Seizoen 1

01
PRIMATES - American Chimpanzee
Aflevering 1: American Chimpanzee

Ruim 40 jaar geleden werd een wilde chimpansee naar de VS gebracht. We onderzoeken hoe totaal anders de nieuwe generaties chimpansees die in gevangenschap opgroeien zijn dan hun wilde neefjes.

Lees meer
02
PRIMATES - Chimp School
Aflevering 2: Chimp School

Na een jarenlange burgeroorlog leefden er nog maar ontzettend weinig chimpansees in Sierra Leone. We ontmoeten de helden die ervoor gezorgd hebben dat de populatie gegroeid is.

Lees meer
03
PRIMATES - Kingdom of The Apes: Battle Lines
Aflevering 3: Kingdom of The Apes: Battle Lines

In de jungles van Afrika beleven chimpansees en gorilla's dagelijks drama's: koningen die vallen en groepen die elkaar bevechten. We onthullen het opmerkelijke leven van deze machtige dieren.

Lees meer
04
PRIMATES - Return of The Spider Monkeys
Aflevering 4: Return of The Spider Monkeys

Het boeiende verhaal van Infinity, een zwarthandslingeraap die als baby uit het oerwoud was meegenomen, en na een rehabilitatie van acht jaar in het wild werd vrijgelaten.

Lees meer
06
PRIMATES - Wild Japan: Snow Monkeys
Aflevering 6: Wild Japan: Snow Monkeys

We maken een bijzondere reis diep in de besneeuwde bergen van centraal Japan om Hiro te ontmoeten. Een pittig jong sneeuwaapje met zo'n charmante persoonlijkheid dat een onverwachte vriendschap opbloe...

Lees meer
07
PRIMATES - Orangutan Rescue
Aflevering 7: Orangutan Rescue

Ruim een eeuw geleden leefden er 600.000 orang-oetans in Borneo en Sumatra. Door stropen en de vernietiging van het bos zijn ze nu ernstig bedreigd. We volgen een team dat ze probeert te redden.

Lees meer
08
PRIMATES - Mystery Gorilla
Aflevering 8: Mystery Gorilla

We volgen primatoloog Mireya Mayor door de bossen van Congo. Ze onderzoekt hoe 100.000 westelijke laaglandgorilla's menselijk contact hebben weten te ontwijken.

Lees meer
09
PRIMATES - Forest of the Golden Monkey
Aflevering 9: Forest of the Golden Monkey

In de bossen van Centraal-China volgen we een jong gouden stopmneusaapje in haar eerste levensjaar als ze het bos leert kennen en leert overleven in het wild.

Lees meer
10
PRIMATES - Orangutan On The Edge
Aflevering 10: Orangutan On The Edge

Fotograaf Tim Laman is van plan om het verhaal van de orang-oetans in Borneo te vertellen voordat het te laat is. Hij legt op geweldige beelden gedragingen vast die we nog nooit hebben gezien.

Lees meer
11
PRIMATES - Clash Of Kings
Aflevering 11: Clash Of Kings

We vertellen over de strijd van Titus, de grootste laaglandgorilla, om zijn macht te behouden. Zijn eigen zoon wil hem van de troon stoten en Titus moet alles uit de kast halen om dat te voorkomen.

Lees meer
12
PRIMATES - Brother Against Brother
Aflevering 12: Brother Against Brother

Met Jane Goodall volgen we een groep chimpansees in Tanzania's Gombe National Park. Een oppermannetje vecht met zijn broer om de macht, terwijl de moeders zich met de kleintjes bezighouden.

Lees meer
13
PRIMATES - The Alpha Male
Aflevering 13: The Alpha Male

Onze neefjes de chimpansees vechten voortdurend om de macht. We bekijken welke instincten wij met hen delen, van stoer lopen, dominante houdingen en subtiele machtsstrijden met vreemden.

Lees meer
14
PRIMATES - Hooking Up
Aflevering 14: Hooking Up

De wens om een partner te vinden is groot bij apen, en wij zijn niet anders. We bekijken de verschillende paarstrategieën van apen, en hoe we ons daarin herkennen aan de hand van sociale experimenten.

Lees meer
17
PRIMATES - Chimps: Nearly Human
Aflevering 17: Chimps: Nearly Human

In het hart van Senegal, in een plaats genaamd Fongoli, ontdoet een chimpansee een tak van zijn bladeren, kauwt de punt tot een punt, en steekt het werktuig in een gat in een boom, waarbij ze een gala...

Lees meer
18
PRIMATES - Gorilla Murders
Aflevering 18: Gorilla Murders

Toen in het Afrikaanse Virunga National Park zes berggorilla's werden gevonden, op beestachtige wijze vermoord door vuurwapens, waren de parkwachters geschokt door de meedogenloze slachtpartij.

Lees meer
19
PRIMATES - Chimp Attack
Aflevering 19: Chimp Attack

Steels. Fel. Agressief. We duiken in de onvoorspelbare wereld van de ultieme roofdieren in de natuur om uit te vinden wat deze beesten ertoe aanzet om uit te halen.

Lees meer
20
PRIMATES - Weirdest Monkey Alive
Aflevering 20: Weirdest Monkey Alive

We volgen zoöloog Lucy Cooke op een fascinerende reis naar Borneo om enkele van de vreemdste dieren op aarde te onderzoeken. Lucy's doel is om de reusachtige neusaap van dichtbij te bekijken om eracht...

Lees meer
21
PRIMATES - Social Climbers
Aflevering 21: Social Climbers

Als het op sociaal gedrag aankomt, lijken mensen ongelooflijk veel op apen. Van jongs af aan streven wij mensen ernaar geaccepteerd te worden door onze leeftijdsgenoten.

Lees meer

Over de serie

Genres: Documentaire
Jaar: 2017
National Geographic
PRIMATES

Beschrijving:

Er zijn ruim 600 soorten primaten in de wereld, de ene nog fascinerender dan de andere. We bekijken de meest opmerkelijke kenmerken van deze uiterst intelligente dieren.

Te zien op al je devices

De Canal+ Series kan je op al je devices bekijken. Kijk op je telefoon, laptop, tablet of gewoon op de tv.

smart-tv

Smart-tv

Kijk zonder kabels en kastjes via de TV App op je smart-tv.

telefoon-tablet-serie-kijken

Telefoon of tablet

Neem je favo series mee en kijk onderweg.

laptop-serie-kijken

Laptop

Kruip in bed en kijk die spannende aflevering.