Heb je beeld met je ontvanger maar werkt de afstandsbediening niet goed (of zoals je gewend bent)? Raadpleeg dan deze pagina voor informatie voor het oplossen van problemen.

De afstandbediening doet niets

Als de afstandsbediening van je ontvanger helemaal niet reageert is het als eerste raadzaam om de satellietontvanger eens te resetten

  1. Haal de stekker van de ontvanger uit het stopcontact
  2. Wacht 30 tot 60 seconden
  3. Sluit de ontvanger weer aan op het stopcontact
  4. Zet de ontvanger weer aan en wacht tot je beeld hebt

Probeer hierna nogmaals of de afstandsbediening werkt. Is dit niet het geval? Sluit dan uit dat het probleem veroorzaakt wordt door de batterijen te vervangen.

IR-extender controleren/ontkoppelen

Gebruik je een MZ-101 of MP-201? Controleer dan of je de IR-extender hebt aangesloten. Als de IR-extender is aangesloten is het van belang dat het "oogje" bereikbaar is voor de afstandsbediening. Je kunt de IR-extender ook ontkoppelen als de ontvanger niet is weggewerkt.

Veelbekeken blogberichten

Opnieuw uitrichten

Richt je je schotel zelf opnieuw uit? Dan hebben we handige tips die je helpen. Zo heb je altijd het beste beeld.

Schotel uitrichten

TV App installeren

Met je Canal Digitaal abonnement maak je gratis gebruik van de Canal Digitaal TV App. Zo kijk je overal waar je bent op je computer, laptop, tablet of Smart-tv.

TV App installeren

Deze week op tv

Geen idee wat je moet kiezen? Gelukkig hebben we onze tv-specialisten paraat, zij zoeken iedere week het beste van de Nederlandse tv bij elkaar.

Deze week op tv