Stap 1: ontvanger aansluiten

 1. Coaxkabel: sluit je HD-ontvanger aan op de coaxkabel vanaf de LNB (ontvangstkop).
 2. Tv: sluit de ontvanger aan op je tv met de meegeleverde HDMI-kabel.
 3. Internet: sluit je MZ-102 via de LAN-kabel (niet meegeleverd) of via wifi (zie stap 2) aan op je internetrouter of modem. Alleen met een op internet aangesloten HD-ontvanger kan je extra internetzenders ontvangen, programma's herstarten of tot 7 dagen terugkijken en honderden films in de online videobibliotheek bekijken.
 4. Stroom: sluit de adapter aan (meegeleverd).
 5. USB: sluit optioneel een externe harde schijf (niet meegeleverd) aan op de USB-poort aan de zijkant van de MZ-102 om zelf programma's op te nemen en voor timeshift-functies (zie stap 3: je externe harde schijf aansluiten).
 6. Analoge output: optionele aansluiting voor audio - externe AV-adapter vereist (niet meegeleverd).

Stap 2: Installatie - Snel en Eenvoudig

Tip: met OK op de afstandsbediening bevestig je de instellingen. Met de vier pijltjestoetsen kan je navigeren en instellingen wijzigen. Vergeet niet op OK te drukken om gewijzigde instellingen op te slaan.
  1. Taal: selecteer je voorkeurstaal en bevestig met OK om verder te gaan naar de volgende stap.
  2. Netwerkverbinding: ‘LAN’ is voorgeselecteerd als je ontvanger al via een LAN-kabel is aangesloten. Bevestig dit met OK. Heb je nog geen internetkabel aangesloten, doe dit dan alsnog en selecteer ‘LAN’ bij ‘Netwerkverbinding’. Ga voor specifieke instellingen naar ‘Geavanceerd’. Je kan ook kiezen voor een draadloze verbinding (‘Wi-Fi’). Selecteer het gewenste wifi-netwerk in de lijst en voer zo nodig je wifibeveiligingssleutel in. Bevestig met OK. Als er geen internetverbinding beschikbaar is, selecteer je ‘Overslaan’.
  3. Ouderlijk toezicht: de ouderlijk toezichtspincode is ingesteld op ‘1234’. Dit is ook de algemene pincode voor het apparaat. We raden je aan deze pincode te wijzigen en de minimumleeftijd voor afgeschermde inhoud in te stellen met de pijltjestoetsen. Bevestig met OK om verder te gaan.
  4. Satellietscan: druk op OK om naar de scanpagina te gaan en selecteer ‘Start de scan’. Als de automatische scan is voltooid, druk je op OK om verder te gaan. Voor handmatige configuratie ga je naar ‘Geavanceerde instellingen’.
Belangrijk: Om de signaalsterkte te kunnen zien moet je de DiSEqC-instellingen goed zetten bij het menu-item "DiSEqC 1.0". Dit is afhankelijk van het type schotel dat je gebruikt, met de standaard schotel met DuoLNB/TripleLNB is dit als volgt:
 • ASTRA1 19.2E: DiSEqC A
 • ASTRA2 28.2E: DiSEqC C (optioneel)
 • ASTRA3 23.5E: DiSEqC B
 1. Softwarecontrole: wacht tot het systeem heeft gecontroleerd of de meest recente software is geïnstalleerd. Druk op OK om verder te gaan als er geen update beschikbaar is, of laad de update in.

Het is gelukt! Druk op OK en geniet van de geweldige diensten van Canal Digitaal.


Stap 3: Programma's opnemen

De M7 MZ-102 kan opnemen op een externe harde schijf (niet meegeleverd) of ‘in the cloud’ (netwerkopnames via internet, indien beschikbaar). Op de detailpagina van een programma zie je welke opname-opties je hebt.

 1. Zo sluit je een externe harde schijf aan op je ontvanger: sluit de USB-kabel van je externe harde schijf met een minimale opslagruimte van 16 GB en maximaal 3 TB aan op de USB-poort aan de linkerzijkant van de ontvanger.
 2. Zo kan je opnemen: ga naar de tv-gids (GUIDE op de afstandsbediening) en zoek het programma op waarin je geïnteresseerd bent
 3. Druk op OK voor de programma-details en de opname-optie(s). Indien je een externe harde schijf hebt aangesloten is de optie ‘Lokale opname’ beschikbaar. Als Canal Digitaal de optie ‘Netwerkopname’ heeft geactiveerd kan je er ook voor kiezen het programma op te nemen op een opslagruimte op internet. Indien je deze optie niet ziet, dan is deze (nog) niet beschikbaar gemaakt.
 4. Als je de opname instelt krijg je de keuze om voorafgaande en na het programma extra buffertijd in te stellen. Zo weet je zeker dat je de hele uitzending opneemt. Je kan ook in het volledige overzicht van de tv-gids een opname programmeren. Ga in de tv-gids op de naam van het programma staan dat je wilt opnemen en druk op de knop met het rode rondje. Je kan ook een opname starten met dezelfde knop als je naar een programma kijkt.

Let op: mogelijk functioneren niet alle USB-apparaten voor massaopslag goed in combinatie met je HD-ontvanger. Voor optimale prestaties bevelen wij een met USB 2.0/3.0 compatibele harde schijf aan.

Wat vind je van deze pagina?

Bedankt voor je feedback.

Goed! 😃
Kan beter 😐

Heb je nog vragen? Bekijk dan een van onze andere veelgestelde vragen, of neem contact op met de klantenservice.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot