M7 MP-201 Installeren en gebruiken

INTERACTIEVE HD-RECORDER MET GEÏNTEGREERDE SMARTCARD

De M7 MP-201 is een interactieve HD-PVR met geïntegreerde smartcard. Door gebruik te maken van een dubbele satelliet-tuner mis je nooit meer je favoriete programma's. Hiernaast beschik je met deze recorder over een toegankelijke electronische programmagids en heb je keuze uit een rijke variate aan films en series uit de MovieMAX-catalogus.

Veelgestelde vragen

 1. HOE KAN IK DE MP-201 INSTALLEREN? Maak gebruik van de onderstaande instructievideo voor informatie over installatie van de MP-201.
 2. WAAR KAN IK DE MP-201 BESTELLEN? De MP-201 kun je bestellen via onze webshop. Wanneer je de ontvanger voor op werkdagen 15.00u besteld heb je hem de volgende werkdag al in huis! Daarnaast kan de ontvanger worden geleverd door een van onze partners bij jou in de buurt.

 3. WAAR VIND IK DE HANDLEIDINGEN VOOR DE MP-201? Je kunt de handleidingen voor de MP-201 vinden op de downloads-pagina van onze website.

  DOWNLOADS
 4. WAT ZIJN DE SPECIFICATIES VAN DE M7 MP-201? Je kunt een overzicht van de eigenschappen van de MP-201 vinden op de pagina met specificaties. Klik op de onderstaande knop voor het overzicht.

  Specificaties MP-201
 5. Hoe kan ik een MP-201 registreren? Je kunt een nieuwe MP-201 registreren via de website van Canal Digitaal, je hebt dan binnen één uur beeld. Zo kun je de ontvanger gemakkelijk voorzien van een hoofdabonnement.
  Belangrijke opmerking: Heb je al een hoofdabonnement en wil je een MP-201 registreren als extra ontvanger op een tweede of derde kijkpunt? Log dan in op Mijn Canal Digitaal om je ontvanger aan je bestaande abonnement te koppelen.

 6. Hoe kan ik de ontvanger aansluiten zonder HDMI? Als je TV niet beschikt over een HDMI-aansluiting kun je de ontvanger verbinden via een composietkabel (geel/wit/rood).

  Meer informatie
 7. Hoe kan ik een nieuwe zenderlijst inladen? Wanneer Canal Digitaal een nieuwe zenderlijst aanbiedt wordt de nieuwe zenderlijst automatisch ingeladen bij het opstarten van de ontvanger. Als je ontvanger verbonden is met internet wordt de zenderlijst ingeladen in standby-modus. Wil je handmatig een zenderlijst inladen dan kan dat via het menu van de ontvanger.

  Handmatig inladen
 8. Hoe kan ik gebruik maken van de interactieve diensten? Je kunt gebruik maken van verschillende interactieve diensten als je ontvanger verbonden is met internet.

  • Meer dan 100 gratis films via Canal Digitaal Films
  • Uitgebreide electronische programmagids
  • Video-on-demand via de Film1 en MovieMax catalogus

  Maak gebruik van een ethernetkabel om je ontvanger te verbinden met je modem en geniet van de extra functies.
 9. Hoe kan ik de ouderlijktoezichtcode van de ontvanger wijzigen? De ouderlijktoezichtcode kan gewijzigd worden wanneer je nog wél beschikt over de betaalpincode (standaard 1234). Heb je de betaalpincode gewijzigd, en weet je deze niet meer? Neem dan contact op met de klantenservice.

  Volg de volgende stappen om de ouderlijk-toezichtcode te wijzigen:

  • Druk op de menu-knop op de afstandsbediening van de ontvanger
  • Selecteer 'Instellingen' en druk op OK
  • Selecteer 'Ouderlijk toezicht' en druk op OK
  • Voer de huidige pincode in en kies een nieuwe pincode

  Nadat je de nieuwe pincode een tweede maal ingevoerd hebt is de code gewijzigd
 10. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de ontvanger niet automatisch uitschakelt? Om stroom te besparen en om ervoor te zorgen dat de ontvanger op regelmatige basis naar standby gaat is de ontvanger voorzien van een "auto-standbyfunctie". Deze functie is standaard ingeschakeld en zorgt ervoor dat de ontvanger na 4 uur draaien uitschakelt. Je kunt deze functie uitzetten via het menu van de ontvanger.

  Auto-standby en eco-modus
 11. Hoe kan ik voor zenders een minumumleeftijd instellen? Je kunt, naast een pincode voor erotische zenders, ook een pincode instellen voor andere zenders. Dit geldt voor zenders die in hun zenderinformatie een leeftijdscodering in het signaal meesturen.

  Volg de volgende stappen om een minimumleeftijd in te stellen. Hoe lager je de codering instelt, hoe sneller je een pincode zult zien op een zender die mogelijk gevoelige content uitzendt.

  Minimumleeftijd instellen
 12. Hoe kan ik de taalinstelling wijzigen? De MP-201 ondersteunt weergave van verschillende talen in het menu, de ondertiteling en de audioweergave. Je kunt de voorkeurstalen hiervoor instellen via het menu van de ontvanger.

  Taalinstelling wijzigen
 13. Hoe kan ik de afstandsbediening instellen op mijn tv?
  • Je TV in-/uitschakelen
  • Het geluid van je TV bedienen
  • Het geselecteerde invoerkanaal wijzigen

  Taalinstelling wijzigen