Prijswinnende films die je in oktober gratis ziet

Bij Canal Digitaal kun je uit meer dan honderd filmhuisfilms kiezen die je op elk moment gratis kunt kijken. Deze kijk je via Canal Digitaal Films. Via tv of wanneer het jou uitkomt via de TV App. In oktober zijn er weer een hoop toppers aan het filmaanbod toegevoegd. Wij zochten drie films uit die je deze maand écht moet zien.

Naast de prijswinnende films, hebben we deze maand nóg meer moois klaarstaan: RTL Lounge is zender van de maand bij Canal Digitaal. Ontdek wat deze zender je biedt in oktober.

Prijswinnende films oktober: Kis Uykusu (winter sleep)

Genre: drama
IMDb-score: 8,2
Filmprijzen: De Gouden Palm

Kis Uykusu is een Turkse dramafilm uit 2014. Je vertaalt de titel als ‘winterslaap’. Maar dat is niet waar de film over gaat. De film gaat over Aydin die als gepensioneerd acteur met zijn familie verblijft op een Turkse steppe. Zodra het winter wordt, en de steppe onder een dikke laag sneeuw is bedekt, komen de problemen aan het licht. Huwelijksproblemen, een heftige echtscheiding, enzovoorts. Hoe komt de familie uit deze crisis of is er geen uitweg dan brouilleren? Winterslaap wordt winterdiscussie.

Prijswinnende films oktober: The Spirit of ‘45

Genre: documentaire, geschiedenis
IMDb-score: 7,1
Filmprijzen: geen

Na een Eerste én een Tweede Wereldoorlog is het Verenigd Koninkrijk eensgezinder dan ooit. Samen, met een socialistische ideologie, zetten de Britten hun schouders onder het spoornetwerk, de mijnen, banken, banen, huizen en gezondheidszorg. Hoe ging dit en hoe heeft dit tot de verbetering van zoveel levens geleid? Een meeslepende documentaire die je betrekt bij het Verenigd Koninkrijk van 1945. Dat is The Spirit of ’45.

Pozitia Copilului (Child’s Pose)

Genre: drama
IMDb-score: 7,4
Filmprijzen: de Gouden Beer

Een Roemeense film uit 2013 die de Gouden Beer won op het Filmfestival in Belijn. In Pozitia Copilului volgen we Barbu, zoon van een architecte uit een rijke familie in Boekarest. Het liefst wil hij onafhankelijk worden van zijn moeder, maar dan blijkt hij haar meer nodig te hebben dan ooit. Na een dodelijk auto-ongeluk, waarbij Barbu schuldig wordt bevonden, zet zijn moeder Cornelia alles op alles om hem uit de gevangenis te houden. In ruil voor haar hulp wil Cornelia Barbu compleet afhankelijk van haar hebben. Hoe vervolgt deze gecompliceerde moeder-zoonrelatie?