Canal Digitaal TV-gids: week 40

Wil je weten wat er vanavond op tv is maar kun je uit de tv-gids niet kiezen? Er is soms zoveel moois op tv, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We zijn trots op ons brede aanbod (ruim 400 zenders!), maar willen je ook graag helpen een keuze te maken door de parels uit de tv-gids voor je uit te lichten. Op deze pagina zetten wij iedere maandagochtend een overzicht van de beste tv-tips.

Tv-gids voor deze week:

Het uur van de wolf: Jochem Myjer

Regisseur Suzanne Raes heeft al meerdere documentaires achter haar naam staan. Eerder volgde ze De Dijk en Boudewijn de Groot. Nu is het de beurt aan de energieke Jochem Myjer. Raes volgde de laatste reeks optredens van Myjers extreem populaire theatertournee Adem in, Adem uit. Deze show liep maarliefst drie jaar en eindigde met het honderdste optreden in Carré. We zien Jochem zoals we hem nooit zagen: Uitgeput en kwetsbaar. De 43-jarige cabaretier kampte met enkele tumoren in zijn ruggenmerg, die gelukkig zijn verwijderd.

Maandag, 28 september | NPO 2 | 20.25 uur

Ik durf het bijna niet te vragen 

De Black lives matters beweging was een groot item dit jaar en logisch. Racistische uitingen en geweld kwamen veelal in het nieuws. Na al deze vreselijke gebeurtenissen staan we bij ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ stil bij dit onderwerp. In deze aflevering een reportage waarin zwarte mensen vragen over vooroordelen beantwoorden. Dagelijks krijgen zij te maken met deze vooroordelen op basis van hun huidskleur. 

Dinsdag, 29 september | NPO 3 | 22.05 uur 

Horrorhuurders & huisjesmelkers

In deze Britse realityserie zien we hoe het ongelofelijk mis kan gaan tussen huurders en verhuurders. In de steeds groter wordende huizencrisis in het Verenigd Koninkrijk zie je de conflicten toenemen tussen de huiseigenaar en de huurders van dit pand. We volgen hier niet alleen de slachtoffers, maar ook de daders. De ontevreden huisjesmelkers proberen het onderste uit de kan te halen, terwijl de boze huurders om het minste en geringste al beginnen te klagen.  

Woensdag, 30 september | RTL5 | 18.30 uur

Beste zangers

De grote verrassing van dit seizoen is Stef Bos. Hij emotioneerde de overige kandidaten al met de nummers “Lied voor niemand anders” en “Sterren tellen”. Weinig hielden het droog toen hij deze songs ten gehore bracht. Vanavond staat de singer-songwriter zelf centraal. Bekend van de nummers “Papa” en “Is dit nou later?” belooft het een bijzonder aflevering te worden. Of deze nummers voorbij komen is geheel aan de overige artiesten die de nummers kiezen. Diggy Dex, Suzan & Freek, Millow, Tabitha, Miss Montreal en Wulf zullen de 59-jarige hoofdgast toezingen.

Donderdag, 1 oktober | NPO 1 | 20.35 uur

Louis Theroux: Dark states

De Britse documentairemaker is deze keer te vinden in Verenigde Staten. In deze driedelige reeks reist hij naar de donkere zijde van drie steden. Hij gaat mee met de politie op patrouille en volgt de afdeling Moordzaken in Milwaukee. Het aantal moorden is 12 keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Verder reist hij naar de plaats Huntington. Deze stad kampt met een dodelijke drugsepidemie die veel slachtoffers eist. Tot slot is Houston de laatste stop. Hier ontmoet hij vrouwen in de illegale seksindustrie.

Vrijdag, 2 oktober | NPO 3 | 21.00 uur

Heel Holland bakt kids

Zeven seizoenen lang hebben we mogen genieten van de heerlijke gerechten van de thuisbakkers. Nu is het echter de beurt aan de jonge thuisbakkers. Kinderen van de leeftijd negen tot en met twaalf jaar strijden om de beste junior thuisbakker te worden. Omroep MAX weet gelukkig dat het om kinderen in de keuken gaat, dus staan de jonge bakkers er niet alleen voor. Ze worden bijgestaan door een volwassen familielid. 

Zaterdag, 3 oktober | NPO 3 | 19.25 uur

Postcode Loterij Miljoenenjacht

Linda de Mol verhuisde van RTL 4 naar SBS en mocht niet al haar programma’s meenemen. Gelukkig mocht ze dit razend populaire programma wel meenemen. De gouden koffers zijn weer rijkelijk gevuld. Daarnaast is dit ook nog eens een jubileum aflevering. De kennisquiz bestaat twintig jaar en dat wordt gevierd met een extra aflevering. Winston gaat ook weer op pad en mag weer flinke geldprijzen gaan uitdelen. Ditmaal niet vijf, maar zes keer mag hij thuiswinnaars blij maken.

Zondag, 4 oktober | SBS6 | 20.00 uur

Filmtips

Ben je benieuwd naar alle films die deze week op tv komen? Bekijk dan onze wekelijkse filmtips.

Persoonlijke tv tips?

Wil je elke avond persoonlijk advies inwinnen van een van onze tv-gids specialisten? Dat kan via onze WhatsOnTV-dienst via Facebook. Via de Canal Digitaal Facebookpagina krijg je snel en persoonlijk advies via Facebook Messenger. Het is heel makkelijk, via WhatsOnTV krijg je aan de hand van een paar simpele vragen een persoonlijk tv-advies voor de avond! Ook kun je via de Canal Digitaal TV App op elk gewenst moment tv kan kijken via je mobiele apparaten. Of kies één van de honderden films uit de Video-on-demand videotheek! 

Deze tv-gids wordt elke maandag rond 10.00 uur geüpdatet. Zo kun jij iedere week weer het mooiste van tv ontdekken!