Spannende race om de finale van Wie is de Mol?

Wie is de Mol? is al jaren een hit op de tv. Dit jaar ging op 11 januari 2020 het 20ste seizoen van start met Rik Westerlaken als presentator. De eerste aflevering had met 3 miljoen een recordaantal kijkers (van een seizoensopening). Dat belooft wat voor de finale, die midden-maart op de buis komt. Tot dan kun je wekelijks een spannende aflevering kijken. Deze vind je uiteraard terug in onze digitale tv-gids. Het programma zit boordevol hints die je op het goede of juist het verkeerde spoor zetten. Wij laten je verder kennismaken met Wie is de Mol? 2020 en zetten de belangrijkste weetjes op een rij.

Wie is de Mol?: Hoe wordt het spel gespeeld?

Het spel heeft alle ingrediënten voor een spannend televisieprogramma. In de maanden januari, februari en maart 2020 moeten tien bekende Nederlanders allerlei opdrachten in het buitenland uitvoeren. Deze bestaan vaak uit avontuurlijke fysieke uitdagingen en puzzels die echte hersenkrakers zijn. Het doel is om in teamverband de opdrachten succesvol af te ronden. Hoe groter het succes, hoe meer geld er verdiend wordt voor de pot. De Mol probeert dit echter te voorkomen door de opdrachten in het geheim op slinkse wijze te saboteren. 

Naarmate er meer deelnemers afvallen, wordt het programma steeds spannender. Iedereen die meedoet, moet namelijk na iedere ronde een vragenlijst over de vermeende Mol beantwoorden. Degene die de minste antwoorden goed heeft, ligt eruit. Dit gaat door tot de finale waar drie deelnemers overblijven. Eén deelnemer is de mol. Welke van de andere twee de finaletest van 40 vragen het beste maakt, is de winnaar.

Behalve een spel met veel avontuur en stevig denkwerk is het ook een tactische en psychologische uitdaging. Daarom is het extra interessant voor de kijkers, omdat je ook kunt meedenken over Wie is de Mol? Het huidige, 20e seizoen, wordt in goede banen geleid door door Rik Westelaken. Vroeger liep het programma even op NPO 2, nu kun je afstemmen op NPO 1.

Wie doen er dit jaar mee aan Wie is de Mol?

Het deelnemersveld van Wie is de Mol? is ook nu weer gevarieerd. Dit seizoen doen mee:

Presentatrice Anita Witzier

Modeontwerper Claes Iversen

Presentator en acteur Buddy Vedder

Actrice Jaike Belfor

Presentatrice, actrice en model Leonie ter Braak

Cabaretier Johan Goossens

Presentator en voedseldeskundige Miljuschka Witzenhausen

Ex-Profvoetballer Nathan Rutjes

Muzikant Rob Dekay

Cabaretière en actrice Tina de Bruin

kandidaten_wieisdemol

De kandidaten van dit seizoen

De ‘mollen’ in Wie is de Mol?

Het is een ware sport om te raden wie de Mol is. In iedere aflevering zitten hints of misschien denk je dat je hints ziet. Zo verwees de oplossing van de wijsheden in de eerste aflevering het getal negen op. Dit zou kunnen verwijzen naar Rob of Miljuschka. Maar ook de ring van Buddy maakt hem weer verdacht vanwege het patroon dat erop staat. Dit zou namelijk een verwijzing kunnen zijn naar het logo van het programma. 

Een andere manier om op het spoor te komen van de Mol is het bekijken van de titels van de afleveringen. Zo zou aflevering 5 ‘Aangeraakt’ op Nathan slaan die tijdens het eerste spel de laser aanraakt. Op dit moment staat Rob Dekay in de poll op de fansite op nummer één als verdachte Mol. In de eerste aflevering kreeg hij als negende zijn spreuk te horen. Maar een nog sterkere aanwijzing is dat hij een andere route doorgeeft, dan op zijn papier staat. Wat denk jij, genoeg aanwijzingen om de Mol aan te wijzen?

Toch zou het ook zomaar zo kunnen zijn dat al deze hints door de programmamakers zijn bedacht om de kijkers te misleiden. Bovendien wordt er, zoals ieder jaar, gespeculeerd dat er misschien wel twee mollen zijn.

Gelukkig sta je niet alleen in de zoektocht naar de Mol. Met een speciale app kunnen kijkers het spel van seizoen 20 meespelen. Verder bestaat er een forum waarop je allerlei informatie vindt. Ook hoor je de ins en outs tijdens het programma MolTalk dat direct na het programma wordt uitgezonden.

Kijk iedere zaterdag om 20:30

Behalve om de spanning is Wie is de Mol? ook een prachtig programma om naar te kijken. Dit seizoen zijn er ook weer spectaculaire beelden en word je meegevoerd naar de mooiste plekken van China. Bovendien leer je en passant ook meer over de cultuur van het land. Dus zorg dat je iedere zaterdagavond om 20.30 uur klaar zit voor NPO 1, want dat is de zender waar Wie is de Mol? op wordt uitgezonden. 

Wil je ook MolTalk zien? Switch na het spelprogramma dan over naar NPO 3. Al deze zenders zitten in de pakketten van Canal Digitaal  en zijn ook in HD te bekijken. Verder hoef je geen uitzending te missen als je op vakantie in Europa bent, want de programma’s zijn ook in alle Europese landen te ontvangen. Heb je toch geen tijd om een aflevering te zien of moet je misschien de finale missen? Zorg dan dat je onze app hebt. Daarmee kijk je programma’s tot en met zeven dagen terug, op al je apparaten met één simpele app. Meer weten? Klik dan hier. Daar vind je bovendien een handige tv-gids zodat je altijd precies weet wanneer de volgende aflevering van Wie is de Mol? is.