Welke Interactieve TV-ontvanger past bij mij?

Bij Canal Digitaal kun je kiezen tussen twee verschillende Interactieve TV-ontvangers. Dit zijn de MZ-101 en de uitgebreidere MP-201. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee ontvangers? En hoe weet je welke het beste bij jouw specifieke gebruik past? Wij helpen je graag op weg!

Kort uitgelegd: de MZ-101 en MP-201 zorgen er beide voor dat jij in HD-kwaliteit satelliet-tv kijkt. Ze ontvangen het signaal dat de coaxkabel doorstuurt vanaf de ontvangstkop. Via een HDMI-kabel wordt het tv-beeld dan naar je televisie gestuurd. De twee Interactieve TV-ontvangers dienen dus hetzelfde doel, maar verschillen qua functies óók zeker van elkaar .

De MZ-101: verrassend uitgebreid instapmodel

DM7 M101 ontvangere MZ-101 zorgt ervoor dat jij zonder al te veel poespas in HD-kwaliteit satelliet-tv kijkt. Met de ingebouwde smartcard ontvang je alle zenders uit het Canal Digitaal-aanbod.

De ontvanger heeft ook een aantal handige interactieve functies. Moet je tijdens de film bijvoorbeeld naar het toilet? Dan kun je de film gerust pauzeren en daarna weer verder kijken. Ook is het mogelijk om interactieve diensten binnen Nederland te gebruiken. Hiervoor verbind je de MZ-101 met internet. Hiermee krijg je een aantal verrassende extra functies. Zo kun je programmasuggesties krijgen en bepaal je met Video On Demand jouw eigen tv-gids. Er is dan altijd wel wat op tv!

De MP-201: net dat beetje extra

m7 MP-201 ontvangerDe MP-201 kan alles wat de MZ-101 ook kan, zoals bijvoorbeeld het pauzeren van programma’s. Daarnaast heeft hij handige extra functies. Deze Interactieve TV-ontvanger beschikt namelijk over een ingebouwde harde schijf om opnames te maken. Deze heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 500 GB. Concreet betekent dit dat je voor 190 uur aan televisie in HD-kwaliteit kunt opnemen. Voor de duidelijkheid: dit is bijna 8 volledige dagen aan televisie! Deze opgenomen programma’s kijk je dan wanneer je maar wil terug. Ideaal als je jouw favoriete serie of uitzending een keer niet kunt kijken.

Op een rijtje

Om het overzichtelijk voor je te maken hebben we hieronder de belangrijkste overeenkomsten én verschillen tussen de twee Interactieve TV-ontvangers op een rijtje gezet.

Zowel de MZ-101 als de MP-201 hebben:

 • Satelliet-tv in HD-kwaliteit
 • Programma’s pauzeren wanneer jij dat wil
 • Toegang tot Video On Demand
 • Ouderlijk toezicht voor 18+-kanalen
 • Programmagids
 • Minder dan 1W energieverbruik in stand-by
 • Compact ontwerp
 • Te verbinden met internet

Extra’s op de MP-201:

 • Een ingebouwde harde schijf om opnames te maken
 • Twee extra knoppen op het ontvangstkastje waarmee je zonder afstandsbediening een stap terug kunt gaan in het menu en je programma’s kunt pauzeren
 • Twee coax-ingangen met een dubbele satelliet-tuner, zodat je naar zender A kunt kijken terwijl je zender B opneemt

Welke past het beste bij jou?

De MZ-101 is een ideaal instapmodel om satelliet-tv te kijken. Hiermee ontvang je zenders in hoge kwaliteit en pauzeer je programma’s wanneer jij dat wil. Vind je het fijn om zelf te bepalen wanneer je een bepaald programma kijkt? Dan is de uitgebreidere MP-201 de beste keuze. Hiermee neem je programma’s op en deze kijk je dan wanneer je maar wil terug. Ideaal als je bijvoorbeeld regelmatig ’s avonds werkt en hierdoor weleens een aflevering van je favoriete series en uitzendingen niet kunt kijken. Wat je keuze ook wordt: beide ontvangers garanderen dat je in de hoogste kwaliteit satelliet-tv kijkt!