Rico Verhoeven vs. Badr Hari: het gevecht van de eeuw?

Zowel de kickbokswereld als heel Nederland leeft al een tijdje met die ene vraag: wie wordt de winnaar van het grote gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari? Aanstaande zaterdag, 21 december, is het eindelijk tijd voor Glory Collision 2: de rematch tussen de beide kickboksreuzen. De wedstrijd is vanaf 20.00 uur live te volgen op Veronica, en natuurlijk via de Canal Digitaal TV App. In dit artikel blikken we vooruit op wat men nu al noemt ‘het gevecht van de eeuw’.

Gebroken arm

De vorige ontmoeting tussen The King of Kickboxing en The Golden Boy verliep helaas totaal anders dan iedereen had gehoopt. In een uitverkochte König-Pilsener-ARENA in Oberhausen was Badr Hari in de tweede ronde genoodzaakt op te geven. Na een pittige eerste ronde, waarin de neus van  Rico Verhoeven het flink moest ontgelden, moest Hari in de tweede ronde het gevecht staken. Dit vanwege een blessure aan de elleboog na een trap van Verhoeven. Wat bleek: een gebroken arm. Beide kickboksers lieten na het gevecht al weten niet op deze manier te willen winnen of verliezen. Daarom dit weekend eindelijk het langverwachte vervolg.

Staredown

Dat de twee aartsrivalen erop gebrand zijn om elkaar op spectaculaire wijze te verslaan, werd goed duidelijk op de persconferentie op donderdag 17 oktober. Tijdens de traditionele staredown was de spanning immers om te snijden en vlogen de twee elkaar nog net niet in de haren. Volgens Verhoeven gaat Hari opgeven of verliezen. “Zorg dat je vecht en stop met huilen”, aldus Verhoeven. Hari was hier niet van onder de indruk. “Op 21 december laat ik zien wat Verhoevens echte niveau is. Dat is niet zo goed. Dat zag je aan zijn laatste tegenstanders. Kom op man, wat een grap. He can go fuck himself.”

Rico vs. Badr: de verschillen

Dat Rico en Badr beiden uit totaal verschillend hout gesneden zijn, weet inmiddels iedereen. De goedlachse Rico staat bekend als de good guy, de familieman en een ambassadeur van de sport. Buiten de sport is Rico de laatste tijd ook veel te zien op televisie: reclames, een eigen documentaire en misschien zelfs een carrière in Hollywood. Je zou kunnen denken dat deze activiteiten ten koste gaan van zijn focus op de sport. Niets lijkt minder waar: ondanks Rico’s zachte imago is hij een echte atleet. Iemand die leeft voor de sport en in staat is om, als het er op aan komt, te transformeren in een beest. Ook buiten de wedstrijden traint hij hard en is hij altijd topfit. De statistieken van de zesvoudig wereldkampioen zwaargewicht liegen er ook niet om: van de 65 wedstrijden die hij bokste won hij er maar liefst 55, waarvan 16 met een knock-out.

Hoe anders is het gesteld met het imago van de Marokkaans-Nederlandse Badr Hari, die in het verleden meerdere malen negatief in het nieuws is geweest. Zijn controverses hebben hem onder andere de naam Bad Guy Badr opgeleverd. Ook Badr heeft ‘afleiding‘ gehad buiten de ring. Zo werd hij geschorst vanwege dopinggebruik en bracht hij nog een tijdje in de cel door. Maar bad guy of niet, Badr Hari is en blijft een zeer goede kickbokser. De man die buiten de wedstrijden om een tamelijk relaxed leventje leidt, wordt gezien als supertalent. De cijfers van zijn gevechten zijn zelfs beter dan die van Verhoeven: van de 120 wedstrijden won hij er 106, waarvan 92(!) met knock-outs. In de voorbereiding op de vorige ontmoeting met Rico was hij niet zo getraind als nu. Volgens zijn trainer Mike Passenier is Badr er helemaal klaar voor. “We zijn veel beter voorbereid dan destijds met Collision 1. Toen hadden we ook veel minder tijd. Het gaat nu allemaal een stuk beter. Badr heeft een betere vorm en een betere conditie. En dat maakt mijn werk ook een stuk makkelijker”, lacht de trainer bij Telesport.

Kwaliteiten in de ring

Hoe het straks in de ring zal gaan, blijft lastig inschatten. Naast de grote verschillen in persoonlijkheid zijn Badr en Rico ook in de ring twee totaal verschillende vechters. Waar Rico meer een degelijke vechter is, een alleskunner en een topatleet met een geweldige conditie, is Badr een zeer explosieve bokser met een ijzeren knock-out. Niet voor niets heeft Badr nog meer knock-outs op zijn naam staan dan Rico wedstrijden. Bovendien is hij veel beheerster geworden. Is Rico in staat om met zijn conditie, harde trap en verschillende combinaties een antwoord te geven op de explosiviteit van Badr? Wie houdt zich na 5 rondes van 3 minuten het best staande?

Eer, geld en de wereldtitel

Dat er veel op het spel staat met dit gevecht mag duidelijk zijn. Naast eer, prestige en veel geld wordt er ook gevochten om de wereldtitel zwaargewicht. Glory Collision 2, de officiële naam van het gevecht tussen Verhoeven en Hari, is 21 december in meer dan 200 landen wereldwijd op tv te zien. Het duel is vanaf 20.00 uur live te volgen op Veronica. Het hoofdprogramma begint om 21.00 uur.

Canal Digitaal TV App

Met de Canal Digitaal TV App kijk je echt alles van tv in één app, op je telefoon, tablet of laptop. Of stream je favoriete programma’s met Chromecast of AirPlay naar je tv om ze op een groter scherm te zien. Je gebruikt de app of 5 apparaten en kijkt op 2 tegelijk. Voor maar € 14,95 per maand en de eerste maand is helemaal gratis!