De vijf beste sportzenders van Canal Digitaal

Meer dan 400 tv-zenders! Zó groot is het zenderaanbod van Canal Digitaal. Heerlijk natuurlijk, want zo is er altijd wel wat op tv. Toch snappen we het dat je door de bomen misschien niet altijd het bos ziet. Daarom bespreken we in deze rubriek elke maand de vijf beste zenders van een bepaalde categorie. Het is nu de beurt aan de vijf beste sportzenders.

Ziggo Sport: Voetbal en Formule 1

Een liefhebber van Spaans en Engels voetbal? Dan zit je goed bij Ziggo Sport. Barcelona, Real Madrid, Manchester United: bij deze zenders mis je geen wedstrijd van alle topteams. Ook zendt Ziggo Sport Champions League-wedstrijden uit. Deze zenders hebben trouwens veel meer te bieden dan alleen voetbal. Ook alle Formule 1-races zie je namelijk hier. Je hoeft dus geen Grand Prix van Max Verstappen meer te missen! Daarnaast zendt Ziggo Sport NBA Basketball uit. Daarmee is het de enige zender waar je deze basketballwedstrijden bekijkt. Verder komt NBA Basketball alleen af en toe bij de NOS voorbij, in de vorm van korte samenvattingen.

Om via satelliet-tv naar Ziggo Sport te kijken, heb je het Ziggo Sport-pakket nodig. Dit bestaat uit drie zenders: Ziggo Sport Select HD, Ziggo Sport Voetbal en Ziggo Sport Golf. Je vindt de zenders op de kanalen 33, 34 en 35.

FOX Sports: Eredivisie, Bundesliga en Amerikaanse sporten

Voor Eredivisie-voetbal moet je zijn bij FOX Sports. Daarnaast kijk je hier ook naar voetbal uit de Duitse Bundesliga, met topploegen als Bayern München en Borussia Dortmund. FOX Sport is heel veelzijdig, want je ziet er ook toptennis en Amerikaanse sporten. Via de zenders kijk je dus ook naar honkbal uit de Major League Baseball, American Football uit de National Football League en ijshockey uit de National Hockey League!

FOX Sports heeft zijn eigen zenderpakket bij Canal Digitaal. FOX Sports 1 HD Eredivisie vind je hiermee op kanaal 30 en zit ook in het Basis HD-pakket, FOX Sports 2 HD International en FOX Sports 3 HD Eredivisie vind je op de kanalen 31 en 32.

eSports: Kijken naar de beste online gamers

eSports, het wordt steeds populairder. Kijken naar online wedstrijden tussen de beste gamers. Ajax – Feyenoord? Op de eSports-zender wordt ‘de klassieker’ wedstrijd vaker gespeeld dan in het ‘echt’. Andere games die het kanaal uitzendt zijn onder andere CounterStrike GO, League of Legends en Destiny. Of je nou een pro-gamer bent of nog een echte ‘n00b’: door naar eSports te kijken, leer je het van de besten!

eSports zit in het Basis HD-pakket van Canal Digitaal. Je vindt de zender op kanaal 102.

MotorsTV: voor de ‘petrol heads’

Gaat jouw liefde voor autosport verder dan alleen de Formule 1? Dan is MotorsTV écht wat voor jou. Dit kanaal zendt races uit verschillende opstapseries naar de F1 live uit. Je ziet hier bijvoorbeeld alle races van het EK Formule 3, net als de races uit de spectaculaire Super Formula-klasse uit Japan. Ook voor rally’s zit je goed bij MotorsTV, want het WRC wordt ook uitgezonden.

Met ons Familie HD-pakket zie je MotorsTV op kanaal 38.

Edge Sport HD

‘Last’, maar zeker niet ‘least’ is Edge Sport HD. Dit is de beste sportzender voor als je van extreme sporten zoals skateboarden, stuntskiën en motorcross houdt. Ter land, ter zee of in de lucht: op Edge Sport HD komt het allemaal voorbij. Daarmee heeft de zender net als de andere vier écht zijn eigen, unieke aanbod.

Edge Sport HD zit in ons Familie HD-pakket en je vindt de zender op kanaal 36 van je satelliet-tv.

Wat vind jij de beste sportzender?

Nu wij ons lijstje van beste sportzenders hebben gegeven, zijn we natuurlijk benieuwd naar jouw mening. Welke zender hoort wat jou betreft absoluut thuis in het lijstje van beste sportzenders? Laat het weten in de comments, we zijn erg benieuwd!