Onze tv-tips voor de weken thuis

Door alle maatregelen rondom het coronavirus zitten we bijna allemaal tijdelijk noodgedwongen thuis. De horeca is dicht, grote (sport)evenementen worden afgelast en zelfs alle scholen zijn inmiddels gesloten. Last van een hoestje? Dan word je geadviseerd om helemaal niet meer de deur uit te gaan. Om ervoor te zorgen dat jij je niet verveelt tijdens deze rare weken thuis, zetten wij van Canal Digitaal in dit blogartikel de 5 leukste tv-tips voor thuis voor je op een rij.

Docubox HD

DocuboxNormaal gesproken heb je er eigenlijk nooit tijd voor, maar nu wel: documentaires. Docubox HD is hét kanaal voor documentaires over cultuur, dierenwereld, geschiedenis, wetenschap en nog veel meer. Ga er lekker voor zitten en geniet met het hele gezin van de mooiste plekken op aarde in HD-kwaliteit. Onze aanrader? Garonga Safari is een leuke en leerzame serie die de Afrikaanse wildernis laat zien en wat men zoal doet om die te behouden. Laat je verrassen door de schoonheid van de natuur en volg René en zijn vrienden, die middenin een natuurreservaat wonen tussen Zuid-Afrika en Mozambique.

Garonga Safari | Maandag 23 maart | 18.30 uur | Docubox HD

Love Nature HD

Love NatureBen jij een echte buitenliefhebber en houd je van de natuur? Haal de natuur dan in huis met Love Nature HD. Van de wonderen in de oceaan tot de prachtige dieren en planten in de jungle. Op deze zender ontdek je alle schoonheden van de natuur, gewoon vanaf de bank. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mysteries of the Mekong? Een prachtige serie waarmee je alles komt te weten over deze machtige rivier. Ontdek de route van de rivier, de dieren die erin en langs leven en het belang van deze rivier voor Zuid-Oost Azië.

Mysteries of the Mekong: Thailand: de rivierbekken | Woensdag 25 maart | 13.50 uur | Love Nature HD

24Kitchen

24Kitchen MiljouschkaWat eten we vandaag? Meer tijd thuis doorbrengen betekent natuurlijk ook meer tijd om lekker uitgebreid te koken. Hiervoor is de zender 24Kitchen onmisbaar. 24Kitchen is hét Nederlandse FoodLifestyle platform dat mensen wil inspireren en motiveren om meer aandacht te besteden aan hun voeding. Met deze zender tover je elke dag een heerlijke maaltijd op tafel. In Miljuschka’s Food Trucks ontdekt Miljuschka Witzenhausen de food truck scene in Amerika. In LA maakt ze niet alleen kennis met salades en gezonde drankjes, maar ook met badass burgers.

Miljuschka’s Food Trucks | Maandag 23 maart | 22.00 uur | 24Kitchen

Nick Jr.

Blaze en de monsterwielenOmdat bijna iedereen zijn kinderen nu thuis heeft, is het raadzaam om een paar populaire kinderzenders achter de hand te hebben. Nick Jr. bijvoorbeeld. Deze zender richt zich op peuters en kleuters en biedt dagelijks een uitgebreid aanbod met de leukste tekenfilms. Zoals Blaze en de Monsterwielen, een educatieve voorschoolse televisieserie met een focus op onderwijs over wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. Leuk en leerzaam dus!

Blaze en de Monsterwielen | Dagelijks om 11.22 uur | Nick Jr.

NPO Zapp

Zapp Live extraNPO Zapp is het kinderblok van de NPO. Zapp richt zich vooral op kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Vanaf deze week komt deze zender met een dagelijkse educatieve liveshow: Zapplive Extra. Het live-programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma’s die gaan over onder anderen biologie (de Smerige Quiz, EO), wetenschap (Willem Wever, KRO-NCRV) en natuur (Freeks Wilde Wereld, VPRO). Nieuw is ook Het Klokhuis Maakt (NTR), een creatief programma waarbij kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts.

Maandag t/m vrijdag | 13.00 uur | NPO 1, NPO Zapp en NPO Start

Extra afleiding

Nu de scholen, kinderopvang en sportclubs gesloten zijn, brengen we veel tijd thuis door. Om wat extra afleiding te bieden, hebben wij ons zenderaanbod de komende maand voor je uitgebreid met extra zenders, waaronder bijv. RTL Telekids, Love Nature en RTL Crime. Graag wijzen we je ook op de interactieve opties waarmee je veel tv-programma’s kan terugkijken en opnemen zodat je tv kan kijken wanneer jij wilt. Heb je nog geen abonnement bij Canal Digitaal? Doe de keuzehulp en kijk wat het beste bij jou past.

De Smart TV App

Wist je dat je bij een schotelabonnement gratis toegang krijgt tot de Smart TV App? Hiermee kijk je direct naar je favoriete tv-programma’s, zonder kabels en kastjes en geen gedoe met installaties.