Waar kan ik Canal Digitaal ontvangen?

Nederlandse TV in het buitenland

Nederlandse TV in het buitenland kijk je via satelliet! Met een passende schotel, LNB en ontvanger ontvang je honderden Nederlandse en buitenlandse zenders, ook zonder internet.

Afhankelijk van het soort zenders dat je wilt ontvangen dien je ontvangst te hebben van één of meerdere satelliet(en). Om deze satellieten goed te kunnen ontvangen is het van belang dat je de juiste apparatuur gebruikt. Bij onze verkooppunten kun je terecht voor de juiste oplossing om TV te ontvangen via Canal Digitaal, waar in Europa dan ook. De partners van Canal Digitaal kunnen u een op-maat-oplossing leveren met bijvoorbeeld een schotelantenne groter dan 60 centimeter en een bijbehorende ontvangstkop (LNB).

Zie de onderstaande overzichten voor informatie over de ontvangst van de verschillende satellieten.

Nederlandse (HD-)TV zenders via Astra 3 (23.5E)

Voor de ontvangst van de populaire Nederlandse zenders in HD dien je ontvangst te hebben van Astra 3. Deze satelliet bevindt zich op 23.5 graden oost ten opzichte van het zuiden. In het grootste gedeelte van West-Europa kun je het signaal ontvangen met een standaard 64cm schotelantenne.

Belangrijke opmerking: er zijn enkele gebieden in West-Europa waar je een grotere schotel nodig hebt om het signaal te kunnen ontvangen. Zie onderstaande afbeelding voor meer informatie:

Ontvangstgebied voor een 60cm schotel
Ontvangstgebied voor een 90cm schotel
Ontvangstgebied voor een 120cm schotel
Ontvangstgebied voor een 150cm schotel

Duitse vrij-te-ontvangen zenders via Astra 1 (19.2E)

Op de satelliet waar je voorheen de Nederlandse zenders in SD ontving, zie je vrijwel uitsluitend nog buitenlandse vrij-te-ontvangen zenders (waaronder de Duitse kanalen). Ook kun je via deze satelliet nog de zenderlijst (en updates) voor je satellietontvanger en het heractivatiesignaal voor je smartcard ophalen.

De minimale afmeting die je schotel dient te hebben kun je terugvinden in onderstaand overzicht:

Ontvangstgebied voor een 60cm schotel
Ontvangstgebied voor een 75cm schotel
Ontvangstgebied voor een 90cm schotel
Ontvangstgebied voor een 120cm schotel

Britse vrij-te-ontvangen zenders via Astra 2 (28.2E)

Via Astra 2 ontvang je een groot aantal Britse zenders via de satelliet, mits je gebruik maakt van een Triple-LNB in combinatie met een 64cm schotelantenne.

Belangrijke opmerking: deze satelliet zendt het signaal uit via een zogenaamde 'spotbeam' op het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Britse eilanden. Dit betekent dat het signaal zich aanzienlijk minder ver verspreidt over Europa. Je ontvangt deze satelliet behalve in eerdergenoemde gebieden dus uitsluitend in de Benelux en een gedeelte van Frankrijk.

Ontvangstgebied voor een 45cm schotel
Ontvangstgebied voor een 60cm schotel