Schaatsen op tv in de hoogste resolutie bij Canal Digitaal

Volg alle grote schaatstoernooien bij Canal Digitaal

Ieder jaar kijk je er naar uit. Als de winter aanbreekt volg je vol spanning alle grote schaatstoernooien. Je moedigt de Nederlandse schaatshelden aan tijdens het WK Sprint en het WK Allround, die van 28 februari tot en met 1 maart 2020 tegelijkertijd worden gehouden. Ongetwijfeld kijk je ook uit naar de ontknoping van het ISU wereldkampioenschap schaatsen, dat op 7 en 8 maart in het Thialf in Heerenveen plaatsvindt. Wil je deze wedstrijden in de best mogelijke kwaliteit zien? Volg NOS live schaatsen dan via Canal Digitaal. Schrijf je in als abonnee en download de Canal Digitaal-app. Zo kun je schaatsen op tv niet alleen in je woonkamer bekijken, maar ook onderweg, op je tablet of op je smartphone.

Het WK Allround 2020, een oranje feest?

Op zoek naar informatie over de grote kanshebbers van deze tijd? Tegenwoordig is het vooral Nederland die de toon aangeeft. Sven Kramer heeft het kampioenschap immers negenmaal op zijn naam geschreven. De huidige kampioen, Patrick Roest, verdedigt eind februari in Hamar zijn twee laatste eindoverwinningen. Bij de dames is het lange tijd een onderlinge strijd geweest tussen Ireen Wüst en Martina Sáblíková. De Tsjechische is de regerend wereldkampioene en zal het WK Allround in Hamar aangrijpen om haar zesde eindzege te halen, waarmee ze op gelijke hoogte komt met Ireen Wüst. Voor Nederland zijn het Patrick Roest, Sven Kramer en Jan Blokhuijsen die bij de heren in actie komen. Bij de dames gaan Antoinette de Jong, Ireen Wüst en Melissa Wijfje de strijd aan. Als Ireen Wüst op het juiste moment piekt, zijn haar kansen op een zevende eindzege het grootst. Bij de heren is Patrick Roest de gedoodverfde favoriet, maar hou Sverre Lunde Pedersen goed in de gaten. Of zou er nog een kansje zijn dat Sven Kramer een laatste wereldkampioenschap op zijn palmares gaat schrijven?

Hoeveel wereldrecords sneuvelen op het WK Sprint 2020?

Voor het eerst vindt er dit jaar een gecombineerd kampioenschap plaats. Naast het WK Allround wordt ook het WK Sprint in Hamar gereden. Het Vikingschip, de prachtige ijsbaan van Hamar, staat bekend om zijn zeer snelle ijs. Wie herinnert zich nog de ongelooflijke rit op de 10.000 meter van Johann Olav Koss, tijdens de Winterspelen van 1994, toen hij het wereldrecord aan flarden reed? Jutta Leerdam, Laetitia de Jong en Jorien ter Mors verdedigen de Nederlandse eer bij de dames. Neem een abonnement bij Canal Digitaal en zie live of ze opgewassen zijn tegen het Japanse en Russische sprint geweld. Bij de heren behoren Kjeld Nuis, Dai Dai Ntab en Kai Verbij tot de grote kanshebbers op de eindzege of een podiumplek. Hun grootste concurrenten zijn de Noren Pedersen en Lorentzen, de Japanners Shinhama en Yamada en uiteraard de winnaar van 2019, de Rus Pavel Kuliznjikov. Neem nu een abonnement bij Canal Digitaal en volg het WK Schaatsen 2020 in Hamar en sluit het schaatsjaar af met het WK Shorttrack medio maart in Seoul. Met de haarscherpe beelden van Canal Digitaal is het net alsof je zelf op de baan aanwezig bent.

De finale van de ISU World Cup 2020, dit jaar in Thialf

Op 7 en 8 maart staat Heerenveen in het teken van de finale van het ISU Wereldbekertoernooi. Na de spannende toernooien in Wit-Rusland, Polen, Kazachstan, Japan en Canada vindt de eindstrijd in Nederland plaats. Zowel de geplaatste heren als dames rijden elke dag een 500 meter. Bij het voorlaatste toernooi in Calgary wordt deze afstand slechts één keer gereden. Op de eerste dag kun je ook genieten van de 1000 meter bij de mannen en vrouwen. Ook staat de langste afstand op het programma, de 3000 meter bij de dames en de 5000 meter bij de heren. Het koningsnummer, de 1500 meter, wordt op de laatste dag gereden, net zoals de massastart. Wie zich geplaatst hebben voor de eindstrijd is nog niet 100% vastgesteld, wat de eindstrijd in Thialf nog spannender maakt. Met Canal Digitaal hoef je geen enkele wedstrijd te missen, waar je ook bent.

Grote kanshebbers bij het schaatsen op tv in Heerenveen

Op de 5000 meter zal alle aandacht uitgaan naar Patrick Roest. Van de Nederlandse schaatsers is hij degene met de grootste kans op een eindzege. De strijd met zijn naaste concurrenten Danila Semerikov en Alexander Rumyantsev zal zwaar zijn. Bij de massastart voor dames lijkt de positie van de Canadese Ivanie Blondin onaantastbaar en bij de heren zal Bart Swings er alles aan doen om Joey Mantia van de eindzege af te houden. Wie zijn naast Patrick Roest de grootste Nederlandse kanshebbers op een gouden plak? Houdt Ireen Wüst op de 1500 meter in de gaten en bereid je voor op een mooie onderlinge strijd tussen Thomas Krol en Kai Verbij op de 1000 meter.

Tv-kijken met Canal Digitaal

Kijk TV met Canal Digitaal en mis geen moment van je favoriete wedstrijden. Met al onze pakketten kun je alle sport uitgezonden op de NPO bekijken. Woon je in het buitenland? Neem dan het buitenlandpakket van Canal Digitaal. Ook vakantiegangers hoeven niets te missen met onze Op Vakantie-pakketten.

Kijk je toch liever naar voetbal van de Eredivisie? Neem dan een Rijk of Royaal pakket en kijk de Eredivisie live. Ook vakantiegangers hoeven geen moment te missen van hun favoriete clubs. Neem daarvoor een kijkje bij het Op Vakantie Flex 6 of 3 pakket.