Denson 1010 Road

Denson 1010 Road

De Denson 1010 Road is een compacte en toch veelzijdige satellietontvanger. De ontvanger beschikt over een interne kaartlezer én een CA-slot waardoor je zowel met een losse smartcard als een CI(+) module gebruik kunt maken van deze ontvanger.

De ontvanger is geschikt voor het gebruik van Canal Digitaal en is door de mogelijkheid om de ontvanger op 12volt aan te sluiten zeer geschikt voor het gebruik in een camper of caravan.

Veelgestelde vragen

Maak een keuze uit de onderstaande veelgestelde vragen voor meer informatie over het gebruik van de Denson 1010 Road. Staat je vraag er niet bij? Raadpleeg dan de handleiding of de website van de fabrikant.

 1. Wat zijn de specificaties?
  Functie Waarde
  Tuner DVB-S/DVB-S2 Satellite Compliant (MPEG-II/ MPEG-IV/ H.264)
  Zenderlijst Fastscan beschikbaar
  Voeding 12VDC aansluiting (9 - 36 VDC, externe stabilisator niet nodig)
  Aan/uit schakelaar 1x
  IR-sensor 1x
  Montageset 1x
  DiSEqC 1.0 / 1.1 / 1.2 / 1.3 /USALS en UniCable
  Geheugen 100 satellieten, 4000 TP's, 6100 kanalen, 8 favorietengroepen
  PVR mogelijkheid Mogelijk via USB
  EPG 7 dgn vooruit
  Teletekst Ja
 2. Hoe installeer ik de ontvanger? Stap 1. Sluit de ontvanger aan op het stopcontact middels de bijgeleverde voedingsadapter.
  Stap 2. Sluit de ontvanger aan op de televisie middels een HDMI/Scart-kabel.
  Stap 3. Zorg ervoor dat de ontvanger aan staat middels de I/O-schakelaar op de achterzijde.
  Stap 4. Plaats de smartcard en/of CI-module.
  Stap 5a. Gebruik je een losse smartcard? Dan dient deze direct te worden ingevoerd in de smartcardlezer van de ontvanger (boven het CA-slot). De smartcard dient geplaatst te worden met de chip naar onder. De barcode en het nummer zijn dan zichtbaar.
  Stap 5b. Gebruik je een CI(+) module? Dan dient deze te worden ingevoerd in het CA-slot. Zorg ervoor dat de module geplaatst is met de afbeelding naar boven. Als je bij de module nog een losse smarcard gebruikt wijst de kaart met de chip naar boven.
  Stap 6. Kies in het installatie menu de taal "Nederlands" en druk op OK.
  Stap 7: Kies vervolgens de juiste gegevens voor het inladen van de zenderlijst (Provider: Canal Digitaal HD/Satelliet: Astra 23.5E).
  Stap 8: Selecteer "Start zoeken" en wacht tot het inladen van de zenderlijst is voltooid. Hierna kun je de ontvanger weer gebruiken.
 3. Hoe plaats ik de smartcard/CI(+) module? Gebruik je een losse smartcard? Dan dient deze direct te worden ingevoerd in de smartcardlezer van de ontvanger (boven het CA-slot). De smartcard dient geplaatst te worden met de chip naar onder. De barcode en het nummer zijn dan zichtbaar.
  Gebruik je een CI(+) module? Dan dient deze te worden ingevoerd in het CA-slot. Zorg ervoor dat de module geplaatst is met de afbeelding naar boven. Als je bij de module nog een losse smarcard gebruikt wijst de kaart met de chip naar boven.
 4. Hoe kan ik de signaalsterkte bekijken? Stap 1. Druk op de menuknop op de afstandsbediening van de ontvanger.
  Stap 2. Selecteer "Installatie" en druk op OK.
  Stap 3. Selecteer "Antenne instelling" en druk op OK.
  Stap 4. Voer de pincode in (standaard 0000).
  In dit menu zie je de signaalsterkte van de geselecteerde satelliet. Welke satelliet er geselecteerd hebt staat bovenaan, bij "Satelliet".

  Wil je de signaalsterkte van een andere satelliet bekijken? Selecteer dan de satelliet, druk op OK en kies een van de beschikbare satellieten.
 5. Waar vind ik de handleiding? Raadpleeg de website van Denson voor de gebruikershandleiding.

  Denson website