In 3 stappen tv kijken via je smartphone en tablet

Als klant van Canal Digitaal kan je via onze TV App gratis tv-kijken op je smartphone en tablet. Lees hier hoe je stap voor stap de app downloadt voor jouw apparaat, hoe je inlogt en daarna een programma uitkiest om te kijken.

Wat is de Canal Digitaal TV App?

canal_digitaal_app

Met de Canal Digitaal TV App kan je altijd en overal tv streamen via je smartphone of tablet. Klanten van Canal Digitaal krijgen deze app gratis bij hun abonnement. Superhandig, want je kan nu ook televisiekijken als je onderweg of op vakantie bent.

De app is beschikbaar voor Android-apparaten (zoals telefoons en tablets van Sony, Samsung, Huawei, LG en HTC) en smartphones en tablets die het iOS-besturingssysteem hebben: de iPhone en iPad.

Dit kan je met de Canal Digitaal TV App:

TV Gemist

Heb je je favoriete programma gemist? Geen probleem. In onze app kun je onder de knop ‘TV Gemist’ per zender alle programma’s tot 7 dagen terugkijken. Ook kun je, als je gekozen programma nog bezig is, gebruikmaken van Pauzeren en Begin Gemist. Het voordeel hiervan is je je programma kunt pauzeren of vanaf het begin af kunt spelen.

TV Gids

Met de TV Gids zie je welke programma’s er zijn geweest en welke wanneer worden uitgezonden.

Mediatheek

Hier vind je alle films die beschikbaar zijn binnen jouw pakket, gesorteerd per genre. Als je Film1 in je pakket hebt kun je hier selecteren op Canal Digitaal films en Film1 films. Heb je geen Film1? Dan zie je alleen de Canal Digitaal films.

Opnemen in de cloud

Met deze gratis dienst kun je al je favoriete programma’s opnemen én bewaren. Het werkt als volgt: Als je naar de detailpagina van een programma gaat (door op het programma te drukken) zie je een knop ‘Opnemen’. Zie je deze knop niet? Ga dan terug naar de homepagina en druk rechtsonder op je avatar. Druk onder instellingen op ‘type opnames selecteren’ en zet daar een vinkje bij ‘Opnames (internet)’. Alle opnames blijven 365 dagen beschikbaar om terug te kijken*.

* Let op: de opnames van FOX zijn 180 dagen beschikbaar.

De Canal Digitaal TV App is door meerdere personen te gebruiken (koppelen aan 5 apparaten, tegelijk gebruiken op 2).

In ons zenderoverzicht kan je een overzicht vinden van welke interactieve diensten er op welke zenders beschikbaar zijn.

Wat zijn de voordelen van tv-kijken via de TV App

– Op vakantie op de camping gewoon je favoriete programma kijken.

– Onderweg naar huis in de trein live de voetbalwedstrijd kijken.

– Tóch je favoriete serie kijken als de tv al bezet is.

– Ideaal om voor het slapen gaan in bed een film af te kijken.

– Met de herinneringsfunctie mis je nooit meer het programma dat je wilt kijken. Je krijgt dan een seintje op je telefoon of tablet als het programma bijna begint.

In 3 stappen tv kijken via de TV App

Gebruik je de app nog niet, maar wil je wel graag tv-kijken op je smartphone of tablet? Voer onderstaande stappen op je mobiel of tablet uit.

Stap 1: de TV App downloaden op je smartphone of tablet

Je kan de app gratis downloaden als je een smartphone of tablet hebt die het Android- of iOS-besturingssysteem heeft.

play storeDe TV App downloaden op een Android-apparaat

Apparaten van Sony, Huawei, Samsung, LG en HTC gebruiken Android.

