Installatie CanalDigitaal Internet en Bellen

 • Heb je een Internet en Bellen-pakket bij CanalDigitaal afgesloten? Dan installeer je, behalve bij Glasvezel, zelf je modem. Op deze pagina vind je meer informatie en een filmpje over het aansluiten van Internet en Bellen van CanalDigitaal. De filmpjes op deze pagina gaan over het Experia modem dat vanaf oktober 2013 standaard wordt bijgeleverd. Heb je een ouder modem van het merk Zyxel? Bekijk dan hier de filmpjes met meer informatie specifiek voor de oudere modems »  Controleer de inhoud
  Controleer als eerste de inhoud van je Internet en Bellen-pakket. Hierin vind je een modem inclusief adapter, een snelstart-handleiding, kabels en achterop je modem de codes van je netwerk. Leg zelf nog een telefoonstekker klaar.

  Modem aansluiten
  Zoek de hoofdaansluiting voor de telefoonlijn (meestal in de woonkamer). Haal een eventueel aangesloten telefoon hieruit. Sluit het kabeltje voor de telefoonlijn aan op de telefoonstekker en steek de stekker in het aansluitpunt. Steek vervolgens de andere kant van de kabel in het modem. Sluit vervolgens de adapter aan op het modem en steek de stekker in het stopcontact. Je kunt het modem nu aanzetten. Controleer na 5 tot 10 minuten of het 'power'-, 'internet'- en 'dsl'-lampje continu branden.

  Je kunt nu de ethernetkabel in het modem steken en hiermee je computer aansluiten op je modem. Je bent nu aangesloten op het internet!

  Steek de telefoonkabel uit je telefoon nu in de 'phone'-poort van het modem. Ook je telefoon is nu aangesloten!

  Draadloos internet instellen
  Wil je gebruik maken van draadloos internet? Controleer dan als eerste of het lampje bij 'wireless' op je modem groen brandt. Brandt het niet? Klik dan op het knopje 'wireless on/off', het lampje gaat dan aan.  Op de achterkant van het modem vind je de naam van het modem (of SSID) en de beveiligingscode (WPA2-sleutel). Je computer geeft als het goed is een melding dat er WiFi-netwerken gedetecteerd zijn. Klik deze melding aan, kies voor het netwerk dat op je modem (achter SSID) staat, kies voor 'verbinding maken' en vul de beveiligingscode (WPA2-sleutel) in. Let erop dat de beveiligingscode hoofdlettergevoelig is, je dient deze precies zo in te voeren als hij op het modem staat. Je WiFi-verbinding is nu ingesteld.

  Internet en Bellen installeren met modem van voor oktober 2013
  Heb je een (Zyxel) modem dat geleverd is voor oktober 2013? Dan werkt het installeren van Internet en Bellen en een WiFi-netwerk net iets anders dan met de nieuwe modems. De stappen zijn gelijk, maar het modem ziet er iets anders uit en is van het merk Zyxel. Bekijk hier de filmpjes met meer informatie specifiek voor de oudere modems »

CanalDigitaal® is een merk gebruikt door M7 Group S.A. | Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg | 

R.C.S. Luxembourg : B 148.073 | Vestigingsvergunning n° 00143760/1 | Algemene voorwaarden | Privacy & Disclaimer | Over ons