Canal Digitaal tv gids: week 49

Wil je weten wat er vanavond op tv is maar kun je uit de tv gids niet kiezen? Er is soms zoveel moois op tv, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We zijn trots op ons brede aanbod (ruim 400 zenders!), maar willen je ook graag helpen een keuze te maken door de parels voor je uit te lichten.

Dit doen we met dagelijkse kijktips op Facebook, filmrecensies, gratis zenders van de maand, gratis films, WhatsOnTV en nu met de wekelijkse tv gids voor de komende week. Zo weet jij elke dag wat er vanavond op tv is!

Tv gids voor deze week:

Typisch: Dwingeloo

Ergens in het prachtige Drenthe ligt het pittoreske Dwingeloo, het dorp dat centraal staat in deze Typisch-reeks. De inwoners behoren tot misschien wel de mooiste van ons land. Zo ontmoeten we Peter en Roelie, die een gezamenlijke passie voor de Midwinterhoorn. Een blaasinstrument dat het tweetal graag vaker zou willen zien. Maar hoe breng je dit aan de man? Daarnaast komen er nog meer markante figureren aanbod, zoals stuntman Jan die nog één keer zijn kunsten vertoont op de American Tukker Day.

Maandag, 2 december | NPO 2 | 19.15 uur

I Spy

We leven in een tijd waarin er veel terroristische aanvallen plaatsvinden. De geheime diensten proberen dit te voorkomen in een onzichtbare strijd. Dagelijks zetten zij zich in om het land veilig te houden. In deze nieuwe reeks zien we vijftien mannen en vrouwen opgeleid worden tot spion. In een intensief trainingsprogramma worden de deelnemers klaargestoomd voor het echte werk. Wie zal er straks uitgezonden worden op een buitenlandse missie? Een spion ben je niet, een spion word je.

Maandag, 2 december | NPO 3 | 20.25 uur

Notting Hill

In de Londense wijk Notting Hill heeft William Thacker (Hugh Grant) een klein boekwinkeltje. Als er op een dag de wereldberoemde Amerikaanse actrice Anna Scott binnenloopt, heeft de boekverkoper niet door wie ze is. Verfrissend voor de wereldster, die eindelijk weer eens als mens behandeld wordt. Het recept is natuurlijk bekend. Ze worden verliefd, maar dit gaat niet zonder de nodige hindernissen. Na het succes van deze romantische film is de wijk Notting Hill nog populairder geworden. Vooral het huis met de blauw deur is een echte toeristentrekker.

Dinsdag, 3 december | Net 5 | 21.30 uur

3Doc: BOR – De Film

Bor Verkroost liet ons zien wat doorzettingsvermogen is. Doktoren gaven hem bij de geboorte twee weken, maar dit werd uiteindelijk 38 jaar. Bor leed aan de pijnlijke huidziekte Epidermolysis Bullosa. In deze documentaire volgen we zijn strijd tegen deze ziekte, maar ook wat zijn ambities en plannen waren. Er komen ook onderwerpen voorbij zoals het gebruik van medicinale cannabis en euthanasie. Dat laatste kondigde hij in 2013 aan, maar werd toen verliefd. Hij bleef strijden tot het einde. De altijd vrolijke Bor laat zien dat je heel ver kan komen, zolang je maar nooit opgeeft.

Dinsdag, 3 december | NPO 3 | 23.25 uur

Geboeid – Terug naar de plantage

Dwight van van de Vijver gaat samen met drie reisgenoten terug naar Suriname om te kijken wat er over is van plantage ’t Vertrouwen. We kijken wat voor impact de slavernij heeft gemaakt, ook nu nog voor de nakomelingen. Het is een verschrikkelijke periode geweest. Het viertal zie je steeds dichter naar elkaar toe trekken, omdat het gezamenlijk verleden een bijzonder band schiep. Dwight die vanuit zijn eigen perspectief Suriname wilde ontdekken geeft aan dat hij zowel hele mooie, maar ook hele moeilijke dingen heeft gezien.

Woensdag, 4 december | NPO 2 | 20.25 uur

Heerlijk avondje voor Sinterklaas

Vanuit het Spoorwegmuseum wordt de Goedheiligman in het zonnetje gezet vlak voor hij weer terug gaat naar Spanje. Het is natuurlijk wel zijn verjaardag en dat moet groots gevierd worden. Dieuwertje Blok en de Hoofdpiet zorgen met de meest uiteenlopende gasten voor verrassingen voor onze Sint. Zo zijn Rafael van der Vaart, Piet Paulusma en Soundos El Ahmadi van de partij. Als afsluiting zal Freek Bartels met het Utrechts kinderkoor het nummer In December geloof ik Alles ten gehore geven. Daarna zal de man met de mijter en zijn Pieten weer op de trein stappen richting de zon.

