Canal Digitaal TV-gids: week 4

Wil je weten wat er vanavond op tv is maar kun je uit de tv gids niet kiezen? Er is soms zoveel moois op tv, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We zijn trots op ons brede aanbod (ruim 400 zenders!), maar willen je ook graag helpen een keuze te maken door de parels voor je uit te lichten.

Dit doen we met dagelijkse kijktips op Facebook, filmrecensies, gratis zenders van de maand, gratis films, WhatsOnTV en nu met de wekelijkse tv gids voor de komende week. Zo weet jij elke dag wat er vanavond op tv is!

Tv gids voor deze week:

50/50

Twee kandidaten gaan de strijd met elkaar aan in deze nieuwe spelshow. Het getal 50 staat centraal. Er worden 50 vragen beantwoord, waarbij de kandidaten vijftig procent kans hebben om het goed te hebben. Voor ieder goed antwoord verdient men vijftig euro. Wie gaat er aan het eind met de pot vandoor? Deze nieuwe spelshow wordt gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz.

Maandag, 20 januari | SBS 6 | 18.30 uur

Lang Leve de Liefde

De liefde is iets moois, maar kan ook pijnlijk zijn. In deze nieuwe realityshow gaan singles op zoek naar liefdesgeluk. Ze gaan direct samenwonen en dit levert allerlei leuke, maar ook ongemakkelijke situaties op. Minimaal 24 uur zullen de koppels samenwonen in een prachtig verblijf, voorzien van alle luxe. De gasten zullen niets tekort komen en ‘de date’ kan tot maximaal vijf dagen duren. Of je nu 18 of 100 jaar bent, iedereen wil geluk. Door een deskundig team worden de singles gekoppeld en hopelijk zijn ze een ideale match.

Maandag, 20 januari | SBS 6 | 18.55 uur

 

Married at first sight 

Er zijn veel datingprogramma’s momenteel te zien, maar geen enkele brengt een koppel zo snel bij elkaar. Je eerste date is namelijk meteen je bruiloft. De twee singles worden op basis van wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door experts, samengebracht. Mochten ze elkaar het ja-woord geven, dan gaan ze op huwelijksreis om elkaar beter te leren kennen. Na vijf weken getrouwd te zijn, staan de kandidaten voor de keuze om getrouwd te blijven of om toch te gaan scheiden. Wie doorstaat de test en kiest voor een leven samen?

Dinsdag, 21 januari | RTL 4 | 20.30 uur 

Five days inside

Voorheen was de charismatische Beau van Erven Dorens degene die een kijkje gaf bij instellingen waar je normaal niet zomaar binnenkomt. Nu is het stokje overgedragen aan Angela Groothuizen, Caroline Tensen en Natasja Froger. Per aflevering gaat één van de presentatrices naar een instelling om daar vijf dagen te verblijven en te zien en te voelen hoe zwaar het is om daar te werken. Ze proberen er ook achter te komen welke gevoelens er vrijkomen en wat

Dinsdag, 21 januari | RTL 4 | 21.25 uur

2Doc: Zwart ijs

De Elfstedentocht is inmiddels een mythe aan het worden. 23 jaar geleden vond de laatste editie plaats, die werd gewonnen door spruitjeskweker Henk Angenent. Vijftien jaar later leek er opnieuw een Elfstedentocht te komen, echter was er een probleem. De race zou op zondag gereden moeten worden. De meeste lange afstand schaatsers komen van het christelijke platteland. En op zondag schaatsen is voor de orthodox christenen not done. In deze documentaire zien we het dilemma waar de vele schaatsers destijds mee zaten. Uiteindelijk werd er niet geschaatst en wachten we nog altijd op de legendarische race op natuurijs.    

Dinsdag, 21 januari | NPO2 | 22.40 uur

Flipping Bangers 

Autoliefhebbers Will Trichet en Gus Gregory zijn terug om oude auto’s te restaureren. Dit zijn niet zomaar oude auto’s, maar auto’s die echt niemand meer wil hebben. De twee restaurateurs zijn het laatste redmiddel voor deze roestbakken. Er zit echter wel een addertje onder het gras. Het duo moet de wagen volledig opknappen binnen vijf dagen zien te doen en hem voor minimaal het dubbele verkopen. Gregory en Trichet gaven hun goed betaalde banen op om dit risicovolle avontuur aan te gaan.

Woensdag, 22 januari | Discovery | 20.30 uur

Musical Awards Gala 2020

De RAI in Amsterdam is hét toneel van de negentiende editie van de Musical Awards. De afgelopen maanden heeft de vakjury alle producties bezocht en hebben zij de nominaties bekendgemaakt. De grote kanshebbers voor beste grote musical zijn Kinky Boots, ANASTASIA en Lazarus. Tijdens een spectaculaire liveshow worden de prijzen uitgereikt. Daarnaast wordt er een preview op het huidige theaterseizoen gegeven. De presentatie is in handen van Frits Sissing.