1. Open op je Android-toestel de Play Store-app, te herkennen aan het logo hiernaast.

2. Druk op de zoekbalk. Er verschijnt nu een toetsenbord.

3. Typ ‘Canal Digitaal TV App’ in.

4. In de zoekresultaten verschijnt nu de Canal Digitaal TV App. Druk daarop.

5. Druk op het groene knopje waarop ‘Installeren’ staat. Vul het wachtwoord van je Google-account in als daarnaar gevraagd wordt.

6. De app wordt nu gedownload en geïnstalleerd.

7. Zodra de installatie klaar is, kan je op ‘Open’ drukken om de app te starten.

apple app storeDe TV App downloaden op een iPhone of iPad

De iPhone en iPad hebben iOS als besturingssysteem.

1. Open op je iPhone of iPad de App Store-app, te herkennen aan het logo hiernaast.

2. Druk rechtsonder op ‘Zoek’, te herkennen aan het vergrootglas.

3. Druk onder ‘Zoek’ op het invulveld. Er verschijnt nu een toetsenbord.

4. Typ ‘Canal Digitaal TV App’ in.

In de zoekresultaten verschijnt nu de Canal Digitaal TV App. Druk daarnaast op ‘Download’. Vul het wachtwoord van je Apple ID in als daarnaar gevraagd wordt.

5. De app wordt nu gedownload en geïnstalleerd.

6. Zodra de installatie klaar is, kan je op ‘Open’ drukken om de app te starten.

Stap 2: de app starten en inloggen

Na het downloaden van de TV App is het tijd voor de tweede stap: de app voor de eerste keer opstarten en inloggen. Dit werkt op zowel Android-apparaten als de iPhone en iPad hetzelfde.

1. Open de TV App als je dat bij de vorige stap nog niet hebt gedaan.

2. Druk linksboven op de drie streepjes.

3. Er verschijnt nu een navigatiemenu waarin je ziet wat je allemaal kan doen met de TV App.

4. Druk bovenaan onder het logo van Canal Digitaal op ‘inloggen’.

5. Je kan nu inloggen met je Mijn Canal Digitaal-account. Dit hoef je maar één keer te doen. Daarna ben je automatisch ingelogd als je de app opstart.

Heb je nog geen Mijn Canal Digitaal-account? Je kan via onze website een Mijn Canal Digitaal-account aanmaken. Houd je klantnummer bij de hand, dit vind je onder andere op brieven die je van Canal Digitaal krijgt.Nu je bent ingelogd, kan je verder met de volgende stap.

6. Nu je bent ingelogd, kan je verder met de volgende stap.

Stap 3: een programma uitzoeken om te kijken

Heb je de TV App gedownload? En ben je in de app ingelogd met je Mijn Canal Digitaal-account? Dan kan je nu tv-kijken. In het startscherm bieden we het volgende aan:

– Zenderlogo’s: Klik op het logo van de zender die je wilt kijken. Door op het scherm naar links te vegen, verschijnen er andere zenders. Druk op een zender om meteen live naar het programma te kijken dat op de zender te zien is.

– Nu op tv: Hier zie je welk programma bij welke zender nu te zien is. Ook hier kan je naar links vegen om te zien wat er nog meer op tv is. Druk op een programma om er meteen naar te kijken.

– Trending (24 uur): Wil je niets missen van het beste van tv? Bij Trending zie je de programma’s die de afgelopen 24 uur het meest zijn bekeken. Veeg naar links om andere trending programma’s te zien en druk op een programma om het meteen terug te kijken.

– Vanavond op tv: Dit zijn programma’s die je vanavond live op tv kan kijken.

Wil je een seintje ontvangen als een programma begint? Druk dan op het programma. Klik daarna op ‘Herinnering’, dan krijg je op het apparaat een melding als het programma gaat beginnen.

– Genres: Daaronder vind je per genre de programma’s die je meteen kan (terug)kijken, zoals sport, nieuws, koken en reizen.

