Seizoen 1

01
AIR CRASH INVESTIGATION - Killer Attitude
Aflevering 1: Killer Attitude

Na een uur vliegen zonder problemen vanaf Minneapolis stort vlucht 5719 van Northwest Airlink op raadselachtige wijze neer in noord-Minnesota. Alle inzittenden komen om. Onder grote druk om de oorzaak...

Lees meer
02
AIR CRASH INVESTIGATION - Deadly Myth
Aflevering 2: Deadly Myth

Als een pendelvlucht naar Detroit eindigt in een huiveringwekkende dodenspiraal, moeten de onderzoekers de oorzaak achterhalen en herhaling voorkomen.

Lees meer
03
AIR CRASH INVESTIGATION - Turning Point
Aflevering 3: Turning Point

Bij het aanvliegen om te landen op Gimhae International Airport in Zuid-Korea, crasht een Boeing 767 op een heuvel op enkele kilometers van de landingsbaan. Terwijl het land rouwt om het grootste vlie...

Lees meer
04
AIR CRASH INVESTIGATION - Nuts And Bolts
Aflevering 4: Nuts And Bolts

Enkele seconden na het opstijgen, beseffen de piloten van een Amerikaans vrachtvliegtuig dat er iets goed mis is. Ze verliezen de controle over het vliegtuig en moeten een noodlanding maken. De landin...

Lees meer
05
AIR CRASH INVESTIGATION - Blown Away
Aflevering 5: Blown Away

Na het rondcirkelen boven de Straat van Taiwan om een cycloon te laten passeren stort vlucht 222 van TransAsia neer op het Taiwanese vakantie-eiland Penghu. De media wijten het aan de storm, maar de b...

Lees meer
06
AIR CRASH INVESTIGATION - Deadly Distraction
Aflevering 6: Deadly Distraction

Luttele seconden na het opstijgen van Dallas-Fort Worth Airport, begint vlucht 1141 van Delta Airlines links en rechts over te hellen. Het vliegtuig stort neer in het landschap achter de startbaan en ...

Lees meer
07
AIR CRASH INVESTIGATION - Free Fall
Aflevering 7: Free Fall

Onderweg van Singapore naar Perth, maakt vlucht 72 van Qantas Airways opeens een duikvlucht boven de Indische oceaan. De G-krachten zijn zo sterk dat passagiers uit hun stoelen worden getild. Het lukt...

Lees meer
08
AIR CRASH INVESTIGATION - Communication Breakdown
Aflevering 8: Communication Breakdown

Een aantal van de dodelijkste vliegtuigongelukken waren het gevolg van misverstanden. Zo eindigde een foutje in de cockpit in een tragedie op Quincy Airport in Illinois.

Lees meer
09
AIR CRASH INVESTIGATION - Bad Attitude
Aflevering 9: Bad Attitude

Bij elke vlucht leggen passagiers hun leven in handen van de gezagvoerder terwijl menselijke tekortkomingen genoeg zijn om een toestel neer te halen.

Lees meer
10
AIR CRASH INVESTIGATION - Hero Pilots
Aflevering 10: Hero Pilots

Gezagvoerder worden van een lijnvliegtuig kost jaren, toch verdient een piloot zijn strepen pas echt in een noodsituatie. Een toestel vertoont mankementen na vertrek van LaGuardia Airport in New York....

Lees meer
11
AIR CRASH INVESTIGATION - Death Race
Aflevering 11: Death Race

Zes éénmotorige gevechtstoestellen maken zich op voor de populaire Reno Air Races. Dan crasht de legendarische Jimmy Leeward met de ‘Galloping Ghost.’ Onderzoekers willen weten wat er misging.

Lees meer
12
AIR CRASH INVESTIGATION - Borderline Tactics
Aflevering 12: Borderline Tactics

Als een Amerikaans toestel crasht bij Guantanamo Bay, denken onderzoekers dat Cuba erachter zit. Maar als ze het toestel en de plek van het ongeval onderzoeken, vinden ze een onzichtbare boosdoener.

Lees meer
13
AIR CRASH INVESTIGATION - Deadly Pitch
Aflevering 13: Deadly Pitch

Fine Air Cargo Flight 101 vliegt van Miami naar de Dominicaanse Republiek. Vlak na vertrek crasht het toestel tegen een gebouw. Een anonieme tip verandert het onderzoek naar de oorzaak totaal.

