Zender van de maand: Animal Planet

Goed nieuws voor liefhebbers van wildlife en natuur: in mei is Animal Planet zender van de maand bij Canal Digitaal. Je kijkt daarmee de hele maand gratis naar de beste programma’s over dieren, de natuur en het leven in de buitenlucht op deze schitterende zender. Animal Planet uit het Familie HD-pakket is te zien op kanaal 48.

Kijktips Animal Planet

Bij de zender Animal Planet staan dieren en wildlife centraal. Of het nou gaat over huisdieren of bedreigde diersoorten in het Afrikaanse oerwoud: Animal Planet heeft prachtige programma’s voor je in petto. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat de zender van de maand in mei de volgende pareltjes gaat uitzenden.

Animal Cribs

Huisdieren zorgen voor net dat extra portie liefde en sfeer in huis. Maar dan moet het huis daar wél op zijn ingericht zijn. Interieurdesigner en dierenliefhebber Antonio Ballatore verrast mensen én hun huisdieren met een home make-over, zodat zowel het baasje als het beestje een huis én tuin heeft dat geschikt is voor mens en dier.

8 mei | Animal Planet | 21.00 uur

Treehouse Masters

Dieren staan hierin misschien niet centraal, maar de moeite waard is het wél: Treehouse Masters. Pete Nelson is professioneel boomhuttenbouwer en heeft daarmee misschien wel het mooiste jongens-boek-beroep ter wereld. Samen met zijn team maakt hij elke aflevering ergens anders weer een schitterende boomhut die van alle gemakken is voorzien.

16 mei | Animal Planet | 21.00 uur

Racing Extinction

Op 18 mei is het de Internationale Dag van de Bedreigde Diersoorten. Daarom besteedt Animal Planet die dag extra aandacht aan dieren die dreigen uit te sterven. Vanaf 10.00 uur tot 14.35 uur zijn er verschillende programma’s te zien die daar bij stil staan. Extra bijzonder: het programma Saving a Species: Gorillas on The Brink With Natalie Portman. Hierin trekt de Oscar-winnende actrice het oerwoud van Rwanda in om te zoeken naar de met uitsterven bedreigde berggorilla. Andere programma’s die dan te zien zijn: Racing Extinction, Sonic Sea en Extinct Or Alive: The Tasmanian Tiger

18 mei | Animal Planet | 10.00 uur

Pit Bulls & Parolees

Dier en mens halen het beste in elkaar naar boven. Dat bewijst de bekende pitbulltrainer Tia Maria Torres wel. Ze koppelt honden die door hun baasje in de steek zijn gelaten aan ex-gevangenen. Zo krijgen zowel dieren als ex-criminelen een tweede kans. Deze keer is het echter Tia Maria zelf die hulp nodig heeft: ze heeft een ongeluk gehad en is tijdelijk uitgeschakeld. Daarop nemen haar kinderen het werk over om de tent draaiende te houden.

22 mei | Animal Planet | 20.05 uur

Animal Planet blijven kijken?

Ook na deze maand kun je blijven kijken naar Animal Planet. Dit doe je door het Familie HD-pakket te nemen, waarvan deze zender onderdeel is. Hiermee kijk je ook naar vorige zenders van de maand, zoals EDGEsport HD en Travelxp HD.