Over de serie

Jaar: 2016
Baron Noir

Beschrijving:

Dramaserie over de Franse politicus Philippe Rickwaert. Als hij verwikkeld raakt in een fraudeschandaal en zijn presidentskandidaat Francis Laugier hem voor de leeuwen gooit om zijn eigen hachje te redden, belandt Rickwaerts carrière in een vrije val. Hij plant zijn terugkeer stap voor stap en zint op wraak tegen zijn politieke vijanden.

Acteurs:

Kad Merad (Philippe Rickwaert / Rickwaert), Anna Mouglalis (Amélie Dorendeu / Dorendeu / Amelie Dorendeu), François Morel (Michel Vidal), Patrick Mille (Lionel Chalon), Astrid Whettnall (Véronique Bosso), Hugo Becker (Cyril Balsan), Yacine Benaouda (Fouard Oudina), Alain Bouzigues (Francois Boudard), Éric Caruso (Laurent Mirmont), Stéphanie Cassignard (Jeanne), Kad Merad (Rickwaert), Niels Arestrup (Francis Laugier), Anna Mouglalis (Dorendeu), Hugo Becker (Cyril), Kad Merad (Rickwaert / Philippe Rickwaert), Anna Mouglalis (Amelie Dorendeu / Dorendeu / Amélie Dorendeu), Jean-Luc Couchard (Pascal Carthaud), Philippe Crespeau (Pierre Naville), Kad Merad (Philippe Rickwaert), Anna Mouglalis (Amélie Dorendeu)

Toon meer Toon minder

Rating:

12+

Regisseurs:

Thomas Bourguignon, Antoine Chevrollier, Ziad Doueiri

Baron Noir - Seizoen 1

Seizoen 1

Politieke dramaserie over de politieke en juridische strijd van Philippe Rickwaert, de burgermeester van Duinkerke, en tevens lid van het Franse parlement. Tussen de twee verkiezingsronden in van de presidentsverkiezingen stort de hele wereld van Rickwaert in, als zijn mentor en de linkse kandidaat voor de presidentsverkiezingen, hem voor de leeuwen gooit om zijn eigen presidentscampagne te redden. Hij besluit koste wat het kost wraak te nemen en zijn politieke positie te herstellen. Om dit te realiseren is hij bereid om samen te werken met zijn politieke tegenstanders en een vertrouwensband op te bouwen met de adviseur van zijn nieuwe vijand. Vriendschappen te vormen met mensen uit alle niveaus van de samenleving zowel bij de politie als bij de criminele onderwereld. Hij probeert onvervangbaar te worden, maar ook oncontroleerbaar, eerlijk indien het kan en bedrieglijk indien het moet.

Baron Noir - Seizoen 2

Seizoen 2

Het eerste seizoen van Baron Noir eindige in de uiteenval van het Franse politieke landschap en een emmy nominatie, voor Kad Merad in zijn rol van Philippe Rickwaert. Aan het begin van het tweede seizoen zit Phillippe, na zijn bekentenis, in de gevangenis. President Laugier is afgetreden en de nieuwe presidentskandidaat Amélie Dorendeu probeert het land te behoeden voor de extreem rechtse partijen en een religieus fanatisme. Als Philippe uit de gevangenis wordt ontslagen, moet hij zich afzijdig houden, in afwachting op zijn rechtszaak maar hij slaagt er wel in om Amélie te adviseren. Zal Amélie zijn gedroomde staatsvrouw worden, of zal het presidentschap in handen komen van zijn vijand?

Baron Noir - Seizoen 3

Seizoen 3

Na twee jaar achter de schermen actief te zijn geweest besluit de Baron zichzelf verkiesbaar te stellen als president. In Frankrijk zijn de presidentsverkiezingen de belangrijkste politieke verkiezingen van het land, maar in een politiek klimaat waar de populisten een steeds belangrijkere rol spelen, worden de uitkomsten van de verkiezingen steeds minder voorspelbaar. Maar Philippe heeft naast zijn conservatieve politieke aanpak en zijn strafblad een ander heel bijzonder en zeldzame kwaliteit: Zijn politieke intuïtie.

Te zien op al je devices

De Canal+ Series kan je op al je devices bekijken. Kijk op je telefoon, laptop, tablet of gewoon op de tv.

smart-tv

Smart-tv

Kijk zonder kabels en kastjes via de TV App op je smart-tv.

telefoon-tablet-serie-kijken

Telefoon of tablet

Neem je favo series mee en kijk onderweg.

laptop-serie-kijken

Laptop

Kruip in bed en kijk die spannende aflevering.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. Canal Digitaal is een merk gebruikt door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot