Via de Canal Digitaal TV App voor Android of iOS kun je gemakkelijk casten naar je favoriete scherm via Chromecast of Airplay. Ervaar je problemen bij het gebruik van de app in combinatie met Chromecast of Airplay? Bekijk dan hier de meest gebruikte oplossingen.Zorg voor een goede verbinding

Om te casten via Chromecast is het van belang dat je internetverbinding voldoende snel is. Je hebt een minimale verbindingssnelheid van 10 Mbit/s nodig om video te kunnen afspelen.

Gebruik de meegeleverde kabel

Bij een van de eerdere Chromecast werd een HDMI verlengstuk meegeleverd. Gebruik deze kabel zodat je zeker weet dat de Chromecast naar behoren werkt. Bij latere versies zit de kabel vast aan de Chromecast.

Google Home installeren

Voor een optimale werking van je Chromecast is het van belang dat je de Google Home app geïnstalleerd hebt.

Casten vanaf een laptop of computer

Wil je casten via een laptop of computer? Gebruik dan Google Chrome, hiermee kun je het browserscherm naar je Chromecast sturen.

1. Start Google Chrome en navigeer naar livetv.canaldigitaal.nl.
2. Navigeer naar het programma of de film/serie die je wil afspelen
3. Klik in je browser rechtsboven op de 3 puntjes
4. Klik "Casten" en selecteer de locatie waar je wilt afspelen
5. Klik op de playknop in de browser en maximaliseer de player

Casten via Airplay: geen ondertiteling beschikbaar

Als je cast via Airplay naar een ander Apple-apparaat, is ondertiteling niet beschikbaar. Dit wordt veroorzaakt door gebrek aan ondersteuning van losse ondertitelingstreams door het Airplay platform. Je kunt dit probleem helaas niet verhelpen..