Donderdag, 5 december | NPO 1 | 20.35 uur

Sint & Paul pakken uit!

Morgen gaan onze Sint weer richting huis, maar vandaag is hij jarig. Paul de Leeuw presenteert deze doldwaze show samen met de Goedheiligman. Mensen uit het publiek worden door het tweetal verrast tijdens deze bonte avond. Uiteraard zijn de Pieten ook aanwezig, want Sinterklaas is niets zonder zijn trouwe hulppieten. Het was nog onduidelijk of het programma dit jaar opnieuw plaats zou vinden. Vorige jaar keken er 1,6 miljoen mensen naar de show. Genoeg reden om De Leeuw opnieuw de presentatie in handen te geven. Met een hoge dosis humor zal het weer een chaotische en bonte avond worden.

Donderdag, 5 december | RTL 4 | 20.30 uur

All the Money in the World

Kevin Spacey speelde eigenlijk één van de hoofdrollen, maar werd vervangen door Christopher Plummer. Een vervanging gebeurt wel vaker, maar de film was eigenlijk al af. Door de beschuldigingen van seksueel misbruik werd Spacey volledig van het project gehaald. Het gevolg was dat Plummer 22 scènes in één week moest opnemen en het knip en plakwerk is naadloos. Het verhaal over Paul Getty, een schatrijke vrek, die weigerde losgeld te betalen voor zijn kleinzoon wordt prachtig weergegeven. Vooral Michelle Williams, die de moeder van de ontvoerde jongen speelt, is weergaloos.

Vrijdag, 6 december | NPO 2 | 22.55 uur

Dancing on Ice

Negen bekende Nederlanders mogen de schaatsen uit de kast halen. Onder andere Roy Donders, Charly Luske en Donny Roelvink zullen hun kunsten vertonen op het ijs. Zij trainen samen met een professionele danspartners en zullen alles moeten geven om de jury te overtuigen. De jury bestaat uit Marc Forno, Ruben Reus en Joan Haanappel. De presentatie is in handen van Winston Gerschtanowitz en Patty Brard. Laatstgenoemde stond ruim tien jaar geleden op het gladde ijs die vriend en vijand deed verbazen door een spagaat uit te voeren.

Zaterdag, 7 december | SBS 6 | 20.00 uur

Wheeler Dealers

Jarenlang waren Mike Brewer en Edd China het gezicht van het populaire autoprogramma. Het kwam als een verrassing dat twee jaar geleden de boomlange monteur Edd het programma verliet. De leegte werd opgevuld door Ant Anstead. De wissel deed gelukkig niet veel veranderen, want we staan nu voor de start van het 15e seizoen. De formule is bekend: Mike zoekt klassieke auto’s voor een prikkie om ze door Ant te laten opknappen. Vervolgens is het dan weer aan Mike om de auto met winst te verkopen. Over de klassieke auto, die eigenlijk het middelpunt is, wordt het één en ander over verteld.

Zaterdag, 7 december | Discovery | 21.00 uur

Mary Berry Classics Christmas Special

De 84-jarige Mary Berry ‘Queen of Cakes’ is een ouwe rot in haar vak. Ze heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de keuken. In deze Christmas Special zal ze klassieke kerst gerechten klaarmaken. Dat doet ze niet alleen, maar met leden van het koninklijk huis. Prins William en zijn Kate zullen samen achter het fornuis plaatsnemen. De meest heerlijke gerechten zullen voorbij komen. Uiteraard kan de kalkoen niet ontbreken bij het kerstdiner. Laat je verrassen door de diverse culinaire hoogstandjes van Berry, maar ook van het koninklijk paar.

Zondag, 8 december | 24Kitchen | 12.00 uur

Persoonlijke tv tips?

Wil je elke avond persoonlijk advies inwinnen van een van onze tv-gids specialisten? Dat kan via onze WhatsOnTV-dienst via Facebook. Via de Canal Digitaal Facebookpagina krijg je snel en persoonlijk advies via Facebook Messenger. Het is heel makkelijk, via WhatsOnTV krijg je aan de hand van een paar simpele vragen een persoonlijk tv-advies voor de avond! Ook kun je via de Canal Digitaal TV App op elk gewenst moment tv kan kijken via je mobiele apparaten. Of kies één van de honderden films uit de Video-on-demand videotheek!

Deze tv tips blog wordt elke maandag rond 12.00 uur geüpdatet. Zo kun jij komende week weer het mooiste van tv ontdekken!