Over de serie

Jaar: 2016
Baron Noir

Beschrijving:

Dramaserie over de Franse politicus Philippe Rickwaert. Als hij verwikkeld raakt in een fraudeschandaal en zijn presidentskandidaat Francis Laugier hem voor de leeuwen gooit om zijn eigen hachje te redden, belandt Rickwaerts carrière in een vrije val. Hij plant zijn terugkeer stap voor stap en zint op wraak tegen zijn politieke vijanden.

Acteurs:

Kad Merad (Philippe Rickwaert), Anna Mouglalis (Amélie Dorendeu), François Morel (Michel Vidal), Patrick Mille (Lionel Chalon), Astrid Whettnall (Véronique Bosso), Anna Mouglalis (Dorendeu), Hugo Becker (Cyril Balsan), Astrid Whettnall (Veronique Bosso), Pascal Elbé (Stephane Thorigny), Kad Merad (Rickwaert), Niels Arestrup (Francis Laugier), Hugo Becker (Cyril), Anna Mouglalis (Amelie Dorendeu), Astrid Whettnall (Véronique), Pascal Elbé (Stéphane Thorigny), Pascal Elbé (Stéphane Thoringny), Pascal Elbé (Stephane Thoringny)

Toon meer Toon minder

Rating:

12+

Regisseurs:

Thomas Bourguignon, Ziad Doueiri, Antoine Chevrollier

Baron Noir Seizoen 1

Seizoen 1

Politieke dramaserie over de politieke en juridische strijd van Philippe Rickwaert, de burgermeester van Duinkerke, en tevens lid van het Franse parlement. Tussen de twee verkiezingsronden in van de presidentsverkiezingen stort de hele wereld van Rickwaert in, als zijn mentor en de linkse kandidaat voor de presidentsverkiezingen, hem voor de leeuwen gooit om zijn eigen presidentscampagne te redden. Hij besluit koste wat het kost wraak te nemen en zijn politieke positie te herstellen. Om dit te realiseren is hij bereid om samen te werken met zijn politieke tegenstanders en een vertrouwensband op te bouwen met de adviseur van zijn nieuwe vijand. Vriendschappen te vormen met mensen uit alle niveaus van de samenleving zowel bij de politie als bij de criminele onderwereld. Hij probeert onvervangbaar te worden, maar ook oncontroleerbaar, eerlijk indien het kan en bedrieglijk indien het moet.

Baron Noir Seizoen 2

Seizoen 2

Het eerste seizoen van Baron Noir eindige in de uiteenval van het Franse politieke landschap en een emmy nominatie, voor Kad Merad in zijn rol van Philippe Rickwaert. Aan het begin van het tweede seizoen zit Phillippe, na zijn bekentenis, in de gevangenis. President Laugier is afgetreden en de nieuwe presidentskandidaat Amélie Dorendeu probeert het land te behoeden voor de extreem rechtse partijen en een religieus fanatisme. Als Philippe uit de gevangenis wordt ontslagen, moet hij zich afzijdig houden, in afwachting op zijn rechtszaak maar hij slaagt er wel in om Amélie te adviseren. Zal Amélie zijn gedroomde staatsvrouw worden, of zal het presidentschap in handen komen van zijn vijand?

Baron Noir Seizoen 3

Seizoen 3

Na twee jaar achter de schermen actief te zijn geweest besluit de Baron zichzelf verkiesbaar te stellen als president. In Frankrijk zijn de presidentsverkiezingen de belangrijkste politieke verkiezingen van het land, maar in een politiek klimaat waar de populisten een steeds belangrijkere rol spelen, worden de uitkomsten van de verkiezingen steeds minder voorspelbaar. Maar Philippe heeft naast zijn conservatieve politieke aanpak en zijn strafblad een ander heel bijzonder en zeldzame kwaliteit: Zijn politieke intuïtie.

Te zien op al je devices

De Canal+ Series kan je op al je devices bekijken. Kijk op je telefoon, laptop, tablet of gewoon op de tv.

smart-tv

Smart-tv

Kijk zonder kabels en kastjes via de TV App op je smart-tv.

telefoon-tablet-serie-kijken

Telefoon of tablet

Neem je favo series mee en kijk onderweg.

laptop-serie-kijken

Laptop

Kruip in bed en kijk die spannende aflevering.