In 3 stappen tv kijken via je smartphone en tablet

Als klant van Canal Digitaal kan je via onze TV App gratis tv-kijken op je smartphone en tablet. Lees hier hoe je stap voor stap de app downloadt voor jouw apparaat, hoe je inlogt en daarna een programma uitkiest om te kijken.

Wat is de Canal Digitaal TV App?

canal digitaal tv app startscherm

Met de Canal Digitaal TV App kan je altijd en overal tv-kijken via je smartphone of tablet. Klanten van Canal Digitaal krijgen deze app gratis bij hun abonnement. Superhandig, want je kan nu ook televisiekijken als je onderweg of op vakantie bent.

De app is beschikbaar voor Android-apparaten (zoals telefoons en tablets van Sony, Samsung, Huawei, LG en HTC) en smartphones en tablets die het iOS-besturingssysteem hebben: de iPhone en iPad.

Dit kan je met de Canal Digitaal TV App:

Via je internetverbinding live tv-kijken en programma’s terugkijken via TV Gemist. We bieden dit interactief kijken extra aan. Hiervoor moet je apparaat zijn verbonden met mobiel internet of moet je een wifiverbinding hebben.

– Met de TV Gids zie je welke programma’s er zijn geweest en welke wanneer worden uitgezonden.

– Gratis films kijken via Canal Digitaal Films, onze gratis online videotheek waarmee je op elk moment een film kan kijken. Je hebt keuze uit meer dan honderd Europese filmhuisfilms.

– De TV App is op vier apparaten te gebruiken en je kan op twee apparaten tegelijkertijd tv-kijken via de app.

Wat zijn de voordelen van tv-kijken via de TV App

– Op vakantie op de camping mis je niets van de Tour de France.

– Onderweg naar huis in de trein live de voetbalwedstrijd kijken.

– Tóch je favoriete serie kijken als de tv al bezet is.

– Ideaal om voor het slapen gaan in bed een film af te kijken.

– Met de herinneringsfunctie mis je nooit meer het programma dat je wilt kijken. Je krijgt dan een seintje op je telefoon of tablet als het programma bijna begint.

In 3 stappen tv kijken via de TV App

Gebruik je de app nog niet, maar wil je wel graag tv-kijken op je smartphone of tablet? Voer onderstaande stappen op je mobiel of tablet uit.

Stap 1: de TV App downloaden op je smartphone of tablet

Je kan de app gratis downloaden als je een smartphone of tablet hebt die het Android- of iOS-besturingssysteem heeft.

play storeDe TV App downloaden op een Android-apparaat

Apparaten van Sony, Huawei, Samsung, LG en HTC gebruiken Android.

1. Open op je Android-toestel de Play Store-app, te herkennen aan het logo hiernaast.

2. Druk op de zoekbalk. Er verschijnt nu een toetsenbord.

3. Typ ‘Canal Digitaal TV App’ in.

4. In de zoekresultaten verschijnt nu de Canal Digitaal TV App. Druk daarop.

5. Druk op het groene knopje waarop ‘Installeren’ staat. Vul het wachtwoord van je Google-account in als daarnaar gevraagd wordt.

6. De app wordt nu gedownload en geïnstalleerd.

7. Zodra de installatie klaar is, kan je op ‘Open’ drukken om de app te starten.

apple app storeDe TV App downloaden op een iPhone of iPad

De iPhone en iPad hebben iOS als besturingssysteem.

1. Open op je iPhone of iPad de App Store-app, te herkennen aan het logo hiernaast.

2. Druk rechtsonder op ‘Zoek’, te herkennen aan het vergrootglas.

3. Druk onder ‘Zoek’ op het invulveld. Er verschijnt nu een toetsenbord.

4. Typ ‘Canal Digitaal TV App’ in.

In de zoekresultaten verschijnt nu de Canal Digitaal TV App. Druk daarnaast op ‘Download’. Vul het wachtwoord van je Apple ID in als daarnaar gevraagd wordt.

5. De app wordt nu gedownload en geïnstalleerd.

6. Zodra de installatie klaar is, kan je op ‘Open’ drukken om de app te starten.

Stap 2: de app starten en inloggen

Na het downloaden van de TV App is het tijd voor de tweede stap: de app voor de eerste keer opstarten en inloggen. Dit werkt op zowel Android-apparaten als de iPhone en iPad hetzelfde.

canal digitaal tv app mijn canal digitaal1. Open de TV App als je dat bij de vorige stap nog niet hebt gedaan.

2. Druk linksboven op de drie streepjes.

3. Er verschijnt nu een navigatiemenu waarin je ziet wat je allemaal kan doen met de TV App.

4. Druk bovenaan onder het logo van Canal Digitaal op ‘inloggen’.

5. Je kan nu inloggen met je Mijn Canal Digitaal-account. Dit hoef je maar één keer te doen. Daarna ben je automatisch ingelogd als je de app opstart.

Heb je nog geen Mijn Canal Digitaal-account? Je kan via onze website een Mijn Canal Digitaal-account aanmaken. Houd je klantnummer bij de hand, dit vind je onder andere op brieven die je van Canal Digitaal krijgt.Nu je bent ingelogd, kan je verder met de volgende stap.

