Waarom moet ik mijn smartcard soms heractiveren?
Terug naar de blog

Waarom moet ik mijn smartcard soms heractiveren?

11-3-2019 Durf te vragen

Ga je binnenkort op vakantie weer tv kijken via de schotel? Dan is het altijd goed om van tevoren alvast even je set op te zetten. Je wilt natuurlijk niet op de camping in Zuid-Frankrijk staan met zwart beeld!

Goed voorbereid op vakantie met de Vakantie-pakketten

Als je je smartcard een tijdje niet gebruikt kan het zijn dat de rechten op deze kaart zijn verlopen. Door simpelweg je set aan te zetten is dit met een uurtje automatisch opgelost. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat je schotel goed is uitgericht. Dit kan een andere reden zijn dat je geen beeld hebt. Meer hierover lees je in het blog met tips voor je schotel uitrichten.

Hoe kan het dat mijn rechten zijn verlopen?

Om de rechten per smartcard actueel te houden, wordt elke zeventiende van de maand een puls naar de kaart gestuurd via een satellietsignaal. Met deze puls worden je rechten om betaalde kanalen te kijken verlengd. Wanneer je je smartcard (of ontvanger met ingebouwde smartcard) langere tijd niet gebruikt, kan het voorkomen dat je deze puls niet ontvangt. Ontvang je deze niet, dan verlopen de rechten voor je abonnement. Deze krijg je eenvoudig weer terug door je smartcard automatisch te laten heractiveren.

Hoe heractiveer ik automatisch mijn smartcard?

Het heractiveren van je smartcard gaat geheel automatisch. Volg simpelweg de volgende drie stappen:

  1. Als je een losse Mediaguard 3-smartcard gebruikt, plaats deze dan in je ontvanger.
  2. Zet de ontvanger voor een uur aan op de zender NPO 1 HD. Wissel tussendoor niet van zender.
  3. Zap na een uur naar een andere zender in je abonnement. Zodra je smartcard geheractiveerd is, zie je weer beeld op je abonnementszenders.

Na het afstemmen op NPO 1 HD ontvangt de smartcard binnen een uur de juiste rechten.

Nederlandse tv kijken op vakantie

Met de Vakantie-pakketten van Canal Digitaal kijk je in bijna heel Europa naar Nederlandse televisie via de schotel: 69 tv-zenders, waarvan 23 in HD. Met de Flex-pakketten ontvang je daarbij ook FOX Sports 1 HD. Met alle pakketten heb je gratis toegang tot de CANAL+ App wanneer het pakket actief is, waardoor je ook altijd tv en heel veel filsm en series kijkt via je smartphone of tablet. Op Vakantie Basis Met Vakantie Basis kijk je van 21 maart tot en met 21 september non-stop tv van Canal Digitaal. Perfect als je lekker lang op vakantie gaat in de lente en zomer. Op Vakantie Flex 6 Met Vakantie Flex 6 kies je zelf 6 vakantiemaanden waarin jij tv wilt kijken. Voor als je het hele jaar door op vakantie gaat maar toch flexibel wilt blijven. Je tegoed is 12 maanden inzetbaar. Op Vakantie Flex 3 Met Vakantie Flex 3 kies je zelf 3 vakantiemaanden wanneer jij tv wilt kijken. Zo blijf je flexibel op de maanden dat je op vakantie gaat. Je tegoed is 12 maanden inzetbaar. Ga je op vakantie? Met bovenstaande stappen kan je onbezorgd achteroverleunen wanneer je favoriete Nederlandse tv-programma begint. Dat geeft toch een lekker gevoel.