Stingray Classica HD is zender van de maand oktober bij Canal Digitaal

Als je een liefhebber bent van rap, rock, pop of country & western, dan hoef je de tv maar aan te zetten. Er is altijd wel een zender die jouw favoriete muziek uitzendt, vaak met interviews en wervelende clips of shows. Ben je een fan van andere, meer traditionele genres, dan kom je er vaak bekaaid af. Tot nu, want Canal Digitaal heeft voor jou een speciale zender als zender van de maand die geheel gewijd is aan klassieke muziek, in de breedste zin. Naast klassiek komt op deze zender ook klassieke jazz aan bod. Hou je van kamermuziek, een indrukwekkend symfonieorkest of raak je in vervoering van een klassieke opera vol vuur en passie? Meld je dan aan voor satelliet-tv bij Canal Digitaal.

In de maand oktober brengt Canal Digitaal dé klassieke zender Stingray Classica HD onder je aandacht. Wij gunnen het de titel Zender van de Maand. Welk abonnement je ook kiest, je hebt in oktober toegang tot een bijzonder gevarieerd programma met de mooiste muziek uit vervlogen tijden, die nog niets van zijn zeggingskracht verloren heeft. Classica HD is vanaf 6 oktober beschikbaar via de Canal Digitaal TV App en livetv.canaldigitaal.nl. Na de maand oktober kun je blijven genieten van Stingray Classica HD, als je kiest voor ons Royaal-pakket.

Wat heeft Stingray Classica HD jou je bieden?

Vanaf 1 oktober 2020 geniet je van de mooiste klassieke concerten op Stingray Classica HD. Je vindt deze zender op kanaal 52. Stingray Classica is onderdeel van de Stingray Group, een Canadees bedrijf dat in eerste instantie klassieke muziek uitzond onder de naam Stingray Brava. Sinds 2019 is de naam Brava afgedankt en vervangen door Classica. Als liefhebber van de Klassieken weet je natuurlijk dat er geen mooier omgeving is om van jouw favoriete muziek te genieten dan in een traditioneel concertgebouw met uitstekende akoestiek. Om Wagners operacyclus Die Ring des Nibelungen écht op je te laten inwerken, zou je het liefst de Bayreuther Festspiele bezoeken. Een symfonie van Gustav Mahler klinkt zoveel beter in het Amsterdamse Concertgebouw. Helaas heb je niet altijd tijd en gelegenheid om een operagezelschap of symfonieorkest live in actie te zien op enkele meters afstand. Ga dan voor de optie die daar het dichtst bij komt en meld je aan bij Canal Digitaal en kies satelliet-tv. Stingray Classica HD, de naam zegt het al, zendt zijn programma’s uit in de best mogelijke beeldkwaliteit en audiokwaliteit.

Componisten en werken van de middeleeuwen tot nu

Naast beroemde pianoconcerten van Beethoven, Prokovjev, Tsjaikovski of symfonieën van Mozart en Bruckner, biedt onze zender van de maand je ook klassieke muziek die wat kleinschaliger is. Denk aan kamerconcerten van Bach of pianorecitals van Chopin. Ook de meer moderne componisten komen aan bod. Neem de tijd voor Débussy, Ravel of ga juist een stap terug in de tijd en luister naar de schoonheid van middeleeuwse muziek. Meld je aan bij Canal Digitaal en ontdek componisten en muziekstukken waar je nog niet je aandacht op gericht hebt. Er is één vorm van ‘klassieke’ muziek die tegenwoordig aan populariteit wint: filmmuziek. We durven gerust te stellen dat orkestrale filmmuziek dé klassieke muziek van de 20ste en 21ste eeuw aan het worden is. Neem de tijd om het oeuvre van Ennio Morricone, John Williams en John Barry te ontdekken. Wissel de Imperial March uit Star Wars gerust af met Eine Kleine Nachtmusik van Mozart.

Highlights van Stingray Classica HD in oktober 2020

Wil je weten wat Stingray Classica HD voor jou in petto heeft in oktober? Naast het reguliere en zeer afwisselende programma-aanbod zijn er ook zeker een aantal highlights die je als liefhebber écht niet kunt missen. Hou je van opera, zowel klassiek als iets moderner? Dan is het helemaal verstandig als je in oktober Stingray Classica HD via Canal Digitaal volgt.

L’ amour des trois oranges – Sergej Prokofjev: Deze satirische opera zag in 1919 het levenslicht. De eerste opvoering was in 1921, in Chicago. De versie die Stingray Classica HD uitzendt, is opgenomen in de Nationale Opera van Parijs, bekend om zijn indrukwekkende akoestiek. Deze versie is nog niet eerder uitgezonden. De première, waarbij jij virtueel aanwezig mag zijn, vindt plaats op zondag 18 oktober.

Tosca – Giacomo Puccini: De 20ste eeuw was nog maar 14 dagen oud toen deze wereldberoemde opera voor het eerst werd opgevoerd. Onze zender van de maand presenteert een versie, opgenomen in 2017 op het Paasfestival van Baden-Baden. De muziek wordt verzorgd door de Berliner Philharmoniker, onder leiding van Sir Simon Rattle. Ook deze opera is nog nooit op tv getoond. Op zondag 25 oktober zit je eerste rij.

Meld je aan bij Canal Digitaal en kies voor satelliet-tv. Stingray Classica HD, onze zender van de maand oktober, vind je op kanaal 52. In oktober mag je alle symfonieconcerten, operarecitals, galavoorstellingen en pianoconcerten gratis bekijken. Heeft Stingray Classica HD een plek in je hart veroverd en wil je ook na oktober van klassieke muziek van de bovenste plank blijven genieten? Kies dan voor ons Royaal-pakket, waarin je ook zenders als Stingray iConcerts en Stingray CMusic vindt. Soms komt de programmering je niet goed uit en kun je niet voor je tv zitten als je concert begint. Via Canal Digitaal neem je het dan op in de cloud, om het op een later tijdstip te bekijken. Of je downloadt onze gratis TV-app en bekijkt je live concert op je tablet of smartphone.

Prijsvraag

Zoals je van ons gewend bent hebben we weer een leuke winactie voor je in petto! Je maakt deze maand namelijk kans op de Bose-surroundspeakers t.w.v. €349,95! Hiermee luister je al je muziek in de allerbeste kwaliteit. Om kans te maken beantwoord je de volgende vraag: Welke bekende Duitse componist viert in december 2020 zijn 250ste geboortedag?

Ga naar onze Facebookpagina, geef je antwoord in een reactie op het bericht en wie weet ben jij straks de gelukkige winnaar van de Bose-surroundspeakers. De actie loopt van 1 t/m 31 oktober 2020. De algemene voorwaarden vind je hier.