Meer zenders en helder beeld dankzij digitale tv

Bij het zoeken naar jouw ideale televisieabonnement ben je de term 'digitale tv' vast vaak tegengekomen. Met de mogelijkheden die deze vorm van tv-kijken biedt, is het analoge tijdperk bijna niet meer voor te stellen. Maar wat is digitale tv nu precies? Dat leggen wij je graag uit.

Bij digitaal tv-kijken wordt het televisiesignaal efficiënter doorgegeven dan bij analoge televisie. Bij digitale tv wordt het signaal namelijk compact verstuurd. Het resultaat is een scherper beeld en een beter geluid dan bij analoge tv. Je hebt met de digitale variant dus minder ruis en storingen. Bovendien kunnen veel meer televisiekanalen tegelijkertijd worden uitgezonden via dezelfde bandbreedte.

Om digitale tv te kunnen kijken heb je een ontvanger nodig die het signaal kan omzetten in beelden. Heb je deze eenmaal in bezit? Dan heb je dankzij digitale tv toegang tot een royaal aanbod aan allerlei zenders die je kan bekijken in optimale kwaliteit. Daarnaast is er nog een groot voordeel: digitaal televisiekijken is interactief. Dat betekent dat je programma's kan pauzeren, opnemen en terugkijken.

 digitale-tv-hd

Ontdek de mogelijkheden voor digitaal tv-kijken van Canal Digitaal

Onze naam zegt het al: wij zijn specialist op het gebied van digitale tv. Ons aanbod is ook uitsluitend bestemd voor digitale-tv-kijkers. Dat wil niet zeggen dat er daardoor weinig keuze is. Wij bieden namelijk meerdere manieren om allerlei digitale zenders op je tv-scherm te krijgen:

Digitale tv kijken via de schotel

Televisie via een schotel wordt ook wel satelliet-tv genoemd. De schotel ontvangt namelijk het tv-signaal via minimaal twee satellieten. Dit gebeurt rechtstreeks. Hierdoor heb je een hoge beeldkwaliteit en de keuze uit extra zenders. Deze manier van tv-kijken is ook erg handig als je Canal Digitaal in het buitenland wilt ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een verblijf in een vakantiehuisje of een roadtrip met de camper. Met een schotel en een satelliet-tv-pakket kan je de Nederlandse programma's gewoon live blijven zien. Ook kiezen veel mensen om thuis satelliet-tv te combineren met een tv-ontvanger die op internet is aangesloten. Hierdoor heb je nog meer zenders plus toegang tot onze interactieve diensten.

Lees meer
digitale-tv-via-schotel

Digitale tv kijken via je mobiele devices

Een heel flexibele manier van digitale televisie is de Canal Digitaal TV App. Je telefoon, laptop of tablet zijn dan jouw tv. Maar ook kan je met behulp van Chromecast of AirPlay de programma's naar je televisiescherm streamen. Ben je met meer mensen en wil iedereen wat anders kijken? Dat kan, want de app kan je gebruiken op vijf schermen tegelijk. Behalve dat je op allerlei soorten apparaten digitale tv kan kijken, biedt deze app je ook grenzeloze vrijheid binnen de EU. Je kan namelijk in alle EU-landen de Canal Digitaal TV App gebruiken. Dit betekent dat je ook op vakantie je favoriete programma’s niet hoeft te missen!

Wil je altijd en overal de mogelijkheid hebben van digitale tv? Download dan snel de Canal Digitaal TV App!

Lees meer
kijk-tv-op-alle-apparaten

Digitale tv kijken via tv met internet

Op zoek naar razendsnel internet en een royaal zenderpakket dat je gewoon op je televisie bekijkt? Dat kan ook als je kiest voor digitale tv kijken via je televisie en internet. In dit pakket zit glasvezelinternet, waardoor je zonder haperingen al je series, programma's en films kan kijken in een superscherp HD-beeld. Verder heb je voor deze methode geen kastjes of kabels nodig. Dat staat dus lekker opgeruimd. Wil je een programma opnemen? Ook daar hoef je geen extra apparaat voor te hebben, want je programma wordt opgeslagen in de cloud.

Combineer jij graag toptelevisie met supersnel internet? Kijk dan snel voor meer informatie bij onze speciale pagina over alles-in-1-glasvezelinternet!

Lees meer
kijken-via-internet-tv

Digitale tv kijken via je Canal Digitaal Smart TV App

Ook met de Canal Digitaal Smart TV App kan je zonder kabels en kastjes digitale tv kijken. Je downloadt de app via de appstore van je smart-tv. Aanmelden gaat eenvoudig, zodat je al snel toegang hebt tot meer dan 59 zenders. Je kan live televisieprogramma's zien, programma's opnemen en films on demand kijken.

Wil jij ook graag het gemak van de Canal Digitaal Smart TV App ervaren? Ontdek dan snel meer over de mogelijkheden en beleef een nieuwe tv-ervaring!

Lees meer
smart-tv-hd