Canal Digitaal tv gids: week 42

Wil je weten wat er vanavond op tv is maar kun je uit de tv gids niet kiezen? Er is soms zoveel moois op tv, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We zijn trots op ons brede aanbod (ruim 400 zenders!), maar willen je ook graag helpen een keuze te maken door de parels voor je uit te lichten.

Dit doen we met dagelijkse kijktips op Facebook, filmrecensies, gratis zenders van de maand, gratis films, WhatsOnTV en nu met de wekelijkse tv gids voor de komende week. Zo weet jij elke dag wat er vanavond op tv is!

Tv gids voor deze week:

Chateau Meiland

Sinds begin dit jaar is hij niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie: Martien Meiland. Wekelijks kunnen wij genieten van het wel en wee van zijn familie in Chateau Mariaux, hij is te zien in Ranking the stars en hij komt met zijn eigen programma. Als kers op de taart is de flamboyante gastheer vorige week terug naar Frankrijk gevlogen met de prijs der prijzen: De Televisier-Ring. Vanavond is helaas alweer voorlopig de laatste keer dat wij de familie aan de slag zien in hun goedlopende chateau. Uitgewerkt zijn ze nog lang niet, want tot eind 2020 is het helemaal volgeboekt.

Maandag, 14 oktober | SBS 6 | 20:30 uur

Je zal het maar hebben

Nadat Jurre Geluk eerder dit jaar de presentatie van het Je zal het maar hebben op zich nam, vervolgt hij zijn reis in het nieuwe seizoen. Hij en zijn cameraploeg gaan langs bij de meest inspirerende jongeren. Niet omdat alles ze voor de wind gaat, maar juist die jongeren die ondanks hun zeldzame en ingrijpende aandoeningen alsnog het onderste uit de kan halen. Eerder dit jaar wist bijvoorbeeld Esmee onze harten te veroveren. Vanavond starten we met een bezoek aan Leonie en Danny.

Dinsdag, 15 oktober | NPO 3 | 21:25 uur

Ladies Night 

Vanavond gaat het paradepaardje van het vernieuwde NET 5 van start: Ladies Night. Merel Westrik heeft speciaal voor dit programma de grote overstap gemaakt van het RTL Nieuws naar Talpa. Onder de vleugels van, de nieuwe creatieve directeuren van NET 5, Linda de Mol en Jildou van der Bijl (het brein achter –en voormalig hoofdredacteur van LINDA.)gaat zij dé nieuwe talkshow voor vrouwen presenteren. Vorige week is al bekend geworden dat o.a. Roxanne Hazes en Olcay Gulzen vriendinnen van de show worden en regelmatig bij Westrik aan tafel zullen aanschuiven.

Woensdag, 16 oktober | NET 5 | 21:30 uur

Minority Report

Of je nu met filosofie bezig bent of niet, iedereen heeft wel eens nagedacht over vrije wil. Stel nou: je leidt je leven en plots word je opgepakt want ‘je zou een misdrijf gaan plegen’ maar het is (nog) niet gebeurd. Zou het überhaupt gebeuren of was het niet eens een optie geweest zonder dat je het had gehoord? Dit brengt ons bij een dilemma. Minority Report, gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip K. Dick, geeft ons een toekomst waar deze discussie centraal staat. Deze film, geregisseerd door Stephen Spielberg met Tom Cruise in de hoofdrol, is net zo spectaculair als dat hij je uitdaagt.

Donderdag, 17 oktober | RTL 7 | 20:30 uur

Andre Rieu: Welcome to my world 

2 weken geleden werd Nederlands bekendste violist alweer 70 jaar oud, maar hij denkt nog lang niet aan om met pensioen te gaan. Hoewel Andre Rieu zijn roots liggen in het mooie Maastricht, reist hij, samen met zijn Johann Strauss Orkest, de hele wereld rond. Wie eigenlijk altijd al een kijkje heeft willen nemen in het leven van de krullenbol, heeft vanaf vanavond geluk. In deze 10-delige serie volgen de camera’s hem van Israël, naar Australië en van de Verenigde Staten tot aan het Vrijthof in zijn eigen geliefde Maastricht.  

