Channels

Eenvoudig zelf te installeren

Canal Digitaal schotelsets zijn krachtig. Je ontvangt in principe een schotel van 64 centimeter en de bijbehorende dubbele ontvangstkop. Daarmee ben je bijna overal in Europa verzekerd van fantastisch HD-beeld.

Toch is het slim om een paar dingen te controleren. De schotel moet bijvoorbeeld ‘vrij zicht’ hebben op het zuiden. Oftewel: de plek waar de zon rond 13:00 uur staat. Gaat het om een verbinding in het buitenland? Check dan ook even je schotelbereik (zie kaartje). Is het bereik op jouw locatie niet binnen de 60 cm, dan raden we een aangepaste schotel en/of ontvangstkop aan.
Ga voor advies naar een dealer bij jou in de buurt.

Bekijk de installatievideo

Hoe richt je de schotel uit?

Het uitrichten van de schotel is makkelijk. Maar de schotel moet wel ‘vrij zicht’ op het zuiden hebben. Dat is de plek waar de zon om 13:00 uur staat. 'Vrij zicht' betekent dat er niets in de weg mag staan. Dus geen gebouw, boom, heuvel, enzovoorts. Is dat wel zo, dan moet de schotel een stukje worden verplaatst.

Er zijn handige apps beschikbaar (betaald en onbetaald) voor zowel iOS als Android, waarmee je eenvoudig de richting van schotel naar de satelliet kunt vaststellen. Deze apps kun je vinden onder dish pointer of sat finder.

Kies in de app voor de 23.5E ASTRA 3A satelliet.

Channels

Installatie door een van onze Premium Partners

Voel je er niets voor om onze apparatuur zelf te installeren? Heb je hulp nodig met het koppelen van interactieve televisie? Wij werken samen met een netwerk van geselecteerde satellietspecialisten die je snel verder kunnen helpen. Een standaardinstallatie van een satellietset via een deze Premium Partners voldoet minimaal aan een aantal voorwaarden (Lees de voorwaarden). Neem contact op met een Premium Partner bij jou in de buurt.