Canal Digitaal TV-gids: week 27

Wil je weten wat er vanavond op tv is maar kun je uit de tv-gids niet kiezen? Er is soms zoveel moois op tv, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We zijn trots op ons brede aanbod (ruim 400 zenders!), maar willen je ook graag helpen een keuze te maken door de parels uit de tv-gids voor je uit te lichten.

Omdat we al een paar weken voornamelijk thuis zitten met zijn allen, geven wij sinds 6 april elke week een viertal speciale kijktips. Hiervoor kiezen we elke week een nieuwe categorie. Zo hoeft niemand zich te vervelen! Wil je gewoon per dag een kijktip lezen? Scroll dan even door naar de tv-gids voor deze week.

De categorie van deze week is Koken. Bekijk hieronder onze selectie!

Onze speciale kijktips van deze week:

Jamie’s Quick & Easy Food

Creatief koken is een kunst. Datzelfde geldt voor eenvoudig koken. Jamie Oliver combineert hier beiden in dit tweede seizoen. Hij laat hier zien dat je met slechts vijf ingrediënten iedere week een verrassend lekker en voedzaam gerecht op tafel kunt toveren. Vandaag laat de Britse chef-kok een heerlijk bladerdeeg gerecht zien in combinatie met kip en pesto. Dat klinkt niet alleen lekker, dat is het ook. Dat wordt smullen! 

Woensdag, 1 juli | 24Kitchen | 18.30

MasterChef

De grote finale van Masterchef USA is verspreid over twee afleveringen. Na vijf weken intensief te hebben gestreden om deze felbegeerde plekken in de grote finale tijdens dit jubileumseizoen. Winnen is ook het enige wat telt en de hoofdprijs is niet niks. Naast de Masterchef trofee gaat de winnaar naar huis met 250.000 dollar en mag zijn/haar eigen kookboek uitbrengen. De titel zal voor de winnaar (maar ook overige finalisten) veel deuren openen naar nieuwe baanmogelijkheden, want restaurants staan te springen deze toppers in te lijven.  

Woensdag & Donderdag, 1 & 2 juli | Net5 | 19.30

Wat eten we?

Een zin die we dagelijks horen of uitspreken: “Wat eten we?” Iedere werkdag kunnen we meegenieten en koken met Jet van Nieuwkerk. De dochter van tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk bereidt iedere dag makkelijke, heerlijk en gezonde maaltijden klaar. Je hoeft zelf geen chef-kok te zijn om lekker te kunnen koken. 

Dagelijks | NPO 2 | 17.10 uur

Miljuschka kookt

Miljuschka Witzenhauzen’s grootste passie is koken. Met dit programma laat ze dagelijks zien dat je eenvoudig de lekkerste gerechten op tafel kunt toveren. We zien gerechten als kip met nasi voorbij komen maar ook penne met bloemkool. Eenvoudige ingrediënten die op de juiste manier een heerlijke combinatie worden. Dus stem af om half zes en neem plaats in de keuken om samen met Miljuschka stap voor stap mee te koken! 

Dagelijks | RTL 4 | 17.30 uur

– – – – – – – – – – – – – – – –

Tv-gids voor deze week:

The Bay

In deze nieuwe misdaadserie is de Engelse kustplaats Morecambe Bay het decor. Brigadier Lisa Armstrong is verbindingsofficier die opereert tussen families en het politieonderzoek. Wanneer de tweeling Holly en Dylan Meredith worden vermist, worden Lisa en haar team ingeschakeld om het onderzoek te leiden. Ze komt erachter dat haar relatie met het getroffen gezin wel eens problemen kan opleveren met haar carrière, wanneer stiefvader Sean een van de verdachten blijkt te zijn. Zijn alibi is echter waterdicht, want op de avond van de verdwijning was hij samen met Armstrong…

Maandag, 29 juni | NPO 2 | 22.20 uur

Help, mijn borsen staan online

Sexting komt vandaag de dag onder jongeren (maar ook volwassenen) steeds vaker voor. Heel spannend natuurlijk, die hitsige en sexy foto’s, maar er is ook een keerzijde. Want wat als iemand hier misbruik van maakt? Evi Hanssen neemt ons in deze nieuwe reportageserie mee naar de donkerste kant van het internet, waar onder andere sexting, catfishing en sextortion niet meer dan normaal lijkt te worden. Hanssen praat met slachtoffers, daders, ouders en specialisten om zo een beter beeld te krijgen van dit thema.

Dinsdag, 30 juni | NPO 3 | 22.05 uur 

Prince: Let’s go  crazy – A Grammy salute

In april 2016 overleed een van de grootste muzikale iconen van deze tijd op slechts 57-jarige leeftijd: Prince Rogers Nelson. Begin dit jaar kwamen grote namen uit de muziekwereld bij elkaar voor een eerbetoon aan dit popicoon. Een aantal dagen na de uitreiking van de prestigieuze Grammy Awards brachten onder andere Beck, Common, John Legend en Foo Fighters de grootste hits van Prince ten gehore. Een groots eerbetoon aan één van de grootste popartiesten aller tijden.

Woensdag, 1 juli | NPO 3 | 20.25 uur

Prisoners

De familie Dover en Birch vieren altijd samen Thanksgiving. Als de dochters Anna en Joy naar het huis van de Dovers gaan keren ze niet meer terug. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) wordt op de zaak gezet. Een bloedstollende zoektocht start en al snel wordt er een verdachte aangehouden. Alex Jones (Paul Dano) heeft de geestelijke capaciteiten van een 10-jarige en wordt bij gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Vader Keller (Hugh Jackman) valt de verdachte na vrijlating aan en ontvoert hem later om hem op zijn manier te ondervragen…   

Donderdag, 2 juli | Canvas | 21.15 uur

Louis Theroux: Dementia

De Britse documentairemaker Louis Theroux staat bekend voor zijn ontmoetingen met mensen met een afwijkende denkwijze en bijzondere situaties. In Dementia reist hij af naar de stad Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Arizona. Hier wonen 1,6 miljoen mensen, waarvan acht procent ouder is dan 65 jaar. Louis onderzoekt hoe het is om te leven wanneer je dement bent, maar ook hoe dit is voor de omgeving. Dit levert ontroerende beelden op, maar Louis zou Louis niet zijn als er hier en daar soms ook grappige situaties ontstaan.

Vrijdag, 3 juli | NPO 3 | 21.10 uur

Filmtips

Ben je benieuwd naar alle films die deze week op tv komen? Bekijk dan onze wekelijkse filmtips.

Persoonlijke tv tips?

Wil je elke avond persoonlijk advies inwinnen van een van onze tv-gids specialisten? Dat kan via onze WhatsOnTV-dienst via Facebook. Via de Canal Digitaal Facebookpagina krijg je snel en persoonlijk advies via Facebook Messenger. Het is heel makkelijk, via WhatsOnTV krijg je aan de hand van een paar simpele vragen een persoonlijk tv-advies voor de avond! Ook kun je via de Canal Digitaal TV App op elk gewenst moment tv kan kijken via je mobiele apparaten. Of kies één van de honderden films uit de Video-on-demand videotheek! 

Deze tv-gids wordt elke maandag rond 10.00 uur geüpdatet. Zo kun jij iedere week weer het mooiste van tv ontdekken!