Stingray iConcerts en Classica HD zijn zender van de maand

Tegenwoordig hoef je niet meer in de rij te staan voor concerten, want popoptredens of klassieke opera’s volg jij ook gewoon thuis voor de televisie. Zet je volume maar een tandje hoger, want Stingray iConcerts en Classica HD zijn zender van de maand december. Geniet de hele maand van de beste muziekprogramma’s, optredens en meer. iConcerts is te zien op kanaal 94 en Classica HD op kanaal 52, of via de Canal Digitaal TV App.

De leukste muziekprogramma’s op Stingray iConcerts

Non-stop muziek luisteren, dat doe je bij Stingray iConcerts op kanaal 94. Van live popconcerten tot ijsballet en kerstshows. Ontdek hier de leukste programma’s die jij in de maand december zeker niet wilt missen.

Red Hot Chilli Peppers – The Ultimate Review
Take me to the place I love!  Fan van de Red Hot Chilli Peppers? Goed nieuws, want op 7 december zie je het programma Red Hot Chilli Peppers – The Ultimate Review. Bekijk hoe de band ooit begon en hoe ze uitgroeiden tot internationale supersterren. Met uitgebreide interviews met de band, gesprekken met insiders en waanzinnige optredens zit jij heel de avond aan de buis gekluisterd.

7 december | Stingray iConcerts | 20:00 uur

Enrique Iglesias – Viña del Mar
Hij wordt ook wel de King of Latin Pop genoemd: Enrique Iglesias! In dit programma zie je het concert van Enrique tijdens een internationaal festival in Viña del Mar uit 2002. Laat je meevoeren door zijn swingende klanken, proef de liefde van zijn fans en voel je net alsof je er die dag bij was.

14 december | Stingray iConcerts | 20:00 uur

Easy Lazy Christmas
Helemaal in de feeststemming komen tijdens de Kerst? Dat kan met het programma Easy Lazy Christmas. Je ziet onder andere concerten van Michael Bublé, de soulzanger Michael McDonald en Brian May & Kerry Ellis. Zo is er voor iedere muziekliefhebber tijdens de feestdagen wat wils!

25 december | Stingray iConcerts | 18:00 uur

Ballet on Ice
Laat je betoveren door dans en muziek met het programma Ballet on Ice. Geniet onder andere van sprookjesachtige balletvoorstellingen zoals De Notenkraker en Het Zwanenmeer. Alleen dan niet in een zaal, maar op ijs!

28 december | Stingray iConcerts | 16:00 uur

Muziekprogramma’s op Stingray Classica HD

Ben je meer een liefhebber van klassieke muziek? Dan zit je bij Stingray Classica HD op kanaal 52 helemaal goed. Je kijkt hier onder andere opera’s, klassieke concerten en diverse gala’s. Dit zijn de leukste programma’s in december:

Franse Opera-special
December is de maand om heerlijk weg te dromen bij Franse opera’s. Kijk op Classica HD drie aansluitende zondagen naar de beste opera’s van Franse bodem. Op 8 december zie je onder andere hoe het Philharmonisches Orchester Freiburg het stuk Jules Massenet’s Cendrillon uit 1896 uitvoert. De zondag erop presenteert Opéra de Lyon een uitvoering uit 2012 van George Bizets opera Carmen. Als laatst, op 22 december, sluit Claude Debussy’s de Opera-special af met uitvoering Pelléas et Mélisande.

8, 15, 22 december | Stingray Classica HD | 14:00 uur

LSO Berlioz-Special
In de LSO Berlioz-Special wordt er een ode gebracht aan componist Hector Berlioz. Dit jaar is het namelijk 150 jaar geleden dat de geliefde Fransman overleed. Je ziet in het tweede weekend van december drie concerten van het London Symphony Orchestra. Voel de romantiek met uitvoeringen van Roméo et Juliette (1839), Berlioz’s Symphonie Fantastique, Op. 14 en La damnation de Faust.

13, 14, 15 december | Stingray Classica HD | 20:30 uur

Kerstklassiekers
Tijdens Kerst blijf jij continu in de feeststemming dankzij het programma Kerstklassiekers. Geniet van 24 tot en met 26 december van verschillende ijsballetten, feestelijke opera’s, spirituele concerten en oratoria. Daarnaast zie je speciale klassiekers zoals Bach’s Kerstoratorium (BWV 248) door Monteverdi Choir en de English Baroque Soloists, en een uitvoering van Humperdincks Hänsel und Gretel door de Semperoper Dresden. Kortom, een avond vol feestelijke muziek!

Stingray Classica HD
24 december | 18:55 uur
25 december | 14:00 uur
26 december | 10:00 uur

Nog meer Stingray iConcerts en Classica HD kijken?

Wil jij écht non-stop genieten van de beste concerten en opera’s? Ook na de maand december kan je gewoon naar Stingray iConcerts en Classica HD kijken met het Royaal-pakket. Heb je dit pakket nog niet? Je past je abonnement gemakkelijk aan via Mijn Canal Digitaal.

Prijsvraag

Wil jij kans maken op een mooie prijs? Doe mee met de prijsvraag en maak kans op de Bose Noise Cancelling Headphones ter waarde van €399,95. Weet jij het antwoord op onderstaande vraag? Laat dan je antwoord achter op de post in de feed op de Facebook-pagina van Canaldigitaal en wie weet win jij!

Vraag
Welk ijsballet is in december niet te zien op Stingray Classica?
a. De Notenkraker
b. Het Zwanenmeer
c. Bambie
d. Doornroosje