Canal Digitaal tv gids: week 26

Wil je weten wat er vanavond op tv is maar kun je uit de tv gids niet kiezen? Er is soms zoveel moois op tv, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We zijn trots op ons brede aanbod (ruim 400 zenders!), maar willen je ook graag helpen een keuze te maken door de parels voor je uit te lichten.

Dit doen we met dagelijkse kijktips op Facebook, filmrecensies, gratis zenders van de maand, gratis films, WhatsOnTV en nu met de wekelijkse tv gids voor de komende week. Zo weet jij elke dag wat er vanavond op tv is!

Tv gids voor deze week:

Ted

In Ted worden Mark Wahlberg en Mila Kunis voor de derde keer samengebracht. Eerder speelde het duo in de films Max Payne en Date Night. In deze komedie, geregisseerd door Seth MacFarlane (het genie achter Family Guy), wordt de hoofdrol echter opgeëist door een geanimeerde knuffelbeer, wiens knuffelgehalte laag ligt. Wanneer Ted tijdens Kerst tot leven wordt gewekt, blijkt al snel dat hij er een onverantwoorde leefstijl op nahoudt. Mark Wahlberg komt, in deze heerlijke komedie, al snel voor een keuze te staan. Slaapt hij voortaan met zijn vriendin of kiest hij voor zijn knuffel?

Maandag, 24 juni | Veronica | 20:30 uur

De Roelvinkjes passen op de winkel

Verse vis! De familie Roelvink laat de handjes nog een keer wapperen. Fileren, sorteren en schoonmaken: het overnemen van een viswinkel betekent hard werken en veel vroeger gaat de wekker niet af… De Roelvinkjes trekken er uiteraard ook zelf op uit om te gaan hengelen. Met deze laatste aflevering nemen Dries, Dave, Donny en Honoria afscheid van deze realityserie. Hierin namen ze eerder al een boerderij, een bakkerij en een gezin met vijf kinderen over. Hoe kun je dan beter afsluiten, dan met een penetrante vislucht?

Dinsdag, 25 juni | SBS 6 | 20:30 uur

WK Voetbal Vrouwen: Nederland – Japan

De ‘gouden generatie’ van Japan timmerde in het recente verleden flink aan de weg. Ze wonnen het WK van 2011 en ook op het wereldkampioenschap van 2015 bereikte Nadeshiko Japan de finale. Inmiddels is er van die succesploeg weinig over. Slechts twee speelsters kunnen vanavond aan de aftrap verschijnen. Er gloort dus hoop voor de Oranje Leeuwinnen, die tijdens de Algarve Cup al gehakt maakten van Japan (6-2). Lineth Beerensteyn blijft op haar hoede: ‘’Tegen Japan is het altijd lastig spelen, op toernooien zijn ze eigenlijk altijd goed‘’.

Dinsdag, 25 juni | NPO 3 | 20:45 uur

Nightcrawler

Jake Gyllenhaal mag in Nightcrawler oprecht spreken van een hoofdrol. De Amerikaanse acteur komt letterlijk in elke scène van de film voor en dat is best uniek. Gyllenhaal ken je misschien wel uit Brokeback Mountain. Hier hield hij een Oscar-nominatie en een BAFTA-award aan over. In Nightcrawler (7,9 op IMDB) speelt hij de pannen wederom van het dak als freelance-journalist, die calamiteiten filmt voor diverse nieuwsstations. De gedreven Gyllenhaal gaat zo op in zijn baan, dat de grenzen van het toelaatbare steeds verder uit het zicht verdwijnen…

Woensdag, 26 juni | Veronica | 20:30 uur

Avatar

Avatar won drie Oscars, waaronder die voor beste visuele effecten. Je kunt er dan ook klakkeloos van uitgaan dat je zintuigen geprikkeld gaan worden door het beeldmateriaal. Deze grootse film van James Cameron, die je kent van tranentrekker Titanic, beslaat het oppervlak van de maan Pandora; dat is hier heel ver vandaan. De mens gaat in deze fantasierijke omgeving op zoek naar een kostbaar gesteente en dat vindt de lokale bevolking, de Na’vi, maar niks. Wat volgt is een sci-fi spektakel, waarin de twee rassen de spanningen tussen elkaar langzaam tot een kleurrijke uitbarsting laten komen.

Donderdag, 27 juni | SBS9 | 20:30 uur

American Beauty

Huisje, boompje, beestje. Op het oog een perfect leven, met een goede baan. Toch is er geen sprake van rozengeur en maneschijn voor Lester Burnham (Kevin Spacey). Hoe ga je namelijk om met een midlife crisis, waarin je bovengemiddelde verleiding voelt voor de beste vriendin van je dochter? In American Beauty, een onvervalste filmklassieker (8,4 op IMDB), geeft regisseur Sam Mendes de antwoorden. Kevin Spacey, die toen nog niet werd beschuldigd van seksueel misbruik, speelt een van zijn allerbeste rollen!

Vrijdag, 28 juni | RTL 8 | 20:30 uur

NK Wielrennen op de Weg

Wilco Kelderman en Tom Dumoulin sluiten tijdens de wegwedstrijd van het NK Wielrennen weer aan in het peloton. Beide heren keren terug van blessureleed. Kelderman herstelde van een gebroken sleutelbeen en een breuk in zijn nekwervel. Dumoulin had klachten aan zijn knie, na een vroege uitval in de Giro. Voor de Nederlandse toppers is het NK een voorbereiding op het jaarlijkse wielerfeest in Frankrijk. Kan een van beide het realiseren om de Tour de France te rijden in een Nederlandse kampioenstrui?

Zondag, 30 juni | NPO 1 | 15:45 uur

Formule 1 : Grand Prix van Oostenrijk

De Max Verstappen-tribune op de Red Bull Ring in Oostenrijk zal ook dit jaar weer gevuld zijn met ruim 3000 Nederlandse racefans. In 2018 kreeg het uitgelopen oranje-publiek waar voor hun centen: Mad Max won der Großer Preis von Österreich en de sfeer scheen onvergetelijk te zijn geweest. De beelden hiervan slingeren nog altijd rond op het wereldwijde web. In 2019 wacht de zoon van Grindbak Jos nog op zijn eerste eindzege. Het podium haalde hij wel al twee keer. In Australië en Spanje werd Max derde.

Zondag, 30 juli | Ziggo Sport Select | 15:10 uur

Persoonlijke tv tips?

Wil je elke avond persoonlijk advies inwinnen van een van onze tv-gids specialisten? Dat kan via onze WhatsOnTV-dienst via Facebook. Via de Canal Digitaal Facebookpagina krijg je snel en persoonlijk advies via Facebook Messenger. Het is heel makkelijk, via WhatsOnTV krijg je aan de hand van een paar simpele vragen een persoonlijk tv-advies voor de avond! Ook kun je via de Canal Digitaal TV App op elk gewenst moment tv kan kijken via je mobiele apparaten. Of kies één van de honderden films uit de Video-on-demand videotheek!

Deze tv tips blog wordt elke maandag rond 12.00 uur geüpdatet. Zo kun jij komende week weer het mooiste van tv ontdekken!