Ik kan de app niet vinden

De Canal Digitaal TV App is alleen beschikbaar in de Nederlandse appstores. Staat je telefoon ingesteld op een buitenlandse taal of regio? Dan kan dit mogelijk de oorzaak zijn. Pas de taal- of regio-instellingen aan naar Nederland (indien mogelijk) en probeer het opnieuw.

google play appstore

De app is mogelijk ook niet vindbaar als je apparaat niet voldoet aan de systeemvereisten.

Voor Apple: iOS 11
Voor Android: Android 7

Om de Smart TV App te zoeken, gebruik je de appstore van je tv en zoek je naar Canal Digitaal. Gevonden? Dan kun je de app installeren. Kun je de app niet vinden? Dan is je tv waarschijnlijk niet geschikt.

Bekijk de lijst van alle geschikte smart-tv’s. Op deze lijst staan alle tv’s waar we de app op hebben getest. Mogelijk is jouw tv dus wel geschikt, maar staat hij (nog) niet op de lijst. In dat geval kun je de app dus gewoon installeren en gebruiken als hij in de appstore staat. We kunnen dan alleen niet garanderen dat de app helemaal naar behoren werkt. 

Ik kan niet inloggen

Om in te kunnen loggen op de Canal Digitaal TV App is het van belang dat je een Mijn Canal Digitaal-account hebt geregistreerd. Heb je nog geen account of weet je je wachtwoord niet meer? Maak dan gebruik van een van de onderstaande pagina's:.

Belangrijk: je kunt alléén inloggen als je een actief abonnement hebt. Heb je een TV op Vakantie Flex abonnement? Dan kun je alleen inloggen binnen een actieve vakantie maand.

Mijn Canal Digitaal account aanmaken

Een nieuw wachtwoord instellen

Ik heb geen beeld

Als je wél kunt inloggen maar geen beeld krijgt bij het starten van Live TV of TV Gemist, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Welke oplossing dit is, is afhankelijk van het type apparaat dat je gebruikt. Maak hieronder een keuze uit de verschillende apparaten.

Problemen oplossen met Windows of Mac
Problemen oplossen met de Android app
Problemen oplossen met de iOS app

Slecht of haperend beeld

Als je slecht of haperend beeld hebt, komt dit waarschijnlijk door de internetsnelheid die je haalt op het apparaat dat je gebruikt. De app toont dan automatisch een lagere kwaliteit. De beeldkwaliteit verbetert als er weer voldoende internetsnelheid gehaald wordt.

Blijft het beeld slecht? Controleer dan of je de internetsnelheid kunt verbeteren. Je hebt minimaal een snelheid van 12 Mb/s nodig.

Deel je het internet met huisgenoten? Dan kan een hogere snelheid nodig zijn.

Ik krijg een foutmelding

Check ons overzicht van foutmeldingen om te kijken wat je het beste kan doen bij de melding die je krijgt.

De meeste foutmeldingen zijn opgebouwd uit een letter en een cijfer. De letter staat vaak voor het platform waarop de foutmelding voorkomt, zoals de tv-ontvanger of app. Voor de app heb je de volgende mogelijkheden:

Apparaat-type

Letter

Voorbeeld foutcode

Android

A

A100

iOS

P

P100

Web

W

W100

Smart TV

C

C100

 

Problemen met casten

Via de Canal Digitaal TV App voor Android of iOS kun je gemakkelijk casten naar je favoriete scherm via Chromecast of Airplay. Ervaar je problemen bij het gebruik van de app in combinatie met Chromecast of Airplay? Bekijk dan de meest gebruikte oplossingen.