M7 MZ-101 Installeren en gebruiken

HD ONTVANGER MET GEÏNTEGREERDE SMARTCARD

De MZ-101 is een interactieve HD-ontvanger met geïntegreerde smartcard. Door zijn compacte bouw en handzame menu is de ontvanger gemakkelijk in gebruik. Boven dien beschik je naar een uitgebreide selectie aan binnen- en buitenlandse zenders over toegang tot de MovieMAX catalogus. Zo kijk je wat je wilt, wanneer je wilt.

Veelgestelde vragen

 1. Hoe kan ik de MZ-101 installeren? Maak gebruik van de onderstaande instructievideo voor informatie over installatie van de MZ-101.
 2. Waar kan ik de MZ-101 bestellen? De MZ-101 kun je bestellen via onze webshop. Wanneer je de ontvanger voor op werkdagen 15.00u besteld heb je hem de volgende werkdag al in huis! Daarnaast kan de ontvanger worden geleverd door een van onze partners bij jou in de buurt.

 3. Wat zijn de specificaties van de MZ-101? Je kunt een overzicht van de eigenschappen van de MZ-101 vinden op de pagina met specificaties. Klik op de onderstaande knop voor het overzicht.

  Specificaties MZ-101
 4. Hoe kan ik een MZ-101 registreren? Je kunt een nieuwe MZ-101 registreren via de website van Canal Digitaal, je hebt dan binnen één uur beeld. Zo kun je de ontvanger gemakkelijk voorzien van een hoofdabonnement.
  Belangrijke opmerking: Heb je al een hoofdabonnement en wil je een MZ-101 registreren als extra ontvanger op een tweede of derde kijkpunt? Log dan in op Mijn Canal Digitaal om je ontvanger aan je bestaande abonnement te koppelen.

 5. Hoe kan ik de ontvanger aansluiten zonder HDMI? Als je TV niet beschikt over een HDMI-aansluiting kun je de ontvanger verbinden via een composietkabel (geel/wit/rood).

  Meer informatie
 6. Hoe kan ik een nieuwe zenderlijst inladen? Wanneer Canal Digitaal een nieuwe zenderlijst aanbiedt wordt de nieuwe zenderlijst automatisch ingeladen bij het opstarten van de ontvanger. Als je ontvanger verbonden is met internet wordt de zenderlijst ingeladen in standby-modus. Wil je handmatig een zenderlijst inladen dan kan dat via het menu van de ontvanger.

  Handmatig inladen
 7. Hoe kan ik gebruik maken van de interactieve diensten? Je kunt gebruik maken van verschillende interactieve diensten als je ontvanger verbonden is met internet.

  • Meer dan 100 gratis films via Canal Digitaal Films
  • Uitgebreide electronische programmagids
  • Video-on-demand via de Film1 en MovieMax catalogus

  Maak gebruik van een ethernetkabel om je ontvanger te verbinden met je modem en geniet van de extra functies.
 8. Hoe kan ik de ouderlijktoezichtcode van de ontvanger wijzigen? De ouderlijktoezichtcode kan gewijzigd worden wanneer je nog wél beschikt over de betaalpincode (standaard 1234). Heb je de betaalpincode gewijzigd, en weet je deze niet meer? Neem dan contact op met de klantenservice.

  Volg de volgende stappen om de ouderlijk-toezichtcode te wijzigen:

  • Druk op de menu-knop op de afstandsbediening van de ontvanger
  • Selecteer 'Instellingen' en druk op OK
  • Selecteer 'Ouderlijk toezicht' en druk op OK
  • Voer de huidige pincode in en kies een nieuwe pincode

  Nadat je de nieuwe pincode een tweede maal ingevoerd hebt is de code gewijzigd
 9. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de ontvanger niet automatisch uitschakelt? Om stroom te besparen en om ervoor te zorgen dat de ontvanger op regelmatige basis naar standby gaat is de ontvanger voorzien van een "auto-standbyfunctie". Deze functie is standaard ingeschakeld en zorgt ervoor dat de ontvanger na 4 uur draaien uitschakelt. Je kunt deze functie uitzetten via het menu van de ontvanger.

  Auto-standby en eco-modus
 10. Hoe kan ik voor zenders een minumumleeftijd instellen? Je kunt, naast een pincode voor erotische zenders, ook een pincode instellen voor andere zenders. Dit geldt voor zenders die in hun zenderinformatie een leeftijdscodering in het signaal meesturen.

  Volg de volgende stappen om een minimumleeftijd in te stellen. Hoe lager je de codering instelt, hoe sneller je een pincode zult zien op een zender die mogelijk gevoelige content uitzendt.

  Minimumleeftijd instellen
 11. Hoe kan ik de taalinstelling wijzigen? De MZ-101 ondersteunt weergave van verschillende talen in het menu, de onderstiteling en de audioweergave. Je kunt de voorkeurstalen hiervoor instellen via het menu van de ontvanger.

  Taalinstelling wijzigen
 12. Hoe kan ik de afstandsbediening instellen op mijn tv?
  • Je TV in-/uitschakelen
  • Het geluid van je TV bedienen
  • Het geselecteerde invoerkanaal wijzigen

  Taalinstelling wijzigen