WK voetbal: volg deze Hollandse WK-helden

Een maand aan topvoetbal staat op het punt van beginnen. Donderdag start het WK voetbal 2018 in Rusland. Helaas, helaas: Nederland is er niet bij. Toch zijn er genoeg Hollandse Helden om te volgen. Wie zijn de topfavorieten? Wij zochten het uit én organiseren een WK-spel waarmee je kans maakt op maar liefst een half miljoen euro!

Deze Hollandse Helden zijn wél op het WK voetbal

Nederlandse Marokkanen op het WK voetbal
Marokko is er voor het eerst sinds het WK van 1998 in Frankrijk weer bij. Bij deze ploeg vinden we ook meteen de meeste Hollandse Helden terug. Nederlandse Marokkanen als Hakim Ziyech (Ajax), Karim El Ahmadi (Feyenoord), Mbark Boussoufa (Al-Jazira Club), Nordin Amrabat (Leganés) en Soufyan Amrabat (Feyenoord) zijn er in Rusland bij.

Ziyech en consorten kunnen hun borst wel meteen natmaken: Marokko zit in een poule met Portugal, de regerend Europees kampioen, Spanje en Iran. Aanstaande vrijdag begint Marokko tegen Iran. Winnen is een ‘must’, want wie weet volstaat daarna een gelijkspel tegen Spanje of Portugal om deze zware poule te overleven!

15 juni | NPO 1 | 17.00 uur

De ‘Nederlanders’ van Denemarken
In de selectie van Denemarken zitten een heleboel voetballers met een verleden in de Nederlandse Eredivisie. Als ze allemaal staan opgesteld, kan meer dan de helft van de ploeg in het Nederlands met elkaar communiceren. We noemen: Kasper Dolberg (Ajax), Christian Eriksen (oud-Ajax, nu Tottenham Hotspur), Viktor Fischer (oud-Ajax, nu FC Kopenhagen), Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Michael Krohn-Dehli (oud-Ajax en RKC) en Lasse Schöne (Ajax). En dan is John Dahl Tomasson (spits in het Feyenoord dat in 2002 de UEFA Cup won) ook nog eens aanwezig als assistent coach.

De Deense helden zitten in een poule met mogelijkheden: Peru en Australië zijn ‘te doen’, Frankrijk wordt een lastiger verhaal. Als ‘Danish Dynamite’, zoals de rode rakkers ook wel worden genoemd, de eerste potjes van Peru en Australië direct winnen, hoeft het de Fransen echter niet meer te vrezen. Eerste opdracht: zaterdag winnen van Peru!

16 juni | NPO 1 | 18.00 uur

Arbitrale Hollandse Helden: Team Kuipers!
Hij is een van de beste scheidsrechters ter wereld en daarom ontbreekt ‘ie uiteraard niet op het WK voetbal: Björn Kuipers. Samen met zijn assistenten Sander van Roekel, Erwin Zeinstra en vierde man Danny Makkelie is hij in Rusland van de partij. Het wordt de vierde eindronde voor Kuipers: op de EK’s van 2012 en 2016 en het WK van 2014 was hij ook van de partij. Hij is de derde Nederlander die twee WK’s heeft gefloten. Charles Corver en Mario van der Ende gingen ‘m voor. Op dit moment is het nog onbekend welke wedstrijden Kuipers zal fluiten. Haalt Nederland dit jaar tóch de WK-finale? Met Kuipers zou het kunnen lukken!

Topfavorieten op het WK voetbal

In de groepsfase zijn er dagelijks minimaal drie wedstrijden te zien. Ja, we snappen dondersgoed dat je niet alles kunt én wilt volgen. Daarom zochten we uit welke landen nou de favorieten zijn voor dit toernooi. Bij welke landen kun je rekenen op het beste voetbal?

Het mag geen verrassing heten dat Duitsland favoriet is. Onze oosterburen zijn de regerend wereldkampioen. Vlak ook zeker onze zuiderburen niet uit: België heeft met toppers als Hazard en De Bruyne een zeer sterke selectie. Frankrijk, Argentinië, Spanje en Brazilië ogen ook zeer sterk in de aanloop naar het WK voetbal.

Voorspel en maak kans op een half miljoen!

We snappen het maar ál te goed dat je deze keer minder uitkijkt naar het WK. ‘We’ zijn er immers niet bij. Toch hebben we een mooie reden om het toernooi tóch op de voet te volgen. We organiseren namelijk onze eigen Prijzen Poule voor het WK voetbal! Je kunt gratis meedoen en daarbij maak je iedere ronde kans op maar liefst 100.000 euro met een totaal van 500.000 euro. En het leuke is: je kunt je eigen minicompetitie opzetten om zo te zien hoe je het ten opzichte van vrienden, familie of collega’s doet.

Doe ook mee met de Prijzen Poule van Canal Digitaal!