Lees meer
14
AIR CRASH INVESTIGATION - Fatal Climb
Aflevering 14: Fatal Climb

Vlak na vertrek uit Boekarest crasht Tarom Flight 371. Alle 60 inzittenden komen om. Er gaan geruchten over een bom aan boord. Uiteindelijk levert de stem van de overleden gezagvoerder antwoorden.

Lees meer
19
AIR CRASH INVESTIGATION - Headline News
Aflevering 19: Headline News

Dit keer drie opzienbarende vliegtuigrampen. Op 11 september 2001 stort vlucht 77 neer op het Pentagon. TWA-vlucht 800 explodeert boven Long Island. Een Concorde verongelukt kort na het opstijgen.

Lees meer
20
AIR CRASH INVESTIGATION - Rookie Errors
Aflevering 20: Rookie Errors

Van een mislukte take-off in Buenos Aires, tot motorproblemen boven Buffalo. We kijken naar een aantal van de grootste missers die voor de heftigste vliegrampen ooit hebben gezorgd.

Lees meer
21
AIR CRASH INVESTIGATION - The Lost Plane
Aflevering 21: The Lost Plane

Thai Airways Flight 311 op weg naar Kathmandu crasht op 3000 meter hoogte in de Himalaya, ver van de officiële vluchtroute. Onderzoekers zoeken uit hoe het vliegtuig daar belandde.

Lees meer
22
AIR CRASH INVESTIGATION - Deadly Discussions
Aflevering 22: Deadly Discussions

Als LAPA Flight 3142 opstijgt in Buenos Aires begint de 737 hevig te trillen en crasht en vliegt in brand. Het land is geschokt, maar niets kan de Argentijnen voorbereiden op de blunder erachter.

Lees meer
23
AIR CRASH INVESTIGATION - Terror over Egypt
Aflevering 23: Terror over Egypt

Vlak na vertrek uit Sharm El Sheikh crasht een toestel met Russische toeristen. Een terroristische groep beweert het toestel te hebben neergeschoten na aanvallen van het Russische leger in Syrië.

Lees meer
24
AIR CRASH INVESTIGATION - Deadly Distractions
Aflevering 24: Deadly Distractions

In 1981 werd bepaald dat piloten geen niet-essentiële dingen in de cockpit mochten doen gedurende belangrijke fasen tijdens de vlucht. Het negeren hiervan kan fatale gevolgen hebben.

Lees meer
25
AIR CRASH INVESTIGATION - Controversial Crashes
Aflevering 25: Controversial Crashes

Een crash met een toestel met spelers van Manchester United leidt tot discussies. Er ontstaan samenzweringstheorieën als de Poolse president tijdens een vlucht naar Rusland omkomt bij een crash.

Lees meer
26
AIR CRASH INVESTIGATION - Missing Pieces
Aflevering 26: Missing Pieces

Onderzoekers gaan tot het uiterste om dodelijke ongelukken te ontrafelen. Een Boeing 777 maakt een noodlanding op Heathrow Airport, maar er lijkt niets mis mee. Een toestel stort op een Schots dorp.

Lees meer
27
AIR CRASH INVESTIGATION - River Runway
Aflevering 27: River Runway

Garuda Indonesia vlucht 421 vliegt recht in een storm en beide motoren vliegen in brand. Ze maken een wonderbaarlijke noodlanding. Bijna iedereen overleeft het. Onderzoekers zoeken naar antwoorden.

Lees meer
28
AIR CRASH INVESTIGATION - Deadly Silence
Aflevering 28: Deadly Silence

Een privétoestel met golflegende Payne Stewart verdwijnt en er is duidelijk iets flink mis. Gevechtstoestel vinden de Learjet, maar dat is nu veranderd in een spookvliegtuig.

Lees meer
29
AIR CRASH INVESTIGATION - Slam Dunk
Aflevering 29: Slam Dunk

United Express vlucht 6291 crasht vlak bij de landingsbaan. Door de verkoolde resten kunnen de onderzoekers weinig vinden, maar dan onthult de cockpitvoicerecorder wat er is gebeurd.

Lees meer
30
AIR CRASH INVESTIGATION - Design Flaws
Aflevering 30: Design Flaws

Luchtvaartincidenten-onderzoekers belanden midden in een controverse als er drie fatale ontwerpfouten worden onthuld.