6. Nu je bent ingelogd, kan je verder met de volgende stap.

Stap 3: een programma uitzoeken om te kijken

Heb je de TV App gedownload? En ben je in de app ingelogd met je Mijn Canal Digitaal-account? Dan kan je nu tv-kijken. In het startscherm bieden we het volgende aan:

– Zenderlogo’s: Klik op het logo van de zender die je wilt kijken. Door op het scherm naar links te vegen, verschijnen er andere zenders. Druk op een zender om meteen live naar het programma te kijken dat op de zender te zien is.

– Nu op tv: Hier zie je welk programma bij welke zender nu te zien is. Ook hier kan je naar links vegen om te zien wat er nog meer op tv is. Druk op een programma om er meteen naar te kijken.

– Trending (24 uur): Wil je niets missen van het beste van tv? Bij Trending zie je de programma’s die de afgelopen 24 uur het meest zijn bekeken. Veeg naar links om andere trending programma’s te zien en druk op een programma om het meteen terug te kijken.

– Vanavond op tv: Dit zijn programma’s die je vanavond live op tv kan kijken.

Wil je een seintje ontvangen als een programma begint? Druk dan op het programma. Klik daarna op ‘Herinnering’, dan krijg je op het apparaat een melding als het programma gaat beginnen.

– Genres: Daaronder vind je per genre de programma’s die je meteen kan (terug)kijken, zoals sport, nieuws, koken en reizen.

De belangrijkste menu’s in de TV App

Als je de TV App opent, kom je terecht op het startscherm. Druk linksboven op de drie streepjes. Er verschijnt dan een menu. Hieronder vertellen we meer over welke mogelijkheden de app nog meer biedt.

Live TV

canal digitaal tv app menu

Druk in het menu op Live TV. Er verschijnt dan een scherm met daarop alle programma’s die nu op tv zijn. Door van onder naar boven te vegen, verschijnen programma’s van andere zenders. Zie je een programma dat je wilt kijken? Druk er dan op. Je kan dan het programma meteen kijken.

TV Gids

Druk in het menu op TV Gids. Vervolgens kan je van alle zenders de programmering bekijken. Bovenaan op het scherm zie je de logo’s van zenders. Veeg van rechts naar links om van andere zenders de gids te bekijken. Door van onder naar boven te vegen, zie je welke programma’s er bij de zender later op tv zijn. Doe je het andersom, dan zie je welke programma’s er eerder te zien waren. Staat er daarnaast een rond pijltje dat tegen de klok in wijst? Dan kan je dit programma gratis terugkijken via TV Gemist.

TV Gemist

Druk in het menu op TV Gemist. Met deze dienst kan je gratis programma’s terugkijken tot zeven dagen nadat ze oorspronkelijk te zien waren. Als je op TV Gemist drukt, zie je de programma’s van NPO 1 die je kan terugkijken. Bovenaan in beeld zie je een lijst met tv-zenders waarvan je gemiste programma’s kan terugkijken. Door van rechts naar links te vegen kan je ook van andere zenders zien welke gemiste uitzendingen je alsnog kan kijken.

Canal Digitaal Films

Druk in het menu op Canal Digitaal Films. Dit is onze gratis online videotheek. Net als bij de ouderwetse videotheek kies je een film uit die je wilt zien. Het is gratis. Druk op een film die je wilt kijken. Vervolgens verschijnt een scherm met daarin meer informatie over de film. Druk op het afspeelicoontje midden in beeld om de film te gaan kijken. Veel kijkplezier!

Oók een must have: de Smart TV App van Canal Digitaal

Naast de Canal Digitaal TV App voor je smartphone en tablet is er ook een Smart TV App. Deze kan je alleen gebruiken als je de Canal Digitaal TV-app hebt geïnstalleerd op je mobiele apparaat. Met de Smart TV App kijk je zonder kabels en kastjes direct naar je favoriete tv-programma’s op het grote scherm van je televisie. Geen gedoe met verschillende installaties en pakketten, makkelijk geregeld.

Probeer de Smart TV App gratis uit

Ben je nog geen klant van Canal Digitaal? Dan kan je de Canal Digitaal TV App en de Smart TV App gratis 30 dagen uitproberen. Ben je al klant van Canal Digitaal? Dan kan je de app natuurlijk zo vaak gebruiken als je maar wilt.

Voor welke smart-tv’s is de Smart TV App beschikbaar?

De Smart TV App is beschikbaar voor de meeste smart-tv’s van Samsung en LG. Het gaat om smart-tv’s van Samsung vanaf 2016 die het Tizen-besturingssysteem hebben en om smart-tv’s van LG die draaien op webOS 3.0 of hoger.

Smart TV App installeren

Je kan de Smart TV App installeren als je je smart-tv hebt verbonden met internet.

Stap 1. Ga naar de appstore van je Samsung- of LG-smart-tv.

Stap 2. Download de app, start deze op.

Stap 3. Open vervolgens via je mobiel of tablet de Canal Digitaal TV App.
(Nog niet geïnstalleerd? Kijk hier.)

Stap 4. Ga naar het menu en druk op instellingen.

Stap 5. Kies vervolgens voor de optie ‘tv koppelen met QR-code’.
Zorg dat je ingelogd bent met je Mijn Canal Digitaal-account.

Stap 6. Richt je telefoon(camera) op de QR-code op het tv-scherm.

Tip! Blijft je scherm zwart? Druk dan op ‘GUIDE’ op je afstandsbediening en kies een zender uit om te kijken.