag 7 juli om 17:00 uur via NPO 1.