Vrijdag, 18 oktober | NPO 1 | 21:25 uur

Sterke verhalen

Vanavond start alweer het tweede seizoen van Sterke verhalen, gebaseerd op het Britse programma ‘Would I lie to you’. De teams van Peter Pannekoek en Richard Groenendijk, onder leiding van Sanne Wallis de Vries, nemen het tegen elkaar op. Wie weet zijn verhalen het beste te verkopen? Of dat epische of belachelijke verhaal waar is, dat moeten de tegenstanders raden. Het zou zomaar kunnen dat ze een onzin verhaal uit hun mouw schudden. Klapt het verhaal als een ballon uit elkaar of is het overtuigend, dat is de vraag.

Zaterdag, 19 oktober | NPO 1 | 22:10 uur

Eredivisie speelronde 10: Feyenoord – Heracles Almelo

Het is erop of eronder voor Feyenoord, want na 9 speelrondes is de club goed voor de 9de plek in de Eredivisie. Na het pijnlijke verlies tegen Fortuna Sittard moeten de Rotterdammers zich vandaag in eigen huis extra bewijzen. Zo goed het ging in de Europa League wedstrijd tegen FC Porto, zo slecht werd er twee weken geleden in Limburg gespeeld. Terwijl de weergoden de club niet goedgezind waren en er voor een halfleeg stadion werd gespeeld, zag coach Jaap Stam zijn ploeg al na twee minuten op achterstand komen. Weet Feyenoord vandaag weer terug komen uit het diepe dal?

Zondag, 20 oktober | Fox Sports 1 | 16:45 uur

Familie Kruys

Aan al het leuks komt altijd een eind en zo ook voor de Familie Kruys. Na 5 seizoenen en 40 afleveringen is het voor Linda de Mol en haar tv-familie tijd om de Nederlandse televisie te verlaten. Deze avond betekent niet alleen de laatste keer de familie Kruys op onze buis, maar ook het definitieve afscheid van de Mol op RTL 4. Vol spanning gaan we vanavond zien of de familie een harmonieuze toekomst tegemoet gaat. Wordt Bette oud met Johan? Blijft Thomas bij Ruxandra? En houdt het huwelijk van Kirk en Morten nog een tijdje stand?

Zondag, 20 oktober | RTL 4 | 21:30 uur

Harkum

Krap bij kas zitten is en blijft lastig. Wanneer de burgemeester van het dorpje Harkum ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek toe. Maar dan blijkt dat er 700 miljoen euro winst is gemaakt. Opeens is alles mogelijk. Maar hoe lang duurt dit geluk? In de splinternieuwe komedie Harkum speelt Bas Hoeflaak de burgemeester die plotseling 700 miljoen uit te geven heeft. Met ondersteuning van onder andere Annet Malherbe (Gooische Vrouwen) en René van ’t Hof (Flodder) zien we vanaf vanavond hoe de situatie steeds verder escaleert in het steenrijke dorp.

Zondag, 20 oktober | NPO 3 | 21:45 uur

Persoonlijke tv tips?

Wil je elke avond persoonlijk advies inwinnen van een van onze tv-gids specialisten? Dat kan via onze WhatsOnTV-dienst via Facebook. Via de Canal Digitaal Facebookpagina krijg je snel en persoonlijk advies via Facebook Messenger. Het is heel makkelijk, via WhatsOnTV krijg je aan de hand van een paar simpele vragen een persoonlijk tv-advies voor de avond! Ook kun je via de Canal Digitaal TV App op elk gewenst moment tv kan kijken via je mobiele apparaten. Of kies één van de honderden films uit de Video-on-demand videotheek!

Deze tv tips blog wordt elke maandag rond 12.00 uur geüpdatet. Zo kun jij komende week weer het mooiste van tv ontdekken!