• Installatie informatie

  CanalDigitaal schotelsets zijn krachtig. Je ontvangt in principe een schotel van 64 centimeter en de bijbehorende dubbele ontvangstkop. Daarmee ben je bijna overal in Europa verzekerd van fantastisch HD beeld..

  Toch is het slim om een paar dingen te controleren. De schotel moet bijvoorbeeld ‘vrij zicht’ hebben op het zuiden. Oftewel: de plek waar de zon rond 13:00 uur staat. Gaat het om een verbinding in het buitenland? Check dan ook even je schotel bereik (zie kaartje). Is het bereik op jouw locatie niet binnen de 60cm, dan raden we een aangepaste schotel en/of ontvangstkop aan. Ga voor advies naar een dealer bij u in de buurt.

  Bekijk de installatievideo> Download de installatiehandleiding  
  Installatie - bereik  
 • Installatie informatie
  Sateliet  

  Het uitrichten van de schotel is makkelijk. Maar de schotel moet wel ‘vrij zicht’ op het zuiden hebben. Dat is de plek waar de zon om 13:00 uur staat. 'Vrij zicht' betekent dat er niets in de weg mag staan. Dus geen gebouw, boom, heuvel, enzovoorts. Is dat wel zo, dan moet de schotel een stukje worden verplaatst.

  Er zijn handige apps beschikbaar (betaald en onbetaald) voor zowel iOS als Android, waarmee je eenvoudig de richting van schotel naar de satelliet kunt vaststellen. Deze apps kun je vinden onder dish pointer of sat finder.

  Kies in de app voor de 23.5E ASTRA 3A satelliet. 

  Installatie door een deskundige monteur

  Voel je er niets voor om de apparatuur zelf te installeren? Geen probleem! Wij werken met een netwerk van satelliet specialisten die je snel verder kunnen helpen.

 • lk zoek een dealer:
 • Volg ons op
  FacebookTwitterYouTube  
  Telefoon: 0880038555 (lokaal tarief)
  Inschrijven voor de nieuwsbrief van CanalDigitaal
  Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van CanalDigitaal.