Woensdag, 22 januari | NPO 1 | 20.35 uur

Keuringsdienst van waarde 

In deze koude dagen kunnen we wel wat warmte gebruiken. Wij Nederlanders gaan graag naar Spanje. Het land dat bekend staat om haar zon, zee en strand, maar ook om hun heerlijke Paella. Dit eten wij hier in Nederland ook graag, maar wat wij uit een pakje of diepvrieszak halen, is dat wel Paella? De oorsprong van de Paella komt uit de sinaasappelstad Valencia. In het gerecht gingen van oorsprong slakken of konijnen. De Spanjaarden geven aan dat het geheim van de Paella in de rijst zit. De Keuringsdienst van waarde neemt de verschillende Paella’s onder de loep.

Donderdag, 23 januari | NPO 1 | 20.25 uur

First Dates

We maken ons op voor het achtste seizoen van de Britse First Dates. We zien bijzondere gasten voorbij komen: een overlevende van de tsunami van 2004, een ex-echtpaar en een 97-jarige dame. Deze laatste laat zien dat je nooit te oud bent om te daten. Verder zien we een vrouw die zes maanden zwanger is en een hitzanger voorbij komen. Gegarandeerd dat er weer hele leuke, ontroerende en uiteraard ook ongemakkelijke momenten gaan komen.

Vrijdag, 24 januari | NPO 3 | 19.30 uur

Lion   

Het waargebeurde levensverhaal van Saroo Brierley wordt in deze film op ontroerende wijze in beeld gebracht. Op vijfjarige leeftijd verdwaalt Saroo en komt hij per trein duizenden kilometers van huis terecht. Hij belandt in Calcutta, waar ze zijn taal niet spreken. Via een tehuis wordt hij liefdevol geadopteerd door een Australisch gezin. Wanneer Saroo volwassen is, begint hij zelf zijn zoektocht naar zijn familie. De film kreeg zes Oscarnominaties, maar wist er helaas geen één te verzilveren.  

Vrijdag, 24 januari | NPO 3 | 20.25 uur

Twin Turbos

Brad DeBerti was op jonge leeftijd een aanstormend talent in de wereld van de autosport. Een ernstig ongeluk gooide echter roet in het eten en maakte abrupt een einde aan zijn droom. Langzaamaan probeert hij weer terug te komen, maar daar is geld voor nodig. Dit verdient hij samen met zijn vader in het familiebedrijf. Ruim 25 jaar bestaat het autobedrijf al en het bedrijf groeit nog altijd. Brad is hier opgegroeid en je merkt aan alles dat auto’s zijn wereld zijn. Hij ontwerpt en bouwt de meest waanzinnige voertuigen. 

Zaterdag, 25 januari | Discovery | 22.00 uur

Earth’s Tropical Islands

In de natuurdocumentaire worden we meegenomen naar een paar van s’ werelds mooiste eilanden. We zien droombestemmingen als Hawaii, Madagaskar en Borneo voorbij komen. We zien drie unieke ecosystemen van deze verschillende afgelegen plekken. Madagaskar, het oudste eiland ter wereld, heeft in de loop der jaren heel veel unieke planten en diersoorten voortgebracht. Borneo staat bekend om haar koraalriffen en dichtbegroeide wouden. Tot slot is Hawaii een prachtig oord voor verschillende zeedieren als walvissen en vissen die bij watervallen omhoog zwemmen.   

Zondag, 26 januari | Canvas | 20.55 uur

BTK: A Killer Among Us

Op 15 januari 1974 deed de politie van Wichita in Kansas een gruwelijke ontdekking. Er werden vier familieleden gevonden, waaronder twee kinderen, die op lugubere wijze waren vermoord. Het bleek het begin van een dertig jaar durende moord periode. Pas in 2005 werd Dennis Rader opgepakt. Hij werd veroordeeld voor tien moorden en kreeg levenslang. De seriemoordenaar kreeg de naam BTK (Bind, Torture en Kill), vanwege de lugubere wijze waarop hij zijn slachtoffers om het leven bracht.   

Zondag, 26 januari | Discovery | 23.00 uur

Persoonlijke tv tips?

Wil je elke avond persoonlijk advies inwinnen van een van onze tv-gids specialisten? Dat kan via onze WhatsOnTV-dienst via Facebook. Via de Canal Digitaal Facebookpagina krijg je snel en persoonlijk advies via Facebook Messenger. Het is heel makkelijk, via WhatsOnTV krijg je aan de hand van een paar simpele vragen een persoonlijk tv-advies voor de avond! Ook kun je via de Canal Digitaal TV App op elk gewenst moment tv kan kijken via je mobiele apparaten. Of kies één van de honderden films uit de Video-on-demand videotheek!

Deze tv tips blog wordt elke maandag rond 12.00 uur geüpdatet. Zo kun jij komende week weer het mooiste van tv ontdekken!