Docubox is zender van de maand september

Ben jij een liefhebber van cultuur, wetenschap en de dierenwereld? Goed nieuws, want Docubox is zender van de maand september bij Canal Digitaal. Hierop kijk je heel de maand september naar de beste documentaires. Docubox uit het Rijk-pakket is te zien op kanaal 65 of via de Canal Digitaal TV App.

Kijktips Docubox

Ontrafel de mysteries van de aarde met Docubox. Je ontdekt op deze zender de meest prachtige documentaires met beelden geschoten in de beste kwaliteit. Van natuur tot wildlife, reizen, wetenschap en meer. Dit zijn de programma’s op Docubox die je zeker wilt zien in september:

Journey in Reverse

Twintig jaar geleden bezocht Stéphane Peyron prachtige gebieden van over heel de wereld. Nu keert hij terug om de mensen te ontmoeten die hem destijds een bepaalde, traditionele manier van leven hebben geleerd. Deze mensen leven namelijk nog volgens eeuwenoude tradities en staan ver af van de moderne tijd van nu. Stéphane kijkt hoe het nu met hen gaan én hoe de moderne wereld effect op hen heeft gehad. In Journey in Reverse neemt hij je mee. Hij bezoekt de ijsbergen in het Noorden, de Mongolische vlaktes, de Afrikaanse vulkanen en meer.

5 september | Docubox | 17.00 uur

Gustave Eiffel

Hij is dé bedenker van de Eiffeltoren: Gustave Eiffel. In deze documentaire duiken we in het leven van Gustave. We volgen hem als man, uitvinder en engineer. De documentaire bevat de welbekende highlights, zoals het ontwerp van de Eiffeltoren, maar ook minder bekende momenten. Zo ontdekken we een totaal andere kant van Gustave Eiffel. Volg zijn volledige carrière, inclusief interviews, foto’s en video’s.

17 september | Docubox | 20.00 uur

Wind Quest

In Wind Quest gaat Arthur op zoek naar de zuidwesterse wind van Namibië. Deze waait langs de Namibische kust, van het zuiden naar het noorden. Lang zijn pad creëert de wind een spectaculair effect op de natuur: het vult de rijke Namibische wateren met vis, en geeft de planten en dieren in de woestijn water. Ga in deze documentaire samen met Arthur op ontdekking.

26 september | Docubox | 18.00 uur

Nog meer Docubox kijken?

Krijg je geen genoeg van al die prachtige documentaires? Ook na de maand september kan je gewoon naar Docubox kijken met het Rijk-pakket . Heb je dit pakket nog niet? Pas dan gemakkelijk je abonnement aan via Mijn Canal Digitaal.

Ben je in de maand september nog op vakantie? Geen probleem! Via de Canal Digitaal TV App volg je alle Docubox-programma’s gewoon onderweg via je telefoon, tablet of laptop. Binnen alle landen in de EU!

Prijsvraag

Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een iPad Air ter waarde van €555,- euro! Weet jij het antwoord om onderstaande vraag? Laat dan je antwoord achter via een Personal Message op de Facebook-pagina van Canal Digitaal en wie weet win jij!

Vraag

Wie is de wereldberoemde Franse ingenieur en architect die het bekendste herkenningspunt van Parijs (Frankrijk) heeft ontworpen?

Antwoord

  1. Thomas Edison
  2. Gustave Eiffel
  3. Pablo Picasso