Lees meer
31
AIR CRASH INVESTIGATION - Radio Silence
Aflevering 31: Radio Silence

Een radiostilte tussen de piloten en de luchtverkeersleiding kan veel dingen betekenen, maar de wrakstukken spreken boekdelen.

Lees meer
32
AIR CRASH INVESTIGATION - Deadly Confusion
Aflevering 32: Deadly Confusion

Desoriëntatie kan zelfs de meest ervaren piloten hinderen. De wereld treurt als John F. Kennedy jr. neerstort, boven de Rode Zee raakt een piloot verdwaald en in Indonesië stort een vliegtuig in zee.

Lees meer
33
AIR CRASH INVESTIGATION - Stormy Cockpit
Aflevering 33: Stormy Cockpit

Kenya Airlines vlucht 507 crasht in een mangrovebos en alle inzittenden komen om. Onderzoekers zoeken in de modder en het water naar aanwijzingen. Al snel vinden ze een reeks van oorzaken.

Lees meer
34
AIR CRASH INVESTIGATION - Cockpit Killer
Aflevering 34: Cockpit Killer

LAM Mozambique Airlines vlucht 470 verdwijnt van de radar. Het wrak wordt gevonden in een afgelegen park in Namibië. Onderzoekers ontdekken een angstwekkende aanwijzing in het wrak.

Lees meer
35
AIR CRASH INVESTIGATION - No Warning
Aflevering 35: No Warning

Een forenzenvliegtuig nadert een vliegveld in Papua, Indonesië, en verdwijnt dan van de radar. Rook leidt reddingswerkers naar het wrak. Onderzoekers moeten kijken waarom de ramp niet werd voorkomen.

Lees meer
36
AIR CRASH INVESTIGATION - Maintenance Mistakes
Aflevering 36: Maintenance Mistakes

Een fout van een monteur leidt tot een vliegramp, slordig onderhoud en een ontbrekende splitpen wordt drie piloten bijna fataal, en door een vermist toestel komt een crimineel netwerk boven water.

Lees meer
37
AIR CRASH INVESTIGATION - Courage In The Cockpit
Aflevering 37: Courage In The Cockpit

Een DC-10 raakt onbestuurbaar als een motor explodeert. Er vindt een explosie plaats in een A-380. En het noodlot slaat toe in een 747 boven de Beringzee. Bij storingen worden piloten zwaar beproefd.

Lees meer
38
AIR CRASH INVESTIGATION - North Sea Nightmare
Aflevering 38: North Sea Nightmare

Op weg naar de Shetlandeilanden wordt een turbopropeller door de bliksem getroffen, zodat het toestel tijdelijk onbestuurbaar wordt. De piloten krijgen de controle net op tijd terug voor het crasht.

Lees meer
39
AIR CRASH INVESTIGATION - Playing Catch Up
Aflevering 39: Playing Catch Up

Een privéjet met zakelijke reizigers crasht tegen een gebouw vlakbij de landingsbaan. De negen inzittenden zijn op slag dood. De onderzoekers tasten in het duister, totdat ze de radargegevens inzien.

Lees meer
40
AIR CRASH INVESTIGATION - Tragic Takeoffs
Aflevering 40: Tragic Takeoffs

Een vroege vlucht uit Lexington, Kentucky loopt rampzalig af als een tweemotorig straalvliegtuig van de landingsbaan schiet.

Lees meer

Over de serie

Genres: Documentaire
Jaar: 2017
National Geographic
AIR CRASH INVESTIGATION

Beschrijving:

Na een tragedie gaan experts tot het uiterste. Cockpit-opnames worden beluisterd en wrakken doorzocht in de hoop 's werelds grootste vliegtuigrampen te kunnen verklaren.

Te zien op al je devices

De Canal+ Series kan je op al je devices bekijken. Kijk op je telefoon, laptop, tablet of gewoon op de tv.

smart-tv

Smart-tv

Kijk zonder kabels en kastjes via de TV App op je smart-tv.

telefoon-tablet-serie-kijken

Telefoon of tablet

Neem je favo series mee en kijk onderweg.

laptop-serie-kijken

Laptop

Kruip in bed en kijk die spannende aflevering.