Super Bowl 2019 kijken

De eerste zondag van februari staat voor Amerikanen in het teken van Super Bowl 2019. Deze jaarlijkse American Football finale tussen de Los Angeles Rams en de New England Patriots belooft weer één groot sportspektakel te worden. Wie gaat er winnen? Bij Canal Digitaal kun je de Super Bowl 2019 live kijken via tv en de TV App.

Download Canal Digitaal TV App Google PlayDownload Canal Digitaal TV App app store

Nacht van 3 op 4 februari | FOX Sports 1 | 00:30 – 05:00 uur 

Hét sportspektakel van het jaar

American football is de populairste sport in Amerika, met als hoogtepunt van het jaar: Super Bowl 2019. Dit is de finale van de profcompetitie National Football League (NFL). Elk jaar zit heel Amerika aan de buis gekluisterd voor de spectaculaire finale. Maar Super Bowl is meer dan alleen sport. In de rust geven internationale supersterren een indrukwekkende show die Half Time Superbowl wordt genoemd. Zo betrad Justin Timberlake vorig jaar vol energie het podium. Dit jaar geeft JT het stokje door aan de Maroon 5. Deze band wordt vergezeld door de rappers Travis Scott en Big Boi. Om het spektakel rondom de Super Bowl 2019 helemaal compleet te maken: voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse footballcup zullen twee mannelijke cheerleaders optreden!

Sterke teams in Super Bowl 2019

Zo’n show is legendarisch, maar waar het natuurlijk om draait is de wedstrijd New England Patriots tegen Los Angeles Rams. Deze ijzersterke teams stonden in 2002 ook tegenover elkaar in Super Bowl. Toen bleken de Patriots net te sterk voor de Rams. Dat de Rams dit jaar op zoek gaat naar revanche, moge duidelijk zijn. De mannen uit LA belandden in de finale nadat zij wonnen van de New Orleans Saints. Maar dat ging niet gemakkelijk. Pas in de verlenging wonnen de Los Angeles Rams met 26-23. De man of the match? Placekicker Greg Zuerlein.

Wie is de favoriet?

New England Patriots is deze Super Bowl 2019 de favoriet. Niet zo gek, aangezien dit team al drie jaar achter elkaar de Super Bowl speelt. In 2017 wonnen de Patriots spectaculair van Atlanta Falcons. Toch konden de sporthelden dat succes vorig jaar niet evenaren. Heel Amerika was in rep en roer toen New England Patriots verloor van Philadelphia Eagles. Verwacht daarom dit jaar een comeback van jewelste.

De ploeg rond de befaamde quarterback Tom Brady haalde de Super Bowl 2019 door Kansas City met 37-31 te verslaan. Mooi weetje: Tom Brady speelt al zijn hele American Football carrière voor de Patriots en kan dit jaar voor de zesde keer winnen. Hij wordt gezien als de allerbeste quarterback ooit in het American football.

Super Bowl 2019 live kijken

Super Bowl 2019 is in de nacht van 3 op 4 februari live te zien bij FOX Sports 1 (Nederlands commentaar) en FOX Sports 4 (US commentaar). FOX Sports 1 zit bij Canal Digitaal in het Basis HD-pakket! FOX Sports 4 is onderdeel van het FOX Sports Compleet-themapakket. En heb je de Canal Digitaal TV App? Dan kun je de wedstrijd ook lekker in bed kijken. Is Super Bowl 2019 het opblijven waard? Absoluut.

Dit jaar niets missen van Super Bowl 2019? Met een tv-abonnement van Canal Digitaal kijk je het live. Via televisie én de TV App voor smartphone en tablet.

Bestel nu je tv-abonnement van Canal Digitaal