Bahrein: Zorgt Max Verstappen zondag voor spektakel ?
Terug naar de blog

Zorgt Max Verstappen zondag opnieuw voor spektakel in Bahrein?

14-4-2017 Zenderaanbod

Bijzondere prestaties, bij Canal Digitaal zijn we er gek op. En dan vinden we niets leuker om dit met jou te delen. Dit weekend mag Max Verstappen weer aan de bak. Zondag wordt namelijk de Formule 1 Grand Prix van Bahrein verreden. Je ziet deze race om 17 uur op Ziggo Sport. Deze zender zit in ons Royaal-pakket en is onderdeel van ons Ziggo Sport Totaal-pakket. In drie jaar tijd is het de jonge Limburger gelukt om heel Nederland Formule 1-gek te krijgen. ‘Maxmania’ bereikte op 15 mei 2016 zijn voorlopige hoogtepunt. Tijdens zijn debuut voor het succesvolle Red Bull Racing won hij direct de Grand Prix van Spanje. Daarmee werd Max de jongste winnaar in de Formule 1 ooit, de ‘Champions League’ van de autosport.

Max flikt het opnieuw

Afgelopen zondag was het opnieuw feest. Max finishte namelijk als derde op het Formule 1-circuit van China. Inmiddels is dat voor hem zelf niet zo bijzonder meer. Maar de manier waarop het ging was dat deze keer wél. Problemen tijdens de kwalificatie zorgden er namelijk voor dat de Red Bull-coureur slechts als zestiende van start moest. Gelukkig voor Max regende het vlak voor de race. De baan was daarom nat en in die omstandigheden is Verstappen op zijn best. Bovendien is hij een echte inhaal-expert. Na een rondje rijden lag Verstappen al op de zevende plaats. Waar andere coureurs glibberden en gleden, hield hij zijn bolide perfect onder controle. Zijn tegenstanders schoot hij links en rechts voorbij. “Het leek wel een computerspelletje”, zei hij achteraf.

Driver of the day

Na de openingsronde moesten toppers als Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo er aan geloven. Eventjes lag Verstappen tweede en uiteindelijk finishte hij knap als derde. Tot verbazing van kenners en experts. Verstappen werd door de F1-fans zelfs verkozen tot ‘driver of the day’. Dankzij zijn mooie prestatie staat Max bovendien derde in het kampioenschap. Hopelijk wordt het aankomende aankomende zondag in Bahrein wéér zo’n spektakel. Kun jij ook niet wachten? Wij in ieder geval niet. Maak ze gek, Max!