Schotelantenne

 • Satellietschotel

  Schotelantenne

  Een schotelantenne, of satelliet schotel, heb je nodig om het digitale televisiesignaal vanaf de satelliet te ontvangen. De schotel fungeert hierbij als een 'grote spiegel', die het signaal opvangt en gebundeld reflecteert naar de kop. Deze ontvangstkop wordt ook wel LNB genoemd, en wordt gemonteerd op je schotel. Vanaf de kop gaat het signaal, via de kabels en de HD-satellietontvanger naar je tv. Al deze componenten zijn nodig om te genieten van CanalDigitaal HDTV in haarscherpe kwaliteit.

  Tegenwoordig zijn schotelantennes verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Bij CanalDigitaal krijg je bij je digitale televisie, TV + Internet of Alles in 1 abonnement altijd de grijze satellietschotel van 64 cm doorsnee van Triax meegeleverd. Met deze schotel is in heel Nederland het satellietsignaal uitstekend te ontvangen.

  Zenders via je schotelantenne

  Via je satelliet schotel ontvang je het grootste aantal (buitenlandse) televisiezenders. Via de satelliet zijn er, buiten de Nederlandse zenders waarvoor je een abonnement aflsluit, vele (HD)zenders die gratis 'in de lucht hangen'. Dit zijn de zogenaamde Free to Air zenders. Met een schotel zijn deze gemakkelijk te ontvangen en geniet je dus van vele extra zenders bovenop je zenderpakket. Afhankelijk van de schotel die je kiest, is het ook mogelijk om ook de Britse vrij te ontvangen zenders te kijken.

  • De DuoSat schotelantenne van Triax ontvangt het signaal van twee satellieten; dit zijn de ASTRA 19,2 en de ASTRA 23,5
  • De TripleSat schotelantenne ontvangt het signaal van drie satellieten, namelijk de ASTRA 19,2, de ASTRA 23,5 en de ASTRA 28,2 waar de Britse zenders op worden uitgezonden.

  Afhankelijk van het zenderpakket waarvoor je kiest is het mogelijk om in combinatie met je satellietset van CanalDigitaal tot maar liefst 50 HD-zenders en meer dan 300 digitale tv-zenders te ontvangen.

  schotelantenne

  Schotelantenne kopen

  Is je schotelantenne aan vervanging toe? Of wil je een losse satelliet schotel kopen? Dan kun je terecht in onze webshop. Ben je op zoek naar een schotelset, met een volledige uitrusting om satelliet tv te kunnen ontvangen? Dan kun je kiezen voor een schotelset in bruikleen, maar je kunt ook een volledige schotelset kopen in onze webshop. Voor het complete overzicht met schotelsets in bruikleen ga je naar het overzicht met HDTV pakketten.

  Kijk tenslotte voor schotelsets voor recreatief gebruik, bijvoorbeeld voor in je caravan of camper of in je tweede huis, eens bij onze mogelijkheden voor tv in het buitenland. Let er bij de aanschaf van een schotel altijd op dat deze groot genoeg is voor de ontvangst bij jou (in Nederland 64 cm) en dat deze goed werkt in combinatie met je LNB.

  Schotelantenne installeren

  Als je een nieuw pakket via de website bestelt, wordt je schotelantenne altijd gratis door onze monteurs geïnstalleerd. Als je in de webshop je apparatuur bestelt, dan dien je zelf voor de installatie te zorgen. Wil je zelf je schotelantenne plaatsen? Dan vind je hier een filmpje dat laat zien hoe je dit het beste kunt doen. Als je schotel, bijvoorbeeld door harde wind, is verschoven kan het zijn dat je je zenders niet meer goed ontvangt. Dan kun je het beste je schotelantenne opnieuw uitrichten. Meer info over het richten van je schotelantenne vind je hier.

  Schotelverbod?

  Je kunt een schotel van 64 cm normaal gesproken zonder vergunning van de gemeente plaatsen. Zie voor meer informatie ook de brochure (schotel)antennes van de Rijksoverheid.
  Een schotelverbod is in principe niet rechtsgeldig en zelfs in strijd met de Europese grondwet. Je mag namelijk zelf bepalen op welke wijze je je radio- en televisiesignalen ontvangt. Er mogen in bijzondere gevallen wel regels worden gesteld aan de maximale grootte van je schotel, bevestiging en bijvoorbeeld de kleur.
  Wanneer je wordt geconfronteerd met een schotelverbod is het verstandig de verbiedende partij te wijzen op het feit dat een schotelverbod niet rechtsgeldig is. Daarnaast zijn er diverse oplossingen om de verbiedende partij tegemoet te komen. Je kunt bijvoorbeeld een transparante schotel aanschaffen, kiezen voor een kleinere schotel of je schotel op een tegelvoet plaatsen indien je de schotel niet mag bevestigen aan de gevel.

CanalDigitaal® is een merk gebruikt door M7 Group S.A. | Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg | 

R.C.S. Luxembourg : B 148.073 | Vestigingsvergunning n° 00143760/1 | Algemene voorwaarden | Privacy & Disclaimer | Over ons