Zender van de maand: EDGEsport HD

Driften, BMX, halfpipes. Zijn dit begrippen die als muziek in de oren klinken? Dan heeft Canal Digitaal goed nieuws voor iedereen die na de Olympische Spelen nog geen genoeg heeft van sport. In maart is EDGEsport HD zender van de maand waardoor je al deze sportprogramma’s een maand lang gratis kijkt. EDGEsport HD zit normaal in het Familie HD-pakket en is te zien op kanaal 36.

Kijktips EDGEsport HD

EDGEsport HD neemt je mee naar de snelste racecircuits, de hoogste golven en de ruigste off-road bike-locaties. Het is het totaalplaatje voor de extreme sportliefhebber. In maart brengt deze zender geweldige sportevents naar je woonkamer. Hoogtepunten zijn het live verslag van de Burton US Open of Snowboarding en Crankworx in Rotorua. Ook speciaal: deze maand kun je hier Dota 2 kijken, het eerste e-Sports event dat EDGEsport HD uitzendt.

Deze zender biedt dus een ruim aanbod aan sportprogramma’s. We lichten er vijf uit, waarmee je deze maand kennis kunt maken.

Burton US Open – Women’s Slopestyle Final

Van 5 tot en met 10 maart vinden de jaarlijkse Burton US Open Snowboarding kampioenschappen plaats in Colorado. ‘s Werelds beste snowboarders in slopestyle en halfpipe komen hier samen. Ook junioren krijgen hier de kans om tegen de echte pro’s te strijden, wat dit event extra leuk maakt.

9 maart | EDGEsport HD| 22:00

Dota 2 Bucharest Major 2018

Op de Bucharest Major komen de 16 beste Dota 2-teams samen om tegen elkaar te strijden. Dit e-Sports evenement vindt plaats op 9, 10 en 11 maart. Gedurende deze drie dagen spelen de teams de kwart, halve en hele finale. Het prijzengeld staat op maar liefst 1 miljoen dollar, dus de spanningen zullen hoog oplopen.

10 maart | EDGEsport HD |09:30

Crankworx Rotorua

Op 17 maart gaat Crankworx Rotorua van start. Tijdens dit mountainbike-event komen de ruigste downhill, speed en slopestyle uitdagingen voorbij. Ook strijden de rijders op behendigheden als slalom en trail. Het event duur 8 dagen, dus tijd genoeg om helemaal op te gaan in deze mountainbike tricks en circuits.

22 maart | EDGEsport HD| 07:00

FIM CEV Repsol

Op het Circuito do Estoril in Portugal vindt op 25 maart de FIM CEV Repsol plaats. Tijdens deze motorrace zullenprofessionele motorrijders in de klassen Moto2 en Moto3 het tegen elkaar opnemen. Voorafgaand aan dit evenement wordt er vier dagen getest en geoefend op het Circuito do Estoril. Op de racedag kijk je van 12:00 uur tot 16:00 uur alle laps op het Portugese circuit.

25 maart | EDGEsport HD| 12:00

UCI BMX Supercross World Cup – Round 1

In Saint-Quentin-en-Yvelines worden ronde 1 en 2 van het UCI BMX Supercross World Cup verreden. De BMX’ers gaan hier van start met de BMX-wereldkampioenschappen. Deze eerste BMX rondes zitten boordevol jumps en heuvels, die je aan de buis gekluisterd zullen houden. Verdere rondes worden later in het jaar in Papendal, Zolder (België) en Santiago del Estero (Argentinië) verreden. Zorg dus dat je erbij bent als de UCI MBX Supercross World Cup van start gaat!

31 maart | EDGEsport HD | 18:00

EDGEsport HD kijken na maart?

Waren de programma’s van EDGEsport HD helemaal jouw smaak en wil je ze ook na maart blijven bekijken? Geen probleem. Je vindt deze zender in ons Familie HD-pakket, net als bijvoorbeeld de zender van de maand februari: Travelxp HD.