WK Afstanden en Worldcup schaatsen 2020

Elke schaatsliefhebber heeft het al in zijn agenda staan. Alle ogen zijn op 7 en 8 februari gericht op het Canadese Calgary. Daar staat de vijfde wereldbekerwedstrijd op het programma. Februari biedt nog meer schaatsgeweld. Van 13 tot 16 februari 2020 is Salt Lake City het decor voor het WK Afstanden 2020. De Utah Olympic Oval staat bekend als een van de snelste schaatsbanen ter wereld. De kans is groot dat een aantal wereldrecords gaan sneuvelen. In dit blog praten we je helemaal bij.

World Cup Schaatsen live volgen in Calgary

Na Minsk, Tomaszów Mazowiecki, Nur-Sultan en Nagano mag op 7 en 8 februari Calgary de volgende wereldbekerwedstrijd organiseren. Na Calgary is er nog één kans om op een aantal afstanden bovenaan te eindigen. Het zesde toernooi wordt op 7 en 8 maart in ons eigen Thialf verreden. De Olympic Oval heeft voor Nederlandse schaatsfans natuurlijk een gouden randje. Het was immers hier dat in 1988 Yvonne van Gennip hier haar drie gouden plakken won, op de 1500, 3000 en 5000 meter. Tijdens de World Cup in Calgary zijn er een aantal onderdelen die niet aan bod zullen komen. De medailles voor de achtervolging en de teamsprint zijn inmiddels vergeven en de laatste massastart van het jaar zal in Thialf plaatsvinden. De vrouwen zullen in Calgary geen 5000 meter rijden en bij de heren staat de 10.000 meter ook niet op het programma. Via Canal Digitaal kun je elke wedstrijd in hoge resolutie volgen, voorzien van deskundig commentaar.

Waar gaan we in Calgary speciaal op letten?

Wil je de World Cup schaatsen live bewonderen? Dan zijn er een aantal grote kanshebbers waar je echt op moet letten. Bij de heren heeft Nederland maar liefst vijf kanshebbers voor de 5000 meter. Wie haalt er de meeste rondjes onder de 30 seconden? Kijk ook uit naar Kjeld Nuis. Als hij in bloedvorm verkeert, is hij een van de grote kanshebbers op de 1000 en de 1500 meter. Op de 500 meter kunnen Ntab, Otterspeer of Verbij misschien voorkomen dat de podiumplekken in Russische en Japanse handen komen. Bij de dames zullen Jutta Leerdam, Laetitia de Jong en Sanneke de Neeling het zwaar krijgen tegen Brittany Bowe, Nao Kodaira en Angelina Golikova. Ireen Wüst en Melissa Wijfje horen zeker tot de kanshebbers bij de 1500 meter. De kans is ook levensgroot dat Antoinette de Jong erop gebrand is om écht te presteren, zowel op de 1500 als op de 3000 meter. Op 8 februari zul je weten welke schaatshelden zich hebben geplaatst voor Thialf, een maand later. Neem nu je sportpakket bij Canal Digitaal en geniet ook van het WK Allround en WK Sprint. Meer informatie, een verzoek om contact of meteen een pakket bestellen? Ga gewoon naar de website van Canal Digitaal! Tip: je kunt je ook abonneren op de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel sportevenement!

WK Afstanden 2020

Voor de meeste schaatsers, met name de specialisten, is het WK Afstanden 2020 hét evenement van het seizoen. Dit kampioenschap, voor het eerst georganiseerd in 1996, vindt in 2020 plaats in de Olympic Oval van Salt Lake City. Tijdens de Winterspelen van 2002 vierden Jochem Uytdehaage en Gerard van Velde hier hun triomfen en werden maar liefst acht wereldrecords gebroken. De schaatsbaan van Salt Lake City staat bekend om zijn topklasse ijs en geldt als een van de snelste banen ter wereld. De kans is levensgroot dat je getuige zult zijn van nieuwe records. Veel schaatsers hebben hun trainings- en wedstrijdschema zo ingedeeld dat ze juist tussen 13 en 16 februari in hun allerbeste vorm verkeren. Bij de heren gaat speciale aandacht uit naar de 10.000 meter, sinds jaar en dag een typisch Nederlands specialisme. Zowel bij de mannen als vrouwen zit je op het puntje van je stoel bij de massastart, de teamsprint en de ploegenachtervolging. Volg het WK Afstanden in Salt Lake City van op de eerste rij!

WK Afstanden 2020: onze Hollandse helden

Bij de dames is de kans levensgroot dat de ploegenachtervolging weer een onderlinge strijd wordt tussen Japan en Nederland. Echter, de Russinnen zijn ook sterk in opkomst. Op het WK Afstanden 2020 is het Nederlandse mannenteam de torenhoge favoriet. Alleen in 2011 moest Nederland de Verenigde Staten en Canada voor zich dulden bij de ploegenachtervolging. Bij de 500 meter voor dames zal de wereldkampioen hoogstwaarschijnlijk uit Japan komen. Bij de heren kunnen Dai Dai Ntab en Kai Verbij misschien voor een grote verrassing zorgen. Op de 5000 en 10.000 meter zijn Jorrit Bergsma en Patrick Roest de gedoodverfde winnaars, maar misschien weet koning Sven nog één keer enorm te imponeren. Zou het niet geweldig zijn als op de langere afstanden Esmee Visser de hegemonie van Martina Sablikova weet te doorbreken? Waar je ook bent tussen 13 en 16 februari 2020, met de app van Canal Digitaal bekijk je de spannendste wedstrijden ook op je smartphone of tablet.

Grenzeloze tv, waar je ook woont

Kijk TV met Canal Digitaal en mis geen moment van je favoriete wedstrijden. Met al onze pakketten kun je alle sport uitgezonden op de NPO bekijken. Woon je in het buitenland? Neem dan het buitenlandpakket van Canal Digitaal. Ook vakantiegangers hoeven niets te missen met onze Op Vakantie-pakketten. Wil je geen moment missen van de Eredivisie? Neem dan een Rijk of Royaal pakket en kijk de Eredivisie live. Ook vakantiegangers hoeven geen moment te missen van hun favoriete clubs. Neem daarvoor een kijkje bij het Op Vakantie Flex 6 of 3 pakket.