Gewijzigde zenderlijst

Vanaf 1 juni biedt Canal Digitaal een gewijzigde zenderlijst aan. Met deze wijziging worden een aantal leuke nieuwe zenders aan onze abonnementen toegevoegd.

 • BBC First HD
 • BBC Entertainment 
 • FightBOX
 • RTL Crime (wordt omgezet naar satellietzender vanaf Rijk, Bomvol)
 • Insight HD (nu voor alle abonnees)

Helaas worden er ook een aantal zenders verwijderd. Deze zenders kunnen we niet langer aanbieden omdat we geen nieuwe overeenkomst met aanbieder Discovery hebben kunnen sluiten. De zenders die je na een juni niet meer kunnen bekijken zijn:

 • Discovery
 • Investigation Discovery
 • Eurosport 1 en 2
 • TLC
 • Animal Planet

Hoewel er op dit moment geen overeenkomst is, blijven we met Discovery in gesprek.


Nieuwe zenderlijst inladen

Om je ontvanger te voorzien van de nieuwe lijst, wordt er een nieuwe zenderlijst aangeboden. Heb je een ontvanger van Canal Digitaal? Dan wordt deze automatisch ingeladen via internet (indien verbonden) of via de satelliet.

Heb je een ontvanger van een ander merk, dan kun je een nieuwe zenderlijst inladen via het menu van de ontvanger.

Zenderlijst inladen

Je vindt hier een overzicht van de zenders in de lijst.


Handmatig zenders toevoegen

Met sommige ontvangers/tv's moet je nieuwe zenders handmatig toevoegen. Raadpleeg de handleiding of de website van de fabrikant voor instructies.

Je kunt gebruik maken van de volgende gegevens.

Zender Kanaalnummer Gegevens/wijziging
BBC First HD 18 ASTRA 23,5 – 12.187 – Horizontaal – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK (transponder 3225)
BBC Entertainment 19 ASTRA 23,5 – 11.739 – Verticaal – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK (transponder 3202)
FightBox 29 NASTRA 23,5 – 11.739 – Verticaal – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK (transponder 3202)
RTL Crime 51 ASTRA 23,5 – 11.739 – Verticaal – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK (transponder 3208).
Mezzo 53 Wordt toegevoegd voor de Canal Digitaal TV App en livetv.canaldigitaal.nl voor Royaal-klanten.
Insight HD 26 Is vanaf 1 juni ook te bekijken door klanten met Mediaguard 3-smartcards (losse smartcards).

Veelgestelde vragen

 1. Wat betekent dit voor mijn zenderpakket? Vanaf 1 juni wordt een aantal zenders toegevoegd (met name BBC) en verdwijnt een aantal zenders (zenders van de Discovery Group).
 2. Hoe worden de wijzigingen doorgevoerd? De nieuwe zenderlijst wordt automatisch ingeladen op je M7-ontvanger. Gebruik je een andere ontvanger? Dan kun je de zenderlijst inladen via het gebruikersmenu.
 3. Waarom vallen de Discovery-zenders weg? Canal Digitaal en de Discovery Group hebben geen nieuwe overeenkomst weten af te sluiten. Wel blijven partijen met elkaar in gesprek.
 4. Krijg ik nog wel waar ik voor betaal? Wij blijven volwaardige zenderpakketten aanbieden en geloven dat het pakket dat we nu aanbieden dus ook nog steeds volwaardig is met ook de toevoeging van mooie nieuwe zenders. Het aanbod van documentaire- en reality programma’s zoals die te zien zijn op Discovery Channel, Animal Planet en TLC is ruim vertegenwoordigd binnen onze pakketten. Denk aan National Geographic, National Geographic Wild, Insight HD, Love Nature, maar bijvoorbeeld ook aan RTL 7, Net5 en Veronica. Daarentegen zien wij de programmering op BBC First en BBC Entertainment als een echte aanvulling op onze pakketten.
 5. Komen de zenders weer terug? Daar is op dit moment geen zicht op. Ondanks het feit dat Canal Digitaal en Discovery geen nieuwe overeenkomst hebben afgesloten blijven beide partijen echter in gesprek.
 6. Wat gebeurt er met de prijs van mijn abonnement? De prijzen van de abonnementen veranderen niet naar aanleiding van deze wijziging.
 7. Waar vind ik een overzicht van de gewijzigde zenderlijst voor satelliet? Dit overzicht vind je vanaf 1 juni op https://www.canaldigitaal.nl/downloads/

Wat vind je van deze pagina?

Bedankt voor je feedback.

Goed! 😃
Kan beter 😐

Heb je nog vragen? Bekijk dan een van onze andere veelgestelde vragen, of neem contact op met de klantenservice.