Smartcard bestellen

Sinds 2016 levert Canal Digitaal geen nieuwe losse smartcards meer. In plaats hiervan kun je gebruik maken van onze module of ontvanger met geïntegreerde smartcard:

> M7 CAM-701/CAM-803: CI+ module met geïntegreerde smartcard
> M7 MZ-101/MZ-102: Interactieve HD-ontvanger met geïntegreerde smartcard
> M7 MP-201: Interactieve HD-recorder met geïntegreerde smartcard

Ben je al in bezit van een ontvanger met CA-slot? Dan kun je gebruik maken van de CAM-701 in plaats van de losse smartcard.

CAM-803 Bestellen

Smartcard heractiveren

Wanneer je je smartcard gedurende langere tijd niet gebruikt kan het voorkomen dat de rechten voor je abonnement verlopen. Je krijgt dan de melding 'geen rechten' of 'gecodeerd signaal'.

Neem je je smartcard na deze periode weer in gebruik, zorg er dan voor dat de juiste rechten worden ontvangen door onderstaande stappen te doorlopen.

1. Als je een losse Mediaguard 3-smartcard gebruikt controleer je of deze op de juiste wijze in je ontvanger geplaatst is.

2. Zet de ontvanger gedurende een uur aan op de zender NPO 1 HD of op kanaal 44: Canal Digitaal Info & Nieuws en wissel ondertussen niet van zender.

3. Zap na een uur na een andere zender in je abonnement. Je zult zien dat je nu beeld hebt op je abonnementszenders.

Je kunt je smartcard ook zelf heractiveren. smartcard heractiveren

Smartcard registreren

Ben je in het bezit van een nieuwe ontvanger (of CI+ module) met geïntegreerde smartcard? Dan kun je deze registreren en voorzien van een abonnement via onze website.

Direct registreren

Extra smartcard registreren

Als je al een Canal Digitaal abonnement hebt en een tweede of derde smartcard/ontvanger/module wilt registreren voor gebruik op een extra kijkpunt kun je dit doen via je Mijn Canal Digitaal-account.

Log dan in op Mijn Canal Digitaal en kies 'Registreren'.

Naar Mijn Canal Digitaal

Geïntegreerde smartcards

Onze laatste generatie satelliet-ontvangers en CI(+) modules zijn uitgerust met een ingebouwde en gekoppelde smartcard.

Door deze eigenschap wordt het mogelijk om uw ontvanger beter te beveiligen, voor te bereiden op de toekomst en te voorzien van interactiviteit.

De smartcard is gekoppeld aan de bijbehorende ontvanger of module en kan niet worden verwijderd. 

Mediaguard 3 Smartcards

De oranje/grijze smartcards werden in het verleden geleverd bij de Canal Digitaal abonnementen en zijn geschikt voor de ontvangst van MPEG-4 gecomprimeerde zenders en zenders in HD. In combinatie met een ontvanger met ingebouwd smartcard-slot of een CI-module kijk je de beste kwaliteit satelliet-televisie.

Canal Digitaal is in 2016 gestopt met de levering van dit type smartcards.

Mediaguard 2 Smartcards

De groene/zwartwitte smartcards is een verouderd type smartcard dat niet langer bruikbaar is voor de ontvangst van Canal Digitaal abonnementen. Registratie van deze smartcards is daarom niet meer mogelijk.

Irdeto Smartcards

De smartcards die gebruik maakten van de Irdeto-codering zijn van een verouderd type dat niet meer gebruikt kan worden voor Canal Digitaal abonnementen.