Bevriezend beeld met melding 'gecodeerd signaal'

 • Heb je last van een bevriezend beeld en krijg je vervolgens de melding 'gecodeerd signaal' of 'gecodeerd programma', terwijl die zender wel gewoon tot jouw bestelde zenderpakket behoort? Dan ligt het waarschijnlijk aan de software van je ontvanger.

  Software-updates
  De ontvangers van CanalDigitaal maken, net als alle andere tv-ontvangers, gebruik van software waarmee het beeldsignaal vertaald wordt voor je tv. Ook bijvoorbeeld de weergave van de tv-gids en de manier waarop het menu is ingedeeld wordt geregeld door de software op je ontvanger. Continu wordt er aan deze software gewerkt, om de gebruikerservaring te verbeteren of om ervoor te zorgen dat nieuwe uitzendtechnieken door je ontvanger verwerkt kunnen worden. Deze verbeteringen worden geïnstalleerd op je ontvanger door software-updates, die via de satelliet naar je ontvanger worden gestuurd. De ontvangers van Philips en M7 updaten de software vanzelf, en ook de gecertificeerde ontvangers zouden geen problemen moeten ondervinden bij software-updates.

  Gemiste update
  Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je een software-update hebt gemist, doordat je ontvanger bijvoorbeeld uit stond of niet aangesloten was op je schotel. Als je beeld bevriest en vervolgens de melding 'gecodeerd signaal' geeft, is de kans groot dat je ontvanger verouderde software heeft. Via het menu van je ontvanger kan je over het algemeen heel gemakkelijk een software-update installeren. Kijk op www.ikverhuismee.tv voor een overzicht van alle gecertificeerde ontvangers en een handleiding over het updaten van je software.

  Onderstaand vind je een film over de storing 'bevriezend beeld' in combinatie met de melding 'gecodeerd signaal':

  Smartcard heractiveren
  Is je software up-to-date, maar krijg je nog steeds de melding 'gecodeerd signaal'? Dan helpt het wellicht om je smartcard te heractiveren.

CanalDigitaal® is een merk gebruikt door M7 Group S.A. | Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg | 

R.C.S. Luxembourg : B 148.073 | Vestigingsvergunning n° 00143760/1 | Algemene voorwaarden | Privacy & Disclaimer | Over ons