Recreatieset en Startersset

Recreatie- of Startersset al enige tijd niet gebruikt?

Als je de Recreatie- of Startersset al enige tijd niet hebt gebruikt kan het zijn dat de kijkrechten op je (geïntegreerde) smartcard zijn verlopen.

Installeer de set als je dat nog niet gedaan hebt en controleer de signaalsterkte en –kwaliteit van het binnenkomende satellietsignaal via het gebruikersmenu van je ontvanger. Pas de uitrichting van de schotel en LNB aan indien de meetresultaten daar op wijzen.

Zie je de melding ‘Geen rechten’ of een soortgelijke melding in beeld op de zenders in je abonnement, doe dan het volgende:

  • Als je een losse Mediaguard 3-smartcard gebruikt controleer je of deze op de juiste wijze in je ontvanger geplaatst is.
  • Zet de ontvanger gedurende een uur aan op de zender NPO 1 HD of op kanaal 14: Canal Digitaal Info & Nieuws en wissel ondertussen niet van zender.
  • Zap na een uur na een andere zender in je abonnement. Je zult zien dat je nu beeld hebt op je abonnementszenders.

Recreatieset

Met de recreatieset ontvang je in het grootste gedeelte van Midden- en West-Europa Nederlandse TV in HD. De set wordt geleverd met de M7 MZ-101, een schotel en LNB en de benodigde randapparatuur.

Raadpleeg de volgende handleiding voor informatie over een correcte installatie:

Installatiehandleiding Recreatieset met MZ-101

Heb je voor maart 2016 een complete recreatieset aangeschaft en ben je op zoek naar installatie-instructies? Dan hebben we de set geleverd met een M7 SAT-801 satellietontvanger. Maak in dit geval gebruik van de volgende handleiding:

Installatiehandleiding Recreatieset met SAT-801

Startersset

Met de startersset beschik je over een complete installatie voor in Nederland of je tweede huis in het buitenland. Huidige sets worden geleverd met de MZ-101.

Sets die geleverd zijn vóór maart 2016 werden geleverd met de M7 SAT-801.

Installatiehandleiding Startersset met SAT-801

Gebruik in het buitenland

Zowel de Recreatie- en Startersset zijn geschikt voor het gebruik in het buitenland. Je hebt bereik in het grootste gedeelte van Midden- en West-Europa.

Opmerking: aan de buitenste randen van Europa kan het voorkomen dat u een grotere schotel nodig hebt dan bij de sets geleverd. Raadpleeg de volgende pagina voor meer informatie over gebruik in het buitenland:

Informatie over gebruik in het buitenland