Over de serie

Jaar: 2005
Spiral

Beschrijving:

Franse politieserie waarin een officier van justitie, een onderzoeksrechter en een no-nonsense politiechef te maken krijgen met politieke intriges. In de criminele wereld van Parijs, vol drugs en prostitutie, worden ze tijdens hun werkzaamheden gedwongen te navigeren door een web van politieke intriges waardoor het hele justitiële systeem in Frankrijk wordt blootgelegd.

Acteurs:

Caroline Proust (Laure Berthaud), Thierry Godard (Gilou), Philippe Duclos (Juge Roban), Audrey Fleurot (Joséphine Karlsson), Tewfik Jallab (Ali Amrani), Bruno Debrandt (Commissaire Vincent Brémont), Fred Bianconi (Fromentin), Grégory Fitoussi (Pierre Clément), Philippe Duclos (Juge François Roban), Philippe Duclos (François Roban), Kool Shen (Ange Cisco dit Cisco), Philippe Duclos (Judge Roban), Bruno Debrandt (le commissaire Brémont), Valentin Merlet (Arnaud Beckriche), Philippe Duclos (Juge Roban / François Roban / Juge Orban / Juge François Roban / Judge Roban), Fred Bianconi (Fromentin / Tintin), Micha Arias De La Cantolla (Ronaldo), Anne Alvaro (Isabelle Ledoré), Gilles Cohen (Martin Roban), Nicolas Briançon (Commissioner Herville)

Toon meer Toon minder

Rating:

16+

Regisseurs:

Frédéric Jardin, Manuel Boursinhac, Gilles Bannier, Philippe Triboit, Jean-Marc Brondolo, Nicolas Guicheteau, Jean-Philippe Amar, Philippe Venault, Virginie Sauveur, Pascal Chaumeil, Frédéric Mermoud, Frédéric Balekdjian

Toon meer Toon minder

Spiral Seizoen 1

Seizoen 1

Als er een lichaam van een jonge Roemeense vrouw dood wordt aangetroffen in een container op een vuilnisstortplaats in Parijs, ontdekt de Franse politie een corrupt netwerk en probeert dit in kaart te krijgen en onschadelijk te maken.

Spiral Seizoen 2

Seizoen 2

In dit tweede seizoen vindt de politie een dood lichaam in de kofferbak van een auto. Hierdoor komt de politie een drugssmokkel netwerk op het spoor, en besluit hen te infiltreren.

Spiral Seizoen 3

Seizoen 3

Tijdens dit derde seizoen terroriseert de serie moordenaar "Slager van Villette" de Oostelijke districten van Parijs. Hij vermoord en verminkt jonge vrouwen. We verkennen de diepten van deze zieke geest en proberen hem te identificeren.

Spiral Seizoen 4

Seizoen 4

Het team van Laure Berthaud krijgt in dit seizoen te maken met een nieuwe afdelingshoofd, een drugshandel netwerk en een anarchistische terroristische organisatie. Ondertussen krijgt de rechter Roban te maken met een samenzwering tegen hem en blijken de levens van twee partners op een advocatenkantoor Pierre Clément en Joséphine Karlsson steeds meer raakvlakken te hebben met elkaar.

Spiral Seizoen 5

Seizoen 5

In het kanaal van Ourcq wordt een lichaam van een vrouw gevonden vastgebonden aan het lichaam van haar jonge dochter. De zwangere Berthaud en haar team gaan op zoek naar de dader. Volgens rechter Roban is dit een passiemoord, gepleegd door de echtgenoot van het slachtoffer, maar volgens de advocaat van de dader, Pierre Clément is de echtgenoot onschuldig.

Spiral Seizoen 6

Seizoen 6

Als er een menselijk torso wordt teruggevonden op een vuilnishoop in het 20ste arrondissement van Parijs, wordt het team van de DPJ, het 2e directoraat van de gerechtelijke nationale politiemacht, erbij geroepen. De voormalige teamleidster, Laure Berthaud, besluit eerder terug te komen van zwangerschapsverlof, hoewel ze erg bang is om haar baby die te vroeg werd geboren, te verliezen. Maar haar team is erg verandert en heeft meer autonomie gekregen, tijdens haar afwezigheid. Tijdens het onderzoek krijgen ze weer te maken met Herville, die hoofdinspecteur is geworden in een district in Noord-Parijs. Hier stuit het team op een web van corruptie in een criminele en armoedige wijk. Tenslotte krijgen Roban en Joséphine alebei ook te maken met problemen in hun privé leven.

Spiral Seizoen 7

Seizoen 7

Cann moet onderduiken en vraagt Edelman, uit wanhoop, om hulp, maar Edelman is gearresteerd. De politie doorzoekt de nachtclub van Cann, met behulp van Joséphine. Sinds haar overwinning in de zaak van Lola, is Joséphine echter minder cynisch en ze besluit Edelman te helpen. Laura en Gilou komen dichtbij het oplossen van de zaak, als blijkt dat hun eigen carrière op het spel staat, omdat Binnenlandse Zaken hun onderzoek voortzet.

Spiral Seizoen 8

Seizoen 8

Aan het einde van het zevende seizoen zagen we dat het team van Laure-Gilou werd opgeheven, maar de teamleden onderling blijven samenwerken en contact onderhouden. Gilou is in de gevangenis terecht gekomen, wegens zijn onorthodoxe aanpak, en wacht nu op zijn rechtszaak. Maar hij krijgt een aanbod van de politie. Hij mag bij de politie terug komen als hij gaat werken als infiltrant. Ondertussen proberen Laure en Ali hun onderzoek voort te zetten, terwijl Joséphine een moordverdachte besluit te verdedigen. De zaken worden gecompliceerd als blijkt dat de zaken van Laure en van Gilou wederom iets met elkaar te maken hebben. Dit brengt hen allebei in groot gevaar.

Te zien op al je devices

De Canal+ Series kan je op al je devices bekijken. Kijk op je telefoon, laptop, tablet of gewoon op de tv.

smart-tv

Smart-tv

Kijk zonder kabels en kastjes via de TV App op je smart-tv.

telefoon-tablet-serie-kijken

Telefoon of tablet

Neem je favo series mee en kijk onderweg.

laptop-serie-kijken

Laptop

Kruip in bed en kijk die spannende aflevering.