Profielen in de app

De app is door meerdere personen te gebruiken (op 5 schermen, met 2 streams tegelijk), die ieder een eigen profiel kunnen aanmaken (maximaal 5). Wordt de app gebruikt door kinderen? Maak dan een kinderprofiel aan. Met een kinderprofiel worden er programma’s getoond die geschikt zijn voor kinderen tot 12 jaar. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen programma’s voor de jongste kijkers en programma’s voor iets oudere kinderen.

Let op: als kinderen het toch voor elkaar krijgen van profiel switchen (naar een volwassen profiel) kunnen ze alsnog programma’s van alle leeftijden te zien krijgen. Wil je dit blokkeren? Pas dit dan aan met ouderlijk toezicht.

Hoe maak ik een profiel aan?

Druk op de ronde button rechtsonder op de homepagina. Druk op ‘Aanpassen’ en vervolgens op ‘Nieuwe gebruiker’. Geef je profiel een naam en druk op ‘Opslaan’. Op basis van jouw kijkgedrag en voorkeuren krijg jij specifieke content getoond op de homepage van de app. Deze kan per profiel verschillen.

Ouderlijk toezicht nodig?

Druk op de ronde button rechtsonder en druk daarna op ‘Ouderlijk toezicht’. Vink ‘Ouderlijk toezicht’ aan en druk op ‘Stel ouderlijk toezichtscontrole in’. Toets nu de pincode (1234) in en stel de gewenste leeftijd in. Vanaf nu worden binnen de app alleen programma’s getoond die geschikt zijn voor de door jou geselecteerde leeftijd.

Oók een must have: de Smart TV App van Canal Digitaal

Naast de Canal Digitaal TV App voor je smartphone en tablet is er ook een Smart TV App. Deze kan je alleen gebruiken als je de Canal Digitaal TV-app hebt geïnstalleerd op je mobiele apparaat. Met de Smart TV App kijk je zonder kabels en kastjes direct naar je favoriete tv-programma’s op het grote scherm van je televisie. Geen gedoe met verschillende installaties en pakketten, makkelijk geregeld.

Probeer de Smart TV App gratis uit

Ben je nog geen klant van Canal Digitaal? Met de Canal Digitaal TV App en de Smart TV App kijk je de eerste maand gratis. . Ben je al klant van Canal Digitaal? Dan kan je de app natuurlijk zo vaak gebruiken als je maar wilt.

Voor welke smart-tv’s is de Smart TV App beschikbaar?

De Smart TV App is beschikbaar voor de meeste smart-tv’s van Samsung en LG. Het gaat om smart-tv’s van Samsung vanaf 2016 die het Tizen-besturingssysteem hebben en om smart-tv’s van LG die draaien op webOS 3.0 of hoger.

Je kunt gebruikmaken van de Canal Digitaal Smart TV App als je gebruik maakt van een smart-tv van een van de volgende merken:

Samsung (vanaf Tizen 2016)
LG (webOS 3.0)
Toshiba
Hitachi
Hyundai
Nikkei
Telefunken
Panasonic
Sony (vanaf Android 7.0)
Philips (vanaf Android 7.0)

Smart TV App installeren

Je kan de Smart TV App installeren als je je smart-tv hebt verbonden met internet.

Stap 1. Ga naar de appstore van je smart-tv.
Stap 2. Download de app, start deze op.
Stap 3. Selecteer inloggen en druk op OK.
Stap 4. Selecteer nogmaals inloggen, druk op OK en voer je gebruikersnaam en wachtwoord van Mijn Canal Digitaal in.

Tip: Maak je al gebruik van de Canal Digitaal Android- of iOS-app? Dan kun je ook inloggen door de getoonde QR-code te scannen.

Stap 1. Open de app op je telefoon of tablet.
Stap 2. Log in met je inloggegevens voor je Mijn Canal Digitaal.
Stap 3. Tik rechtsonder op je profielicoon.
Stap 4. Tik onder “Apparaten” op “TV koppelen met QR-code”. Tik op toestaan als gevraagd wordt voor toegang tot de camera.
Stap 5.Scan de QR-code op je tv.